https://anlatilaninotesi.com.tr/20241015/bakan-simsek-canli-yayinda-konustu-ozellestirme-idaresi-kamu-araclarinin-satisina-baslayacak-1089237162.html

“Minister of Treasury and Finance Mehmet Şimşek spoke for the first time about the additional resource package for the defense industry. Making a statement regarding the 750 TL deduction from the credit card, Şimşek said that not even a penny of the package will go to the budget. Minister Şimşek, "We cannot turn a deaf ear to criticism. The Parliament takes into consideration the evaluations received." he said.

“In the early 2000s, the defense industry was very small. Türkiye procures more than 80 percent of its needs from abroad. Today it’s completely reversed. 3,500 of our companies produce equipment for the defense industry. The steel dome will be built. An air defense system will be established to protect the country. These are expensive systems. We have been investing money in the 5th generation aircraft for a long time. We produced it and it started flying. The engine needs to be improved. There are over 1000 projects. This requires resources. A request for additional resources has occurred. We stated that while we provide support to the defense industry when there is a demand for additional resources in the defense industry, the budget is busy healing the earthquake wounds. The defense industry needs resources. We said that while fighting inflation, we should stay away from tax increases that would increase inflation. Transaction-based fees were preferred. There are issues being discussed, it depends on the Supreme Parliament. There is a defense industry fund, the resources will go here. This package was prepared entirely to provide resources for the defense industry fund. We will have transferred 2.5 trillion liras of resources to the earthquake so far. Our nation should not have any concerns about this issue. There is war around us, we need to protect the country. It is not politically appropriate to take this and take it to other channels. We can never turn a deaf ear to criticism. The Parliament takes into consideration the evaluations received. It is not a measure package prepared for budget needs. In principle, I do not find extra-budgetary funds correct. Some funds are needed.”

https://i.redd.it/0wvb1yjtyvud1.jpeg

Posted by mertkksl

25 Comments

  1. Bu tarz üstü kapalı “hazineye bir kuruş” gitmeyecek diye üstünkörü güvenceler verilmesi yerine, para akışını ve her kuruşun nereye aktarıldığını websiteler üzerinden halkın önüne transparan bir şekilde sunsalar ne güzel olur değil mi? Geçmişteki o kadar paranın puf 💨diye ortadan kalkması bu açıklamaları yetersiz kılıyor.

  2. Kac para oldugu umrumda bile degil, donem borcumu odeyip 98Bin e dusurecegim kart limitimi. Yandas milyarderlerin vergi borcunu silip vatandasa bu muameleyi yapamazsiniz. Miktarda degilim, size 1 kurus bile vermek istemiyorum. O para diyanette orta olcekli bir yoneticinin makam arabasinin benzinine gitmeyecek sanki.

  3. Türkiye bir NATO ülkesi. Türkiye’ye kimse saldıramaz. Böyle fakir bir halkın zaten az olan parasını böyle gereksiz bir şeye harcamanın hiçbir mantığı yok.

  4. Such-Molasses-5995 on

    Ya tamam alsın helali hoş olsun sonuçta devlet benim kızdığım kredi kartı limitini özellikle yükseltmeyin dememe rağmen 160 bin yapılmış . Yılbaşından sonra vergimi öder malum yeşil yonca 🍀 bankasına 2 bin kira kredi kartı aidatını öderim ama sonra ben bu bankayla mevzumu kapatırım

  5. AromaticAttention618 on

    Doğru mu anladım? milli savunma için çekilen paranın BİR KISMI İLE milli savunma sistemi kurulacak. İyiymiş

  6. Kebab_Engineer on

    Ben inandim ve ikna oldum. Tabi bizim celik kubbemizin digerlerine gore daha iyi olmasi lazim. Umarim reyiz ulkenin uzerine gercekten kocaman bir celik kubbe yaptirir. Kocaman da megafon butun dunyaya bangir bangir ezan okur. Su an bu paranin davunma sistemine aktarilacagi ile ilgili kafamda hic suphe kalmadi. Tesekkurler diger sacli adam.

  7. stephenredstone on

    Bazen aklıma kötü şeyler geliyor. Mesela tosuncuk olayı gibi. Bir kaç fabrika ve bir kaç ürün görüyoruz. Bunlar gidince bir bakıyormuşuz hepsi boş. Binlerce fabrika aslında 10 fabrika, uçaklar seri üretime geçmemiş, çelik kubbe dediği ise sadece proje gibi.

  8. Kıç kadar İsrail demir kubbe için 10 adet batarya kullanıyor tanesi 50 milyon dolardan 500 milyon dolar yapar, İsrail’in 37 katı olan Türkiye’de 100 bin liranın üzerinde limiti bulunan 5 milyon kişi olduğu düşünülüyor herkesin ödediği senaryoda da bu 110 milyon dolar yapar, kendisi bir kısmıyla yapacağımızı söylemiş ama görmezden gelsek bile İsrail kadar alanı kapsayacak bataryanın parasını toplamamız 5 yıl, o da kur sabit kalırsa iddianın gerçekçiliğini buradan anlayabilirsiniz.

  9. Maaslardan alınan vergiler nerede ? Deprem vergileri nerede ? Ne kadar aciz bir ülke ve ekonomiyiz ki bize raporlanmayacak bir demir kubbe yapımını kredi kartı borcu olanlardan istiyoruz.
    Sanıyorum otv de depremden sonra gelmişti, şimdi anamızı ağlatıyor. Vergi çıkartıp ileri dönemde can yakmayı en iyi bilen parti akpartidir.

  10. Adamlar her olaydan sonra pamuk eller cebe diyor.

    Deprem olur para, komşu savaşır para. Sülün Osmanı geçtiler yeter artık bi aralaşın yav.