Railway development at space speed

https://i.redd.it/j1v0sw8uujud1.jpeg

Posted by 8088777

24 Comments

  1. Jól értem, hogy Lázár megkapott egy melót (MÁV), és amikor megkérdezték, hogy mi a terv, mit szeretne csinálni ezzel a projekttel akkor Lázár azt mondta, hogy semmit? Ez így zseniális. Én is szeretnék egy munkát ahol azt mondhatnám, hogy az elkövetkező 10 évben nem csinálok semmit.

  2. Jól értem, hogy akkor a lölö féle MKIF kapja majd csak a fejlesztési lóvét? De hát ez jó dolog, legalább itthon marad a pénz és nem a kínaiak zsebébe megy! /s

  3. Autópálya koncessziót 35 évre megnyerte a nemzet Lőrince, természetes, hogy minden pénzt oda pumpálunk, nem pedig a szutykos vasútra.

  4. Nem tudnak annyival menni a vonatok, hogy egy kisiklásnál kimenjenek az űrbe, miről beszél?

  5. Jó, hát autópálya építésen sokkal többet lehet lopni. Az utasok/eNberek le vannak szarva. Évről évre egyre szarabb lesz.

  6. Úgyis csak a csórók járnak vonattal. /s

    FIDESZ szemében meg csak a gazdagok emberek. Lázár is megmondta, hogy “akinek nincs semmije, az annyit is ér.”
    Tartják magukat az “elveikhez”.

    Most őszintén. Gondoljunk bele. Ezek elsődlegesen mindig azokat a dolgokat rohasztják le, ami a közért van:

    * Tömegközlekedés
    * Egészségügy
    * Oktatás
    * Közbiztonság
    * Szociális háló (lásd: 12 ezer forintos családi pótlék).
    * Gyógyszerellátás

    Más országvezetés is tele van korrupt politikusokkal, akiknek saját maguk felé hajlik a keze. De nem tudok olyan fejlettebb európai országot mondani, ahol ilyen szinten nem adnak vissza az embereknek lószart se. Ráadásul folyamatosan azon menne az ötletelés, hogy még mit húzzanak ki a lábuk alól.

  7. Wild_Lifeguard4542 on

    Mondjuk a világűrben is vákuum van, szóval nem hazudott 2 orosz broki között Petiminiszter, a vasútfejlesztésben is vákuum lesz.

  8. Ennyiből majdnem kijön egy Debrecen – Békéscsaba autópálya (itthoni árakkal) :O merészek az elvtársak

  9. Egyre jobban kezdem elhinni, hogy Vitézy tényleg nem a fidesz embere. Csak annyi volt a story, hogy ne karigeri.

  10. Capital_Assist1510 on

    Mint pl az M44 amin sokszor mentem már úgy teljesen végig hogy nemhogy az én irányomba nem találkoztam másik járművel, de még szembe sem jött vagy max 2-3….

  11. EnragedAxolotl on

    Mindez “rendben” van, Lázár, nem üt el a nagy képtől, de legalább a GySEV-et hagytátok volna érdemi munkát végezni, hogy az Isten hajtogassa rátok a temetőkaput. Persze, gondolom, rossz precedenst teremtett volna…

  12. Az űrben vákum van, nincs semmi és minden relatívan halad mindenhez képest. Szerintem Kakadu megfogta a lényeget.

  13. Rég nem néztem közlönyt, egyszer nem tudtam aludni, olyan ideges lettem az olvasottaktól, azóta kerülöm. Szemezgettem belőle, és elérte ugyanazt a hatást kb.

    “a tervezett beavatkozások ugyan nem teljeskörűek, de 10-15 évre megoldást biztosítanak, forrásigényük alacsonyabb, mint az európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztéseké,”

    “a kivitelezés jelentős részére a MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Korlátolt Felelősségű Társaság alkalmas (új eszközpark beszerzése megtörtént), a szükséges alvállalkozók a magyar piacon rendelkezésre állnak,”

    “a felújított szakaszok fenntartási költségei közép- és hosszútávon kiszámíthatóvá és jól tervezhetővé válnak,”

    “az ún. hiba- és zavarérzékenység csökken, a vasúti pályahálózat egyenszilárdsága, ezáltal a menetrendi pontosság stabilitása növekszik.”

    Ez mind a vasúti közlekedés alatt. Ezen kívül vonatok beszerzését írja, ránézésre, olyan 300 körüli vonatról van szó, plusz szerelvények stb. Árakat nem ír, ugyanúgy ahogy a bicikli, vagy önkormányzati utakra sem.

    **Jöjjön az autópálya/közút kontrasztként.**

    “Kárpát-medencei városok összekötését elősegítő fejlesztések A gyorsforgalmi, valamint 2×2 sávos közúti gerinchálózati fejlesztések kapcsán 16 beruházás keretében (amelyből 4 db koncessziós megvalósítású), közel 610 km gyorsforgalmi és 2×2 sávos főúti fejlesztés valósulna meg (ebből új nyomvonalú fejlesztés közel 360 km), melyek közül az állami megvalósítású elemek bekerülési költsége mintegy bruttó 2.900 milliárd forint.”

    “Országhatáron belüli, nyugat-keleti irányú hálózatfejlesztést elősegítő beruházások A gyorsforgalmi, valamint 2×2 sávos közúti gerinchálózati fejlesztések kapcsán 12 beruházás keretében (amelyből 3 db koncessziós megvalósítású), közel 850 km gyorsforgalmi és 2×2 sávos főúti fejlesztés valósulna meg (ebből új nyomvonalú fejlesztés mintegy 540 km), melyek közül az állami megvalósítású elemek bekerülési költsége mintegy bruttó 3.800 milliárd forint.”

    “Nagyvárosok Magyarországa érdekében tervezett fejlesztések A gyorsforgalmi, valamint 2×2 sávos közúti gerinchálózati fejlesztések keretében, a kapcsolódó 25 beruházás (amelyből 4 db koncessziós megvalósítású), közel 280 km gyorsforgalmi és 2×2 sávos főúti fejlesztést tartalmaz (ebből új nyomvonalú fejlesztés mintegy 100 km), melyek közül az állami megvalósítású elemek bekerülési költsége mintegy bruttó 2.300 milliárd forint.”

    “Kárpát-medencei városok összekötését elősegítő fejlesztések A kapcsolódó fő- és részben mellékúti fejlesztések keretében – a határ menti térségek gazdasági és társadalmi kohéziójának erősítése érdekében – mintegy 160 km útfejlesztés történne nagyságrendileg bruttó 550 milliárd forint értékben.”

    “A gyorsforgalmi, valamint 2×2 sávos főúti hálózat 30 percen belüli elérésének biztosítása érdekében szükséges főútfejlesztések A fejlesztési cél érdekében 2035-ig a főút és mellékút hálózat bővítését, szolgáltatási szintjének fejlesztését célzó beruházások révén közel 1.750 km hosszúságban kerülne fejlesztésre, bővítésre a főúti és mellékúti úthálózat (benne 30 db csomóponti, 14 db hídépítési, továbbá 39 db elkerülő úti és 8 db mérnökségi telep fejlesztéssel) nagyságrendileg bruttó 5.700 milliárd forint értékben.”

    “Az ipari és technológiai központok közúti elérhetőségének javítását célzó fejlesztések A fejlesztési cél érdekében 2035-ig tervezetten megvalósítandó főúti beruházások keretében nagyságrendileg 140 km úthálózati elem fejlesztésére kerülne sor, mintegy bruttó 440 milliárd forint értékben.”

    Szerintem ebből is tisztán látható, mi a fontos a kormánynak.

  14. juan_pablo_alvarez on

    Még jó hogy ez a pénz csak 10 km autópályát fedez lölő áraival számolva

  15. A következő, 2028-2035-ös EU-s fejlesztési ciklusban bíznak?!

    Ahhoz prüccel elfóglalása vagy a nekik való lefekvés volt elvezetni?!

  16. Onnan már nincs mit most lopni mert azt már neki adta a főni a kínaiaknak. Pedofideszisztán jobban teljesít. Nincsen itt kérem semmi látnivaló!