DO: Non-discrimination with vegetarian instead of pork

https://omni.se/do-ej-diskriminering-med-vegetariskt-i-stallet-for-flask/a/0V33bB

Posted by MingWree

15 Comments

  1. Vad tycker ni? Tycker ni att kommunerna ska tvingas erbjuda andra köttalternativ för elever som av religiösa anledningar inte äter fläsk i skolan, när det finns vegetariska/veganska alternativ?

  2. BogleheadsAndChill on

    Nej, självfallet är det inte diskriminering. Hur fanken kan man bli så pass mentalt retarderad (vilket minst ett tjugotal personer verkar vara) att man anser att det är diskriminering att man erbjuds vegetariskt ifall man tackar nej till kötträtten? Passar inte huvudrätten så finns det ett alternativ: vegetariskt. Var tacksamma för det istället.

  3. Nej, tycker det är en slippery slope, till slut ska alla ha specialkost. Att alla ges tillgång till ett köttfritt alternativ räcker bra.

  4. Nope. Dom valde att vara vegetarianer/veganer. Dom får stå sin kast. Eller kastas ut ur landet om denna rimliga lösning ej passar dom. Det senare alternativet är att föredra då dessa klagomål bara är ett sätt för dom att fortsätta öka sin egen territorium så att säga. Centimeter för centimeter.

  5. Garlicmoonshine on

    Varför kan man inte äta fläsk? Jaha pga en tro. Börja tro nått annat då så kan du äta det igen.

    Edit: la till “äta”, inte alltid bra att promenera och skriva samtidigt

  6. Spare-Brain-2024 on

    Känns som en low key diss mot vegetarianer att vissa anser att det skulle vara diskriminerande ifall man blir erbjuden vegetarisk kost.

  7. Amerikan: I AINT LEARNING YOUR LANGUAGE OR EATIN YOUR WEIRD LOCAL FOOD, NOW GIVE ME A BURGER AND PUT JEEEZUS ON THE WALL

    Svenskar: Kristus, vilket arsel.

    Ny-svensk: [JAG VÄGRAR LÄRA MIG SPRÅKET ELLER ÄTA ER MAT, GE MIG HALAL OCH KORANEN I SKOLAN]

    Svenskar: Ååå förlåt! Förlåt! Vi ska skärpa oss!! Förlåt!

    Lite skönt att det inte blev så den här gången.

  8. Absolut inte, vegetariskt alternativ är superbra och ska ju vara det som alltid finns, för alla, oavsett anledning att inte äta det som innehÃ¥ller kött. Det har jag tyckt i 10+ Ã¥r sen vi diskuterade det pÃ¥ gymnasiet…

  9. Cocaine_Johnsson on

    Självklart är det inte diskriminerande, känns som slöseri med DOs tid och resurser.

    Diskriminering vore väl mer rimligt om de blev tillsagda att de kan äta knäckebröd om fläsket inte duger, men nu har de ju faktiskt tillgång till riktig mat så jag förstår inte riktigt problemet.

    Vad näst? Det är diskriminerande de dagar då de endast serverar vegetariskt? Nu tyckte jag ändå att den vegetariska raviolin var ganska god men ändå. Löjligt. Varken islam eller judendomen säger att man MÅSTE äta kött, de begränsar bara vilket kött man FÅR äta (och vad man får äta med kött, tex judar skall egentligen inte äta kött och mjölkprodukter samtidigt så inga ostburgare eller makaroner med köttbullar och gräddsås (dock så är en mjölkfri skysås helt OK))

  10. Klart det inte ska vara. Det är väldigt hög tid att vi ser vegetariskt som viken annan mat/alternativ som helst och river ner de här “vi och dom” mellan animalisk och vegetarisk mat. Det är mat, helt enkelt.

  11. Om jag hade bott i en av provinserna i Kina där de äter hund, så hade jag inte tyckt det var konstigt att behöva äta det vegetariska alternativet den dag det serverades hund (jag vet om att hund är en delikatess som de aldrig skulle servera på en skola, så detta är mer ett tankeexperiment).