He: (…) of course independent media. They keep lying, telex, 444 and the rest.
Me: Did you know how many rectification lawsuits Origó, Mandiner and m1 lost? (I’ll find it and show it to him article about it from a few years earlier.)
He: (looks, looks, a few moments of silence… then…) Good, and how do you know it’s true?
Me: Well, if you look, Átráltszó also reports on his own lost lawsuits, look, it’s there.
Him: Hmmm.
Me: (hopefully) So you see, Origó and these have lost quite a lot. Let’s not even talk about KESMA products.
He: What is KESMA?
Me: Those newspapers that from all corners to Lőrinc Mészáros-
He: Well, leave it with Lőrinc the Butcher.
Me: Okay, but you see how much they lie, don’t you? That is, according to the court’s ruling.
HE: It just goes to show that the libs are repeatedly suing the other side. If the government sued the Libs as many times, they would have more.

Now what?

Beszélgetek fideszes apámmal a propagandáról
byu/Infamous_Question430 inhungary



Posted by Infamous_Question430

25 Comments

  1. Ez egy vesztett vita tapasztalatból mondom sajnos.Több évnyi propaganda agymosást nem fogsz kiverni senki fejéből egy beszélgetés alatt.

  2. 1. Töltsd le a gépére/telefonjára az ublock origint
    2. Ha hozzáférsz a facebookjához akkor próbálj blokkolni mindeni propaganda sajtót és vond vissza a követéseket.

    Ha ezek megvannak akkor remélhetőleg lassacskán meg fog változni, mert egyszerűen kevesebb propagandát fog látni.

  3. Az a baj, hogy úgy teszed fel a kérdést, amire vagy beismeri, hogy hülye volt éveken át (nem fogja) vagy erősebb lesz a kognitív disszonancia (ezt fogja).

    Ami a környezetemben eddig bevált, az az enyhe megkérdőjelezése annak, hogy amit olvas, lát vagy hall, az tényleg igaz-e és van-e elhallgatott tény, amit amúgy beismertek itt-ott, de nem lett belőle főcím. És ezeket lehet szépen adagolni.

  4. Total_Film2971 on

    Arról mi a véleménye, hogy csalódi pótlék változatlan, Nyugdíj nevetségesen alacsony, Romániában már 40%-al nőtt.
    Illetve, mi a véleménye, hogy közpénzből fizetünk “influencereket”, hogy kis problémákkal lejárasson embereket? Ausztriában már rég börtönben lenne …
    Mi véleménye arról, hogy 2022-es választás előtt azzal ijesztgetett, hogy baloldali párt háborúpárti, ki is plakátoltak. Választás után meg katonákat toborzik, csádba küldte a magyarokat?

  5. Fú, ez kemény sakk-matt lipsikém érvelés volt apádtól, imádom. XDXDXDXD Igazából csak itasd le a szavazás napján, hogy ne tudjon direktbe a fideszre szavazni. 😀

  6. Total_Film2971 on

    Lehet úgy “fenyegetni”, hogy kimész külföldre, addig nem fogsz hazajönni látogatni, amíg fidesz lesz.

  7. Fragrant-Tie730 on

    Nekem a fideszes rokonaimmal a következő játszódik le:

    Én: kritika, érvekkel alátámasztva
    Ők: jó, de legalább nem a baloldal van!
    Én: még több tény

    Amikor ezt már nem bírják, akkor jön a “hát nem tudom” meg a sírás. Én feladtam, az ő szavazatuk is tette tönkre az életemet, vette el a jövőmet és kurvára dühös vagyok rájuk.

  8. Az ilyenek csak a saját kárukon tanulnak, egyszer kerülne be a közegészségügybe egy jó hétre, gyorsan kiábrándulna. Kontrasztnak pedig meg lehet neki mutatni a felcsúti stadiont.

  9. I feel you sister. Probalkoztam en is parszor de kb ugyan ide jutottam veluk. Hatam mogott tesomeknak (akik szinten Tiszara szavaztak) leagymosottaznak, es mindennek a tetejebe egyik tesom tanar, aki 300 korul keres, de nem erdekli oket, “most fogjak emelni a beruket”.

  10. Sajnos mamám is hasonló, sőt még rosszabb. A 22es kampány idején szinte magából kikelve ordítva mondta, hogy ha nem a fidesz nyer akkor visznek engem a 2 nővéremet és a másfél éves unokaöcsémet is az ukrán frontra meghalni. Azóta ha lehet kerüljünk a politikát de most az EP vita miatt újra feljött sajnos.

  11. Novel-Hedgehog4939 on

    En egy ilyen apát letagadnék és sose szólnék többet hozza. Egyszerűen egy köpedék ember az apád. noffense

  12. válaszok: /s

    1. azért veszitenek csak pereket mert a magyar bíróságok nem szuverének, a baloldal uralja őket, ők meg a tudjukkik kottájából játszanak

    2. a magyar kormány csak azért nem pereli be a “független médiát” hogy ne terhelje a magyar bíróságokat és igy jusson elég erröforrásuk a jogegyenlőség biztosítására a szabad és független Magyarország minden állampolgárának

  13. zombimester1729 on

    Akinek az oké hogy egyre jobban lezüllik a gazdaság (más EU-s országokban ugyanennyi ha nem olcsóbbak a bolti termékek, de fizetések meg 3-5x a magyarnak), miközben a kormány Putyin és Kína szekerét tolja (kínai gyár, behozott vendégmunkások, “háború ellenes” csakhogy nem az oroszoktól követelő kommunikáció), az menthetetlen. Ezekhez nem kell ellenzéki médiát fogyasztani, elég nyitott szemmel élni.

  14. A libsi ezek szemében miért szitokszó? 😀 A liberalizmusnak köszönhetik a szabadság harcokat, hogy a nők szavazhatnak, hogy szabadon beszélhetnek ellenzéki politikusokról is, meg még csomó más dolgot lehetne példaként hozni… ezeket ők is ugyan úgy élvezik a mai napig…
    Nem az a baj hogy nem ért egyet, hanem hogy olyan szavakat használ, aminek nem érti a jelentését, csak megy a többi birka után, akik ezt mondogatják.
    Ha lenne önálló véleménye tök jó lenne… De eddig minden fideszes kőkemény személyeskedésbe ment át 1 mondat után… Majd jött az Orosz fasz szopása….

  15. Icy_Blueberry_9949 on

    “**Ez csak azt mutatja meg, hogy a libsik többször perelik be a másik oldalt.**”

    Szóval ezek a jobboldaliak annyira alkalmatlanok, hogy még perelni se tudnak a rengeteg hazug libcsi cikk miatt? És ők harcolnának a globalizmus ellen? 😀

  16. Sajnos nekem is meg kellett tanulnom, hogy nem éri meg azt a frusztrációt és feszkót, hogy megpróbálok egy kis fényt gyújtani a fejükben. Amikor találkozunk szigorúan nincs terítéken politika vagy gazdaság, bár nem is tudnának érdemben hozzászólni mert soha nem néztek utána semminek. Jó szülők, nagyszülők, így ilyen téren egy rossz szavam sem lehet róluk, csak egyszerűek mint a faék. A legszomorúbb számomra az egészben, hogy egyébként nagyon jó képességűek, több szakmájuk is van, értelmes hobbijuk, apukám egy kisgépre megszerezte a pilóta jogsit is amihez azért tanulni és tudni kell. Az a tragédia az egészben, hogy nem volt lehetőségük továbbtanulni, nem szélesedett a világképük és az igény sem merül fel bennük a tájékozódásra. Ha csak simán csökkent értelmi képességűek lennének akkor megérteném. De így, hogy tudom, hogy nem ostobák még jobban dühít a dolog.

  17. Working-Cheesecake35 on

    En sajnos feladtam. Szuleim agyat teljesen atmostak. Max a veluk valo viszonyt rontom.

  18. Valahogy mindenképp meg kell magyaráznia, hogy miért van igaza 😀 Kibaszott erőlködés, pont mint a propagandában.

  19. Adj ennek időt. Az emberek általában nem előtted fogják megváltoztatni a véleményüket, főleg akkor, ha ennyire eltérő.