8 Comments

  1. >De nya reglerna för anställningsskyddet firade två år den första oktober. Och på onsdagen avgjordes det första fallet som på allvar prövar vad som krävs för att ha sakliga skäl att säga upp någon för misskötsamhet. Facket förlorade.

  2. TurboSpermWhale on

    Skräll att det är ett telemarketingbolag som går i bräschen för att urholka arbetstagarskyddet.   

     250 uppringningsförsök med säljkrav är ju helt sinnesjukt. Det är ett samtal varannan minut. Vad tar ett samtal som leder till avslut? Tio minuter?

    > Det viktigaste är att man går på att det är ett brott mot anställningsavtalet.

    Läskig utveckling.

  3. Arbetsgivarorganisationerna är fienden, och vi vet alla vilka partier som vill göra villkoren sämre för anställda i Sverige.

  4. ProffesorSpitfire on

    Tänk ändå att det ska krävas en domstol för att slå fast att man som anställd måste förhålla sig till vad som står i ens anställningsavtal.

  5. [https://www.arbetsdomstolen.se/media/a4qbef3q/75-24.pdf](https://www.arbetsdomstolen.se/media/a4qbef3q/75-24.pdf)

    Domen för de som är intresserade.

    Av intresse är att AD prövar Huvudavtalet från 2022. Jag känner spontant efter att ha läst domen :

    1. att Huvudavtalet var ett jävla misstag, och

    2. fuck Centerpartiet.

    Att AD vänder sig till Huvudavtalsnämnden och att PTK och anslutna LO-förbund sitter och uttalar sig i en jävla uppsägningstvist är ett sånt jävla mörker. Dvs. att det sitter representanter från arbetstagarorganisationer som har bundit sig till Huvudavtalet och som säljer ut anställningsskyddet.

    Jag blir osäker på hur jag ska tolka domen, AD är ju väldigt tydliga med att de i det aktuella fallet måste följa SAF-PTK/LO tolkning av Huvudavtalet. Motsatsvis så tolkar jag det som att domen inte är särskilt prejudicerande i de fall där kollektivavtal inte finns eller om arbetstagarorganisationen som har kollektivavtalet inte har anslutit sig till Huvudavtalet.

  6. Opopulär åsikt, men att sparka eller säga upp folk som uppenbarligen inte längre gör det som de är anställda att göra, har länge varit alldeles för svårt.

    Med det sagt, är det kanske inte rätt i just detta fallet.

  7. Här ser vi ett tydligt exempel på reddits extrema förhållningssätt till facket där de ska försvaras med näbbar och klor vad det än handlar om. Facket är en gudomlig institution som aldrig kan göra fel och man måste 100% sluta upp bakom allt de tycker, tänker och gör. Ni framstår som en riktig sekt.

    Självklart var det rätt att avskeda den här personen. Att tycka det behöver inte betyda att man är emot facket.

  8. Det absolut märkligaste är folk som vill hänga kvar på en arbetsplats där ingen vill ha dem. Skamligt att gå till nåt ombud och slåss för att vara kvar på ett ställe där man inte är uppskattad. De enda som rimligen kan stå ut med den känslan är folk som inte hade nån arbetsstolthet i första taget.