7 Comments

  1. **SD-topp vip-gäst på Hells Angels-kopplad boxning**

    En organisation kopplad till Hells Angels arrangerar hemliga boxningsmatcher i Stockholm. Nu kan Flamman avslöja att Tobias Andersson, riksdagsledamot och medlem i SD:s partistyrelse, besökt evenemangen – vid två separata tillfällen.

    Den 29 januari 2022 samlades människor på en hemlig ort i Stockholm för att se på så kallad barhänt boxning, där de tävlande slåss utan handskar. Det var fjärde tillfället i serien, och denna gång hade man lånat en ny lokal i ett industriområde söder om stan. Arrangörerna slog på stort med vita dukar, kyld champagne – och en svensk Onlyfans-profil som ”ringtjej”.

    På plats fanns också Rebecka Fallenkvist, vid tidpunkten anställd som programledare på den SD-ägda Youtubekanalen Riks. Mellan klipp från matcherna intervjuar hon arrangörer, boxare och läkare om barhänt boxning.

    På arrangörens egna filmer från kvällen visas ett intro filmat vid ett tidigare tillfälle, i en annan lokal tillhörande den kriminella mc-gruppen Hells Angels. I filmsnutten kryssar slagkämpar mellan män i lädervästar på väg mot ringen. På väggen hänger gängets symbol, en dödskalle med änglavingar.

    Endast betrodda personer släpps över huvud taget in i klubbhuset. Att anordna evenemang utan Hells Angels välsignelse är uteslutet

    Bakom satsningen på barhänt boxning står ett företag som startade 2021 som en supportgrupp till Hells Angels. De två första bare knuckle-kvällarna arrangerade de i Hells Angels lokal utanför Stockholm.

    Enligt Ulf Fahlén, expert på mc-gäng vid granskningsföretaget Acta Publica, är det inte vem som helst som har möjlighet att låna gängets lokal.

    ”Endast betrodda personer släpps över huvud taget in i klubbhuset. Att anordna evenemang utan Hells Angels välsignelse är uteslutet”, kommenterar han i ett mejl till Flamman.

    Denna kväll, som gick under namnet ”Fight Night 4”, var lokalen utbytt mot en bygghandels lager. I publiken syns dock flera personer iförda västar med mc-gängets karaktäristiska tygmärken.

    Förutom Rebecka Fallenkvist närvarade även en sverigedemokratisk riksdagsledamot.

    – Jag var där och stöttade vänner och hade en trevlig kväll, berättade den anonyma politikern för en MMA-sajt vid tillfället, och fyllde i att det inte var hans första gång där.

    Nu kan Flamman avslöja att sverigedemokraten Tobias Andersson deltog under kvällen. Vid tillfället riksdagsledamot för SD, ledamot i partistyrelsen och ordförande för ungdomsförbundet Ungsvenskarna. I dag är Andersson ordförande för riksdagens näringsutskott. På filmer från kvällen syns han sitta i lokalens VIP-sektion.

    ”Vid tidpunkten genomförde min dåvarande flickvän ett reportage om Bare Knuckle-boxning i sin roll som journalist, och då var jag där för att göra henne sällskap”, kommenterar han till Flamman, men avböjer att kommentera om han är den sverigedemokrat som intervjuas i reportaget.

    ”Efter detta reportage har jag inte medverkat vid något motsvarande event då jag inte kände att det var riktigt min grej”, fortsätter han.

    Men Flamman har även tagit del av bildmaterial från ”Fight Night III”, ett betydligt mindre evenemang som hölls några månader tidigare på ett gym i Tyresö utanför Stockholm. Även där syns Andersson i sällskap av Rebecka Fallenkvist, även där på exklusiva platser alldeles intill boxningsringen.

    När Flamman påpekar att han även tidigare deltagit i arrangörens evenemang svarar Tobias Andersson att han följt med Rebecka Fallenkvist under hennes ”bakgrundsarbete” inför reportaget.

    En anonym källa med insyn skriver till Flamman att inbjudningarna vid tidpunkten var exklusiva.

    ”Vem som helst får inte inbjudan till bare knuckle-eventen. Man handplockas av arrangören och kontaktas privat om att man kan köpa en biljett”, skriver personen, som dock reserverar sig för att systemet kan ha ändrats i dag, i takt med att evenemangen blivit större.

    Hells Angels är en kriminell organisation och att frottera sig med deras svans bidrar till att legitimera samhällsfientlig verksamhet

    När Tobias Andersson informeras om kopplingen mellan arrangören och Hells Angels svarar han att han inte kände till den.

    ”Jag har ingen aning om huruvida uppgifterna gällande [arrangören] och HA stämmer eller inte, men uppmanar er att ställa frågor om [arrangören] till [arrangören]. Jag antar att kampsportevent lockar diverse grupper i det svenska samhället och att jag inte sympatiserar med samtliga, oaktat om eventet rymmer dryga 200 personer eller fyller hela Globen.”

    Det finns mer som visar på kopplingen mellan arrangören och Hells Angels. I det första materialet med gruppens logotyp används namnet ”Bare Knuckle 81 Support Stockholm”. Siffrorna 81 står för HA, alltså Hells Angels, och användes i gruppens material fram till åtminstone mars 2021 – mindre än ett halvår innan Tobias Andersson besökte boxningskvällen.

    En av de tre arrangörerna poserar fortfarande öppet och regelbundet i kläder med Hells Angels-symboler. En annan arrangör, som är juvelerare till yrket, syns på bilder med medlemmar i gänget och en ring med siffrorna 81. Så sent som för ett halvår sedan gör han inlägg i sociala medier till stöd för mc-gänget.

    Ett inlägg på Facebook från en medlem i Hells Angels visar att juveleraren också tillverkat material åt gruppen – något som enligt Ulf Fahlén kräver ett godkännande inifrån organisationen:

    ”HA är ytterst måna om sitt varumärke och kontrollerar det noga. Utomstående som tillverkar material med HA-logotyp riskerar både fysiska och ekonomiska repressalier”, kommenterar han till Flamman.

    Lasse Wierup, författare till boken Helvetet inifrån (2012) som skildrar svenska Hells Angels, är kritisk till att politiker rör sig i samma kretsar som personer associerade med mc-gänget.

    ”Hells Angels är en kriminell organisation och att frottera sig med deras svans bidrar till att legitimera samhällsfientlig verksamhet”, skriver han till Flamman.

    Han ser också säkerhetsmässiga problem med umgänget.

    ”Inom den kriminella mc-miljön är potentiella hållhakar värdefulla, både av ekonomiska skäl och för att få makt och inflytande. De utomstående som aningslöst kliver över tröskeln till den här världen löper risk att bli utpressningsoffer eller brickor i gängens spel”, skriver han.

    Till Flamman säger Tobias Andersson att varken kan veta om eller ta ansvar för sina vänners umgängen.

    ”Gällande [juveleraren] har jag en oerhört bred bekantskapskrets, vilka de i min bekantskapskrets i sin tur känner kan jag omöjligen veta eller ta ansvar för”, skriver han.

    Flammans granskning visar att den Hells Angels-kopplade juveleraren är vän med flera högt uppsatta SD-politiker på Facebook – bland annat Adam Marttinen, som är ordförande för Sveriges delegation till Europols kontrollgrupp, Pontus Andersson Garpvall som är ledamot i riksdagens justitieutskott, samt partisekreteraren Mattias Bäckström Johansson.

    Flera sverigedemokratiska riksdagsledamöter följer också juvelerarens privata konto på Instagram. Där postade han för två år sedan en hyllning till en långvarig medlem i mc-gänget som nyligen avlidit.

    Inlägget avslutas med ”SYL81” – en välkänd förkortning inom mc-världen, som ska utläsas som ”Support Your Local Hells Angels”.

  2. Dessa biljetter måste kostat ett par uppdot från trollkonton på något positivt inlägg om HA.

  3. Otippat med en SD-skandal som för en gångs skull inte rinner av som om partiet vore gjort av teflon. Ska bli kul att se om det kanske blir spiken i kistan för dem som med många andra högerextrema partier som kommit till makten i ex. vis danmark och norge.

  4. Ah nu vet vi varför SD är så emot invandrargäng: de vill inte ha konkurrens!

    När de anklagade invandrare för att ta deras jobb så menade de inte vad vi trodde de menade.