Startling figures reveal the “ethnic face” of those convicted of rape and serious violence [1/3 del af dømte for grov vold og voldtægt har ikke-vestlig baggrund]

https://www.berlingske.dk/politik/opsigtsvaekkende-tal-afsloerer-etnisk-ansigt-i-doemte-for-voldtaegt-og

Posted by a_green_smurf

16 Comments

  1. FL;LI

    >Omkring en tredjedel af alle de personer, der sidste år blev dømt for voldtægt og grov vold, var personer fra ikkevestlige lande eller deres efterkommere.

    >Hvad angår grov vold, var andelen i 2023 af dømte med ikkevestlig baggrund på 29,6 procent. I voldtægtssager var 32,4 procent af de dømte ikkevestlige indvandrere eller deres efterkommere.

    Berlingskes grafik over dømte personer efter herkomst kan ses her:

    [https://i.imgur.com/LOx6D3C.png](https://i.imgur.com/LOx6D3C.png)

    Hertil skal man jo lægge det mørketal som vi ikke kender, nemlig dem der er født mindst en forældre med dansk statsborgerskab, typisk mennesker med 3. generations indvandrerbaggrund.

  2. CantaloupeOk2777 on

    Jeg tror ikke rigtigt der er nogen som synes det er opsigtsvækkende længere. Slet ikke når man kender etnicitets fordelingen på dem der sidder i fængsel.

  3. Opsigtsvækkende….. På hvilken måde, det har vi for pokker vidst i årtier, man kunne have valgt andre ord som bekræftende, underbyggende, eller noget i den stil.

  4. Icecream-is-too-cold on

    Hvad fanden er et “etnisk ansigt”!?

    Alle har vel deres egen etnicitet uanet hvor man kommer fra?

    Med mindre “immaculate constellation”‘s godtfolk allerede har infiltreret os?

  5. Pandekage_ronja on

    Glistrup havde ret.. De vestlige lande kan ikke rumme de mellemøstlige værdier.
    Hvad gør vi så, når nu de ikke kan finde ud af at rejse tilbage?

  6. Damn, endnu en tråd, som r/denmark kan bruge til at brokke sig over brune mennesker, det er i sandhed opsigstsvækkende.

  7. Klart – de fleste voldtægter meldes aldrig, og af dem der ender i en retssal er der et fåtal der rent faktisk medfører en dom. En “god dreng” fra et “godt hjem” bliver ikke tællet med i første omgang.

    Gad godt vide hvordan statistikkerne så ud, hvis voldtægtsmændene blandt mine skolekammerater fra Herlufsholm var med.

  8. crazymissdaisy87 on

    Men nu skal vi lige huske hvor utroligt få voldtægter nogensinde ender foran en dommer. Man kunne ligeså godt læse det som at “hvis din voldtægtsmand er brun er der større chance for dom” udfra den paywall (for at slå fast siden der åbenbart misforstås: det var ikke en holdning, det var et eksempel på at man ikke kan drage en konklusion udfra tallene om dømte)

    fra 2019 men det er ikke blevet meget bedre [https://www.information.dk/debat/2019/10/risikoen-doemt-taet-paa-nul-begaar-voldtaegt-danmark-dag](https://www.information.dk/debat/2019/10/risikoen-doemt-taet-paa-nul-begaar-voldtaegt-danmark-dag)

    fra 2023 hvis man vil dykke ned i voldtægtsmyter [https://dkr.dk/Media/638302042432271328/Voldt%C3%A6gtsmyter%20_og_holdning_til_samtykke_Det_Kriminalpr%C3%A6ventive_R%C3%A5d_2023_vold_voldt%C3%A6gt.pdf](https://dkr.dk/Media/638302042432271328/Voldt%C3%A6gtsmyter%20_og_holdning_til_samtykke_Det_Kriminalpr%C3%A6ventive_R%C3%A5d_2023_vold_voldt%C3%A6gt.pdf)

  9. Futtekiller123 on

    Det er nogle vilde undskyldninger der kommer fra reddit crowded på sådan en statistisk

  10. Danskoesterreich on

    Bekymrende for mig er, at ikke-vestlige efterkommer, dvs indvandrer af 2.+ generation, begår forholdsvis flere forbrydelser end nye immigranter ifølge denne statistik. Så selvom man bliver født i DK bliver man mere voldsom i gennemsnit sammenlignet med menneskerne fra krigsramte lande.

  11. Ikke vestlige indvandrere inkluderer folk fra det meste af verden. Det kunne være interessant at se på antallet af dømte personer med ikke vestlig baggrund, men som ikke er fra menap landene.

  12. Der er synes altid at være den samme erkendelse af problemets omfang i disse tråde, men desværre ikke den samme opbakning til de partier der faktisk vil gøre noget ved problemet når der er Folketingsvalg. Bak nu politisk op,så vi kan få gjort noget ved det.