18 Comments

  1. BetterPySoonTm on

    “Tror det kan avskräcka”

    Om jag vet två arbetsplatser man kommer känna sig utanför som man är det just inom förskola och vård. Relativt hemska upplevelser vänner haft just inom dom två sektorer.

  2. Fancy_Particular7521 on

    Det är ändå kul att det är fritt fram att vara 100% fördomsfull gentemot män här. Helt okontroversiellt.

  3. Att folk har problem med manliga förskolelärare är ett ärende chefen ska hantera. Visst är det väl inte lagligt att diskriminiera utefter kön? Intesant?

  4. Måste väl vara supernajs att som manlig barnskötare alltid slippa hålla på med blöjbyten?

  5. Kan man inte låta vissa positioner vara för kvinnor respektive män bara istället för att alla ska bli kränkta

  6. Puzzleheaded-Sun3858 on

    Jag kan förstå föräldrars oro när det kommer till manliga barnskötare. Särskilt när barn har blivit utnyttjade sexuellt av män.

  7. Alltså hur tänker folk? Risken för att den manliga anställda skulle göra något mot ditt barn är avsevärt mindre än att någon av dina manliga släktingar eller vänner gör det, då majoriteten av dessa brott begås av en anhörig till barnet. Ska vi förbjuda pappor från att vara ensamma med sina ungar också?

  8. Som en manlig förskollärare är ju det här den värsta mardrömmen. Lyckligtvis har jag än så länge under mina 6 år bara fått komplimanger för att jag är man, så det är ju trevligt.

    Underlättar väl att jag jobbar ute på vischan där ”alla känner alla” så finns väl lite bonus-tillit pga det, men samtidigt är ju faran att om något barn skulle få för sig att anklaga mig så kommer jag behöva fly byn för att undvika lynchning.

  9. Jag vill bara tillägga här då jag ser att många blandar ihop begreppen. En förskollärare går en högskoleutbildning på 3,5 år, en barnskötare har i bästa fall en relevant gymnasial utbildning. De övergrepp som nämns i artikeln görs av barnskötare. Få personer skulle gå en utbildning på 3,5 år för att bli förskollärare med slutmål att begå övergrepp tror jag.

  10. Jag kan i viss mån relatera då jag i tio års tid var tränare/ledare för flickor/damjuniorer/dam i fotboll. På tjejerna var små var det inte så stora problem men det är inte speciellt bekvämt att som man vara i ett omklädningsrum där 16-17-åriga tjejer byter om (de hade naturligtvis byxor och sport-BH på sig). Även om tjejerna inte tyckte att det var konstigt var jag ibland VÄLDIGT obekväm och jag hade helst med mig en tränarkollega i de situationerna.

  11. Coolaste pedagogen i lågstadiet var någon 30årig snubbe som fattade att killarna i klassen ville springa runt och göra ”grabbiga” saker.

    Istället för att traska runt varje kvart för att se så att ingen har snöbollskrig på grusplanen tog han med ett gäng och gjorde det på parken 200 meter från skolan där det bara var gräs. Visade hur man klättrade träd och vilka, hittade på något annat att göra när vi turadess om att hoppa från ett berg, sådant.

    Resten av tanterna vaggade fingret och sa ”nu går ni och gör nåt annat!” Och så gick man till ett ställe ingen såg och fäktadess med pinnar där bara.

  12. LimpBizkitEnjoyer_ on

    Jag vill se fler män jobba förskolan faktiskt. Så ungjävlarna kan se att det inte bara är kvinnor som tröstar, leker, ställer fram mat och rengör.

  13. rockhardb0ttom on

    Att slippa byta blöja är ju för fan en jävla bonus.

    Det handlar ju inte om honom som person överhuvudtaget. Man borde införa det som praxis överallt. Det skulle nog locka fler friska män till yrket då blöjbyte är en av de värsta arbetsuppgifterna.

    Jag förstår föräldrarna till 100% och tycker att han bör vara nöjd.

  14. Jag vill inte heller att Samuel ska behöva byta blöjor. Det är bättre om han kan göra viktiga pedagogiska insatser istället så får kvinnorna sköta det där som inte är så viktigt.