New projection: In 10 years there will be too many educators in Denmark

https://politiken.dk/danmark/oekonomi/art10108563/Ny-fremskrivning-Om-10-%C3%A5r-er-der-for-mange-p%C3%A6dagoger-i-Danmark

Posted by Wunderbaumbaum

6 Comments

  1. Wunderbaumbaum on

    Møntmur, resumé: En ny fremskrivning fra Finansministeriet viser, at pædagogmanglen i Danmark sandsynligvis vil forsvinde inden 2035 på grund af lavere børnetal. I stedet kan der opstå et overskud af pædagoger. Dette har ført til kritik af planlagte uddannelsesreformer, der skulle afhjælpe den tidligere forventede pædagogmangel. Kritikere mener nu, at reformerne er unødvendige og baseret på forkerte forudsætninger. Dog advarer pædagogernes fagforening om, at kvaliteten i daginstitutioner kan blive påvirket, hvis krisen afblæses for tidligt.

  2. Det viser meget godt hvor fjollet tanken om at vi kan detailstyre uddannelser mod 5-10 års forsinkelse.

    Vi bør bruge langt mere tid på hvordan vi i Danmark kan udnytte vores højt uddannet befolkning, og mindre tid på de enkle uddannelser.

  3. Men forudsætter det den fordeling vi har nu der hedder at der er lige så mange ufaglærte som faglærte?

  4. Jeg er så gammel, at jeg kan huske begyndelsen af nullerne, hvor aviserne var fyldt med historier om, alle med en universitetsuddannelse nærmest var sikret jobs, at det ikke gjorde noget, at alle produktionsjobs forsvandt til Kina, fordi Danmark skulle leve af at være kreativt.
    Følgende forsøgte politikerne at skubbe alle unge mennesker ind på universiteterne og sænkede niveauet, så flere kunne være med, og erhvervsuddannelserne og håndværk så man som ret overflødige.

    Politikerne prøver altid at regulere ud fra, hvad situationen er nu, men effekten slår først igennem om 10 år, hvor situationen så ofte er en helt anden. Jeg ville ønske, at politikerne bare ville holde sig fra nogen form for detaljeregulering.

  5. I sådan en situation, kan de så ikke omstilles til SOSU, som vi får brug for? Altså dem der har lyst? At passe gamle mennesker er lidt noget andet, end at passe rollinger, men det er jo stadig arbejde med mennesker.

  6. Altså med mindre at det lykkes at få fødselstallet til at stige, som jo også er et politisk mål. Fødes der flere børn bliver der også brug for flere pædagoger.