And how are your parents?

https://i.redd.it/rj2kaigt9wtd1.jpeg

Posted by p0megranate13

16 Comments

  1. Můj táta si naštěstí kontroluje zdroje a dokud mu to v hospodě nepotvrděj tak ničemu nevěří.

  2. Vždycky mě zajímalo kdy nastane ten okamžik a člověku “přepne” a začne věřit takovým kravinám, bez toho aby použil selský rozum, nebo si informaci ověřil i jinde.

  3. Krystaly, alternativni medicina, ancient pyramidy… soucitim s tebou bratře. Je to pain, a to mají titul ffs. Nikdo není safe

  4. DefenestrationPraha on

    Nevím o nikom, kdo by prodělal tenhleten obrat. Ti lidi, kteří dneska žerou řetězové e-maily a věří na píčoviny na internetu – ti dřív kupovali léčebné krystaly, pí-vodu a četli barevné časopisy plné odhalených staroegyptských tajemství.

  5. Moji rodiče jsou naštěstí v těhle věcech gramotní, oba dva se zajímají o aktuální dění a s internetem a zdroji umí pracovat naprosto přirozeně. Prarodiče jsou na tom trochu hůř, ale na to že jim bude k 80, tak jsou pořád hodně rozumní – na facebooku sdílejí spíš takové ty nostalgické hovadiny, ale zblbnout nějakými hoaxy se nenechali.

    Ale znám dost lidí ve věku klidně 30 – 50, kteří tyhle kraviny žerou. Ono to není ani tak o věku, jako spíš o ochotě trochu přemýšlet a o věci kolem sebe se zajímat.

  6. Opening-Fox2103 on

    Máma na netu hraje karty a otec kouká max na mail, protože raději chodí na pivo. Ohledně tohoto, tak asi ok.

  7. Moji (73+) mají problém akceptovat existenci transrodových osob a nelíbí se jim manželství pro všechny, ale jinak dost v pohodě.

    Však ona je jejich lesbická vnučka probudí, až je pozve na svou svatbu 🙂

  8. Je to prostě kyvadlo. Po tom kolik se lhalo v mainstreamu posledních letech to v lidech přeplo a místo, aby zcela logicky byli skeptičtí vůči všemu a sami si ověřovali věci tak začli věřit, že vše co říká mainstream je lež, a vše co říkaj lidi na netu v idiotskych skupinach je pravda 🙂 Smutné. A nevím jaké je řešení.

    Myslím, že prostě nekteří lidé nemají mentální kapacitu na to, aby logicky uvažovali a ověřovali a potřebují nějaký zdroj kterému budou slepě věřit.

  9. Moj dedo bol STBak takze moj foter bol jeden z OG retardov co tieto sracky sirili este ked ludom nejebalo. Moja mama je normalna a kokotiny sa jej daju lahko vyvratit ked aj na nejaku naleti.

  10. TheoryChemical1718 on

    Táta je tak trochu poustevník takže ho zajímaji z netu tak max meme, máma si dělá názor podle toho co jí já o tom řeknu takže chill

  11. No-Elderberry949 on

    Rodiče jsou docela vpoho, mají názory se kterýma ne vždy souhlasím, občas rádi mluví o věcech ve kterých se úplně nevyznají, ale aspoň nevěří každé hlouposti kterou přečtou na internetu. Rád se s nima o politice pobavím protože se často obě strany dozvědí něco co nevěděly.

    Opravdový problém jsou moji prarodiče, a to z obou stran. Děda č.1 volí KSČM, babička č.1 volí ANO, děda č. 2 umřel na covid, a babička č.2 volí SPD. Nejhorší na tom je že tomu zdánlivě nikdo z nich nevěří protože si o tom něco nastudovali ale protože to potvrzuje jejich předsudky. Koncept změny názoru po seznámení s fakty které jejich předchozí názor vyvracejí je pro ně nepředstavitelná věc. Projevuje se to tak že když se jim pokusím pomocí nevinných otázek ukázat že některé jejich názory nejsou založené na faktech, někteří si to vezmou jako útok na jejich charakter a začnou se bránit/vyhýbat což mě ve snaze zachovat pozitivní vztah nutí konverzaci ukončit, ale zejména babička č.1 mi to vždy všechno odkejve, řekne něco ve stylu “mhmm, to dává smysl, to jsem nevěděla”, ale popovídám si s ní za pár týdnů a zjistím že se její názor na daný problém vůbec nezměnil. Došel jsem k závěru že je zbytečné se s nima o tom bavit, vyhýbám se tomu kdy to jde a když to nejde, tak jen sedím a kývu hlavou.

  12. No-Entrepreneur-7496 on

    Naštěstí maj mozek. Pracuju ale pro jednoho důchodce, kterej je jinak velice based a názorově je mi celkem blízko, ale jeho děti jsou až na jednoho hyperdezolé, co si myslí, že povodně byly uměle vyvolaný…

  13. folfiethewox99 on

    Moji rodiče naštěstí takoví nejsou, a naopak se skepticky staví ke všemu.

    Babička s TV je úplně jiný story… Tam cokoliv řeknou tak musí být automaticky pravda

  14. PeopleEatingBunny on

    Táta je sečtělej, rozumně uvažující jedinec. Informace si ověřuje, disponuje zdravou mírou kritického uvažování a zároveň ví, že svět není černobílej. Moje máma… Je to složitější, ta už je trochu na hraně, ale úplně extrém to taky není.

  15. Taky musím svoje rodiče a tchány korigovat. Otec po 20 letech konečně přestal odebírat Respekt a odebírá Echo. Tchánovi vypínám rádio Českýho rozhlasu a posílám mu informace z primárních zdrojů nepřefiltrované veřejnoprávními médii. 🙂

  16. Moji rodice byli komousi, a postupem casu upgradovali na narodni sociality. I.e. vsichni sme si rovni, ale Cesku sou si Cesi rovni jen s Cechy. Slovaky jeste tak mozna toleruji, Cigany ne. A Ukrajincum nadavaji do Nacku. Imigranti by se meli strilet na hranicich.