The Consumer Ombudsman: When an Instagrammer or YouTuber posts new videos, pictures or words on his social media platforms, it is basically advertising.

https://www.dr.dk/nyheder/penge/ekspert-influencers-er-ikke-bare-private-der-laver-lidt-reklame

Posted by TheBakedDane

5 Comments

  1. > – Denne her ændring gør, at vi ser influenter (influencers, red.) som virksomheder, der laver et stykke arbejde, der er værd at betale for. Det er ikke bare private personer, der laver lidt reklame, det er reelt virksomheder, siger Anna-Bertha Heeris Christensen.

    > I sidste ende kommer det nye syn fra Forbrugerombudsmanden forbrugerne til gode, vurderer Anna-Bertha Heeris Christensen.

    > – Det er en mÃ¥de, vi kan skabe mere transparens pÃ¥. De her profiler er jo gennemsyrede kommercielle. Det er jo klart, at en influent, der lever af at lave reklamer, ogsÃ¥ forsøger at reklamere for sig selv som brand, siger eksperten.

    Kæmpe sejr for forbrugerne!

  2. Mortonwallmachine on

    >- Må en influent uden følgere under 18 år ikke længere lægge et billede op fredag eftermiddag, hvor hun skænker et glas vin og skriver, at det er godt at slappe af med et glas vin efter en lang uge, spørger Lisbeth Kiel nysgerrigt.

    Hvordan er man influent hvis man ikke har følgere?

    Og ja børn under 18 burde ikke drikke et glas vin efter en lang uge, de burde slet ikke have en uge der gør de har behov for et glas vin. Under alle omstændigheder skal man ikke lave alkohol reklamer til børn.

    > Lisbeth Kiel, der er formand for Forbundet for influenter og bloggere og desuden jurist i Medierådet for børn og unge og selv mangeårig blogger.

    Det giver ret god mening hvorfor hun er så ulogisk, hun er selv en del af problemet.

  3. CaptainCapitol on

    Jeg ville gerne slippe for influencere, også i det faglige spektrum. De har simpelthen intet godt gjort.

  4. Privat-Lars og Politiker-Lars om igen 😄

    Tak til Forbrugerombudsmanden for endeligt at skære igennem.

  5. Jeg forstår ikke hvad ændringen er. Ok, så er influenseres indhold reklame. Og hvad så?