Haber

Friends, I want to give you the good news, we are cursing the government, we say that there is no state order and the mechanisms are not working, we list femicides, traffic fraud, moral collapse, terrorism and all the other negative things, but we ignore such precise laws of the government, it is an incredibly important, incredibly critical law. This is a great law that will come like a medicine in these difficult days.

Jokes aside, the jug used in alcoholic venues (for example, for Sangria) cannot be used to bring water again, even if it is washed. Water glasses, ideal for Churchill, cannot be used again if they are used for cocktails. We have a government that is thinking about this.

"Don’t mix it with alcohol, that’s nice." Preliminary warning for those who will cry out, “What do you care about after washing?” Anyway, what is a person with such sensitivity doing in places where alcohol is consumed?

While X and everyone on social media are listing the people who have committed crimes one by one on Discord and creating lists, the government, which has made a ridiculous decision by shutting down Discord completely, is scrutinizing such trivial issues and spending a lot of time on this, I am truly appalled.

Alkollü mekanlarda alkol için kullanılmış BÜTÜN ürünler, yalnızca alkollü içecek servisinde kullanılabilecek
byu/trumpisnotagay inTurkey



Posted by trumpisnotagay

13 Comments

  1. PlusIndication8386 on

    Bence bu düzenleme sayesinde bazı insanlar rahatlayacak. Bazen evdeki su bardağında bira veya şarap içmişimdir diye o bardaklardan birşey içmeyen arkadaşlarım oldu. Yani öyle gerici veya aşırı dinci insanlar değiller ama belki de alkole karşı küçüklükten beri bir tiksindirme propagandası etkisinde kalmışlar. Ovalayarak yıkadım makinede yıkadım da desem kabul ettiremedim.

    Ya empati yapmaya çalışıyorum. Mesela bu insanlar alkolü bok gibi bişey olarak nitelendiriyor. Gerçekten böyle söyleyenler de oldu. İyi tamam o zaman birisi gitsin bi bardağa sıçsın. Sonra ben diyim ki ama bu bardağı yıkadık biz. İçer misin? İçmek ister misin? Veya bok olmasın tamam mesela bi bardağa cıva koydum diyelim, kimyacıyım. Sonra dedim ki ben bunu makinede temizledim hiç cıva kalmamıştır. O bardaktan su içer misin?

    Herkesin bakış açısı ve değerleri farklı. Orta yol bulmak en güzeli. Bu düzenlemenin umarım mekan sahipleri açısından çok bir etkisi yoktur.

  2. Köftecide domuz eti yedirmeye bir düzenleme yok tabi, kendi adamları yapınca din büküyolar.

  3. Ben haberden tam olarak bunu anlamadım. Sanki alkollü içki markalarının logolu eşantiyon bardak, fıçı, sürahi vs. şeyleri sadece alkollü içki servisinde kullanılabilecek gibi anlaşılıyor. Logosuz ve daha önce içki servisinde kullanılmış bardakların farklı kullanımlarına bir kısıtlama görmedim haberde.

    Zaten alkol antiseptik/temizleme aracı olarak kullanılabiliyor. %5 alkol içeren bira değmiş bardağın kullanılamayıp %70+ alkol ile temizlenen ürünlerin kullanılabilmesi garip olurdu.

  4. vegetable_standard on

    4 bin milyon yillik devlet akli size mi soracak neyin uygulamasinin nasil olacagini? Yoksa siz devletun aldigi kararlari mi elestiriyorsunuz? Napacaksiniz devletin bunu nasil uygulayacagini falan? Neden ihtiyaciniz var bu bilgiye? Yoksa Pensilvanya’yla mi irtibatiniz var he? HEE???

  5. Çok seneler önce bir Suudi şeysi Çırağan sarayında düğün yapmıştı. Alkol değmiştir diye yeni bardaklar sipariş etmişti. Haber falan olmuştu çoğu kanalda gazetede. Millet dalga geçiyordu hatta.

    Nereden nereye.

  6. grumpy_enraged_bear on

    Tamamen koyu muhafazakar seçmenin gönlünü eylemek için çıkarılmış bir yasa. Burda dendiği gibi bir de kaynak yemek için kullanılır. Bu ikisi dışında da hiçbir işe yaramaz. Ne umursayan olur, ne de denetleyen.

  7. Okuduğunu yanlış anlamış gibisin. Anladığım kadarıyla bu sadece üzerinde “Efes” falan yazan bardakların kullanımıyla alakalı. Üzerinde alkollü içecek markası logosu falan olan kap kacak için geçerli. En azından haberden anlaşılan bu. Zaten bazı yerlerde antiseptik olarak alkol kullanılırken alkol değen şey başka iş için kullanılamayacak diye bir kural saçma olur.