Lars-Emil Johansen has had contact with the KGB [Grønlandsk toppolitiker og MF]

https://knr.gl/da/nyheder/lars-emil-johansen-har-haft-kontakt-til-kgb

Posted by Worldly-Stranger7814

8 Comments

  1. AccomplishedAd8286 on

    Venstreorienterede politikere der har adgang til Folketinget er naturligvis interessant for KGB og nuværende GRU.

  2. Lars Emil Johansen elskede alkohol. Så meget, at han blev kaldt for whiskymo i stedet for eskimo. Så det er sikkert Kongeligt Grønlandsk Bodegaselskab, han mest har haft kontakt til.

  3. Joh, ikke overraskende. Oleg Gordijevskij der er den oprindelige kilde til historien er en enormt interessant figur, og et stort asset som kom til Vesten. Og noget som Danmark var involveret i.

    Han var medforfatter/kilde til en bog der hedder [De Røde Spioner](https://boggaragen.dk/produkt/jakob-andersen-de-roede-spioner-kgbs-operationer-i-danmark-fra-stalin-til-jeltsin-fra-stauning-til-nyrup-nn11052/) som var den første bog jeg som barn/ung læste der var længere end 7-800 sider.

    Og den blev hurtigt læst igennem. Det er en *super* fed bog, der gennemgår mange års aktiviteter fra efterretningstjenester i Danmark efter 2. Verdenskrig, og man udover hele skæg-og-blå-briller-elementet også får et indblik i dansk politik i samme periode, i hvert fald den del der har med udenrigspolitik/ballade mellem partier omkring nævn og oplysninger.

    Og skal jeg lige krænge mit svar tilbage på sporet så arbejdes der i dag stadig voldsomt på Grønland, men det er USA der prøver at bygge forhold til nutidige politikere. Det var ikke useriøst da Trump tilbød at købe Grønland, USA er seriøst interesseret i Grøndland. Flere politikere bliver groomet af USA, og vi har beskyldt dem for at underminere sammenholdet mellem Danmark og Grønland.

    River Grønland sig løs fra Danmark stĂĄr USA klar med ĂĄbne arme. Jeg ved dog ikke om det vil lykkes, for pĂĄ den anden side er grøndlænderne stadig klar til at sælge alt ud til kineserne –igen, og noget af den identitetspolitiske del af grønlandske politikere er sjældent fan af USAs udenrigspolitik.

  4. Hvis man som jeg har boet i min barndom i start firserne *pĂĄ*Grønland (det var før vi kaldte det ‘*i* Grønland’), sĂĄ husker man tydeligt at byens eneste butik hed **KGH** (kgl grl handel), og sĂĄ læser man let denne overskrift forkert og bliver rimelig forvirret.

    Anyway,
    ~~KGH~~ KGB var jo alle steder, uden det rigtig førte så meget med sig, så det lægger jeg faktisk ikke så meget i. Måske mere når jeg har læst artiklen, men jeg tvivler. I hvert fald tvivler jeg på det kan holde så meget som en tændstik til de studehandler om overflyvninger, atomoprydninger og missilramper, undergrundsudnyttelse og jeg ved ikke hvad, den danske stat lavede med de amerikanske efterretningstjenester, helt uden om grønlænderne, uden om danskerne, endda generelt uden om Folketinget.

  5. Godt for ham. Vores politikere har sikkert kontakt med mossad, sådan er gamet desværre.