[Cyklistforbundet og politiet] Warns against dangerous ‘fatbikes’: Many people do not know that they are often illegal in traffic

https://www.dr.dk/nyheder/indland/advarer-mod-farlige-fatbikes-mange-ved-ikke-de-ofte-er-ulovlige-i-trafikken

Posted by MrStrange15

8 Comments

  1. Til dem der er interesseret, så har jeg før skrevet lidt om [den hollandske holdning til fatbikes i denne tråd](https://www.reddit.com/r/Denmark/comments/1fo4th1/elektriske_fatbikes/lonhs8d/) (og en smule [her](https://www.reddit.com/r/Denmark/comments/1fu8iix/omverdensonsdag_worldwide_wednesday_0210_2024/lpxrld6/?context=3)).

    Generelt, så er folk hernede temmelig pro-indgreb på området. 95% vil indføre, at man skal være mindst 16 for at køre på en. 89% vil indføre krav om hjelm, mens 39% er for helt at forbyde dem.

  2. KongGyldenkaal on

    De gange jeg har stødt på fat-bikes, så har brugerne oftest været unge drenge, som minder mest om “gangstere”. De kører som nogle sindssyge og uden respekt for omgivelserne. Jeg tror de har hentet inspiration fra især England, hvor de unge ballademagere cykler rundt, da de hurtigere kan stikke af fra politiet.

    Ligesom med elløbehjul, så tror jeg faktisk ikke, at der er ret mange forældre derude, som kender lovgivningen for både elløbehjul og fat-bikes. Jeg ser tit unge mennesker, mellem 12 og 15, som kører rundt på elløbehjul, de har ikke hjelm på og der er heller ikke lys på, som der jo skal være ifølge lovgivningen.

  3. TinkerFiddler on

    Jeg ser dagligt forskellige slags E-“cykler” der kører 45-55 uden at der skal trædes i pedalerne. Det er hurtigere end en knallert og de er ikke forsikret som knallerter og selvom jeg er super bevidst om alt hvad der sker omkring mig i trafikken, får jeg stadig et chok når der kommer en lydløs raket susende bagfra.

  4. YoghurtWithHoney on

    Jeg er lidt overrasket over at motoren kun hjælpe til op til 25 km/t – jeg er rimeligt overbevist om at vores Christiania-cykel hjælper op til 30 km/t.

    Men jo, de cykler (og deres brugere) er en pestilens. Den eneste formildende omstændighed er at de “fede dæk” lyder som en sværm vrede bier, så man kan tydeligt høre når der er en på vej bagfra.

  5. DenHulledeCardigan on

    Og det dér foto er taget lige før højresvinget mod Stengade, og venstresvinget ved Elmegade. Ladcykler så store som pansrede mandskabsvogne, og skodhash-kurérer på fat-bikes piftende fra alle sider. Korsets tegn på kronisk repeat.

  6. FuckKarmeWhores on

    Faabrik siger det bedst: Det er DÅRLIGT!

    Ulovlige cykler skal konfiskeres og skaffes af vejen på ejerens regning.

  7. BrianSometimes on

    På et eller andet tidspunkt skal der noget lovgivning og håndhævelse indover, det er en lidt uholdbar situation med antallet af fatbikes i og omkring Nørrebro, der kører langt over 25km/t – tit uden at der bliver trådt rundt. De skal behandles som knallerter, brugeren skal have hjelm på. Og politiet skulle måske begynde at konfiskere cyklerne når de ser dem køre for hurtigt. Det nytter ikke noget at appellere til dem der cykler rundt på dem, de typer er ikke modtagelige for fornuft.