12 Comments

  1. BerndAberLoli on

    Supply & demand. Herkes ürününü almak istiyorsa elindeki limitli stoğu en çok para verene satmak fırsatçılık değil sistemin bir normudur. İsterseniz futures falan da yasaklayalım çiftçiyi bazen ürününü ederinden ucuza sattırdığı için.

  2. Serbest piyasa böyle bir şey. Ülkede serbest piyasa ile yönetilmektedir. İsteyen istediği fiyatı koymaya hakkı vardır. Bunun adı ticarettir. Almazsınız olur biter. Ticaret fırsat üstüne kuruludur unutmayın.

  3. I_ateabucketofpaint on

    Yorum niye libertaryan kaynıyo amk benim bildiğim sübyancıların yattığı ceza evlerinde telefona izin vermiyolardı.

  4. Olaya bak, bu mevzudan sonra kadınlar öyle bir tehlikede hissettiler ki herkes bir anda biber gazı almaya karar verdi. Böyle bir korkudan bahsediyoruz. Piyasadaki biber gazı supply’ı bir günde demand’i karşılamayacak hale mi geldi (hayır), yoksa çakal gibi keskin ahlaka sahip satıcılarımızın projeksiyonları şu yönde miydi: “oh bundan sonra herkes biber gazı alır ileride fiyatlar da artar ben de yukarı çekeyim, napalım arz talep”. Bu satıcı toplumsal ahlakı olan bir satıcı olsaydı, en azından elinde olan mallar bitene kadar aynı fiyattan satmaya devam ederdi. Ulan bizim ciğerimiz sızladı kaç gündür gözüme uyku girmiyor. Pezevengin sattığı tek şey biber gazı sanki, fiyatı bir süre yukarı çekmeyiver anasını satayım. Bütün toplumda şöyle bir ahlak olsa zaten bir günde olmazdı bu fiyat artışı. Herkes biliyor arz talep ne demek, serbest piyasa diye millet şuurunu kaybetmiş gibi davranmak zorunda değil.

  5. Ok_Situation_9205 on

    Bizim kimseyle savaşmamıza gerek yok, türk insanı kendisiyle savaş halinde zaten…

  6. timeschangeaxl on

    arzı talebi s*keyim. ekonominin kurallarını da s*keyim. sistemin normunu da s*keyim. rasyonel açıklamaları da s*keyim. bu toplumsal bir mesele. yaşanan şey ekonominin bir gerçeği olabilir ama ahlaki açıdan fırsatçı birer g*t oldukları gerçeğini değiştirmez.

  7. NowWhereToRun on

    Tabi ki de bunlar hep “supply demand”, ne kadar orospu evladı supply sağlarsa talep o kadar artar ve orospu çocuğu sayısı taleple eş zamanda yükselir.