Several reports against P4 – Henrik Brandão Jönsson tipped off sex purchases

https://www.svt.se/kultur/flera-anmalningar-mot-p4-henrik-brandao-jonsson-tipsade-om-sexkop

Posted by Expensive_Tap7427

17 Comments

  1. ICA_Basic_Vodka on

    Ser fram emot att P4 döms och skall gå ut med en rättning:

    *”I ett tidigare inslag uppgav våra programledare att det är olagligt att köpa sex i Danmark. Granskningsnämnden har nu fällt inslaget, och vi vill med anledning av det tydliggöra att det givetvis är fullt lagligt att köpa sex i Danmark för alla som vill. Så det är bara att åka dit och följa Henrik Brandão Jönssons tips & råd för alla som så önskar.”*

    Prostitution avkriminaliserades i Danmark 1999. ([källa](https://sv.wikipedia.org/wiki/Prostitution_i_Danmark)) Sen kan man tycka om det som man vill, vilket Farah Abadi gjorde, men att inte låta olika sidor komma till tals och till och med kasta ut en medverkande pga. dess åsikter är magstarkt för Public Service – som skall verka för mångfald i perspektiv, opartiskhet och en objektiv produktion.

  2. För dom som inte läst artikeln; Anmälningarna är alltså inte mot Henrik, utan mot P4 som sparkade ut honom ur studion efter att han tipsade en lyssnare att åka till Danmark och köpa sex

  3. doctormirabilis on

    kommer aldrig begripa hur folk kan köpa sex. aldrig varit så sugen på sex att jag kunnat tänka mig betala pengar för det. för att inte tala om den andra sidan, dvs som de säljer sexet.

  4. Så löjligt hela den här grejen är.
    Nej det är inte smart att säga det han gör, men han fick inte heller förklara helt vad han menade. Och programledarna överreagerar rejält och snabbt och förstorar hela grejen.
    Dom kunde pratat om det istället för att få panik.

  5. Ecstatic-Power1279 on

    Att uppmuntra till sexköp är idiotiskt. Sexköp är olagligt och omoraliskt. Men kan de inte bara ta debatten med honom? Han har inga bra argument utan hävde ur sig något dumt. Att kasta ut någon i studion är överdrivet.

  6. De skulle bara ha låtit honom hållas och bemött hans uttalanden sakligt istället för att drabbas av fullständig panik. Visst, jag kan förstå rädslan för att själv bli indragen i cancel-tåget men istället för att låta en idiot göra bort sig i radio så framstår nu alla inblandade som ryggradslösa rikspuckon.

    Låt folk komma till tals. Även sådana som har märkliga åsikter. Att börja kväsa åsikter som inte passar det offentliga narrativet är nästan mer obehagligt än att låta idioter tala. Bemöt istället för att tysta.

    Visst, vi kanske inte ska låta personer som Breivik läsa upp sitt manifest på bästa sändningstid, men någon form av lägsta nivå för yttrandefrihet kan vi väl ändå försöka behålla?

  7. Klassiskt svenskt puritanskt moraldrev. Han mördade ingen och ska dras i sträckbänk av en massa människor som ser detta som ett tillfälle att visa vilka fina och rättrogna människor de själva är. Man kan absolut tycka att sexköp är förkastligt, men det finns något djupt obehagligt med svensk flockmentalitet där om någon “tycker fel” så är det fritt fram att fullkomligt förgöra människan. Det är rentav odemokratiskt.

  8. Veklingar på SR som tydlgen inte kan argumentera för sin sak utan löser det genom att tysta någon med en avvikande åsikt.

  9. cheesyandcrispy on

    Alltså att folk med hjälp av mental gymnastik lyckas få ett program som handlade om att besvara relationsproblem (av *kvinnan* till mannen som fick rådet av någon anledning) till att det på något vis SKA ha varit den bästa platsen att debattera svensk sexlagstiftning är fascinerande att se.

    Så om du som snubbe hör av dig till programmet och frågar om hur du kan förbättra din partners skills i sänghalmen, en relation som i övrigt beskrevs som 10/10; är det alltså full rimligt att be din tjej åka till Tyskland/Nederländerna/Danmark och bli påsatt så att du kan få nyttja all kompetens hon beskaffat sig?

    Folk som raljerar kring det här, har ni varit i ett förhållande tidigare?

  10. Nattpatrullen on

    Konstigt hur åsiktsklimatet kring sexköp är så otroligt tungt i Sverige.

    Publik service borde inte användas för att ta ställning på detta sätt. Dåligt!

  11. soldierinwhite on

    Är nästan värre att Jennie förespråkade i samma program att alla ska dricksa, och till och med andra underbetalda yrken som undersköterskor! Skulle ha kastat ut henne DIREKT!