Balázs Orbán on the 1956 case: We will encounter many such disinformation campaigns

https://telex.hu/belfold/2024/10/06/orban-balazs-bayer-show-hirtv

Posted by Fun-Capital-300

14 Comments

  1. fussForrestfuss on

    mindenki hülye, csak ő helikopter. rendben.

    “Orbán szerint nyilvánvaló, hogy a személye elleni támadásokat a békepárti álláspont miatt kapja. A politikai igazgató hozzátette, hogy a háborúpárti erők mindent el fognak követni, hogy hiteltelenítsék ezt az álláspontot, de állniuk kell a sarat.”

  2. resurrectedbydick on

    Sajnos megnéztem. Hányadékabb volt mint az eredeti interjú, mivel ott mintha legalább beleállt volna valamibe őszintén (már amennyire egy hazaárulótól kitellik). Ebben viszont megint jött ezzel a sunyi, se füle, se farka békepárti baromsággal. Egyszerűen nem tudják feltölteni tartalommal a vezényszavaikat. Azt mondja: “Nincs akarat a háború befejezésére”, de Putyint persze szóba se hozza. Már előre idegesít, hogy ha egyszer véget ér a háború, ezek a senkiháziak úgy fogják előadni, hogy Orbán személyesen hozta el a békét, akkor is, ha nulla köze lesz hozzá.

    Az új Zelensky terv (Okt 12-én várható) fogadtatása érdekes lesz, gondolom a közmédia nem vesz tudomást róla vagy WWIII kirobbantójaként írja majd le.

  3. Fú, na ez most nagyon kikívánkozik már belőlem… És még próbálom visszafogni magam.

    >”[…] Bayer arra utalt, hogy ugyanaz történt Orbán Balázzsal, mint Kövér Lászlóval, azaz politikai ellenfeleik (…) rossz szándékból fordították ellenük az ezek szerint amúgy szerinte nem durva mondatokat. […]”

    Elmész te a jó büdös francba, Zsoltikám. Oda. Felolvasó estet tart a gyökérember. A szavaknak igen is súlya van és ezekért a szavakért MIND a bajszos trágyahalomnak, mind az oroszok előtt térdelő Lester Crest-hasonmásnak vállalnia kellett volna a felelősséget, ahogy a Zsoltinak is mindazért a mocsokért, ami kifolyt a pofáján; de NEM… Jár a taps, “patrióták”…

    >”[…] (Orbán Balázs szerint – szerk.) Szerinte a témában a magyar kormánynak igaza van, a háború kitörését meg lehetett volna akadályozni, és be is lehetne fejezni, de nincs erre valódi akarat szerinte. […]”

    Akkor küldjétek a slim fit kakadut – ne Brüsszelbe meg Washingtonba, hanem – Moszkvába. Ki indította a háborút? Oroszország, nem a Nyugat. Nem volt NATO-terjeszkedéséről szóló ígéret – egyébként is, hivatalos iratba kell foglalni a tagországok beleegyezése mellett. Nem történt népirtás a Donbászban. Bucsában viszont igen. Brutálisan. Itt az egyetlen fél, amely háborúpárti, az Oroszország. Erről van szó. De akkora arccal mondja és mondja és mondja, hogy “meg lehetett volna akadályozni”, hogy a stúdió csoda, hogy nem omlott össze a nyugdíjasok páholya fölött. Ez megy nekik, ba… meg. Okoskodni. Mindenbe beleszólni. Megmondani, hogy mit kellett volna csinálni. Érdekes, hogy a háború kitörése előtt ment a “jégtörő akciózás”, miután a Viktor Moszkvába látogatott és semmit nem ért. Akkor hazudtatok vagy most? Inkább mindig is!

    >”[…] a személye elleni támadásokat a békepárti álláspont miatt kapja. […]”

    Véletlen sem azért, mert a “békepárti” álláspontotoknak annyi köze van a békéhez, mint amennyi köze van a kormányotoknak a kereszténységhez és az erkölcshöz, illetve a jobboldalhoz. Ez a békepártiság egy kalap … sem ért. Üres lózung. Ahogy a gazdasági semlegesség mítosza is. De etetitek vele az embereket, illetve riogatjátok az embereket a háborúval és mindennel is. Csak nektek hasznotok legyen ebből.

    >”[…] Egy tanulság adódik: nagyon nehéz lesz a következő másfél év, mert rengeteg ilyen dezinformációs kampánnyal fogunk találkozni.”

    Véletlen sem sikerült levonni a tanulságot. Ennyit a bocsánatkéréséről, hölgyeim és uraim. Semmis, bár eddig se lehetett komolyan venni. Viszont… Ez így el is mondott mindent. Ezért is jár a taps. “Patrióták” gyöngye…

  4. Annyira bicskanyitogató amikor az igazat soha nem mondó Fideszes beszél dezinformációról.

    Remélem MP nem hagyja kihülni az ügyet, október 23-án ezt felemlegetve nagyot szólhat.

  5. De milyen a dezinformáció könyörgöm? A mai napig tartjátok, hogy Ukrajna helyében nem védekeznétek.

    Még csak nem is azt mondjátok, hogy “Magyarországnak az az érdeke, hogy Ukrajna megadja magát” (bár ez is durva lenne), hanem hogy szerintetek konkrétan a feltétel nélküli megadás a megoldás arra az esetre, ha megtámadják az országodat.

  6. >Orbán szerint nyilvánvaló, hogy a személye elleni támadásokat a békepárti álláspont miatt kapja

    Ha nem következne egyenesen a “békepárti” álláspontból, hogy vörös szőnyeget terítenétek a bevonuló orosz csapatok elé, akkor talán nem támadnának miatta, erre gondoltál már?

    Egyébként hihetetlen hogy ebbe képesek voltak beleállni. Annyira fontos nekik, hogy háború-pártizhassák a magyar embereket, hogy még a honvédelemről is lemondanak.

  7. Potential_Bit_3620 on

    Milyen dezinformáció az, amikor egy az egyben, szóról-szóra lehozták azt, amit egyértelműen fogalmazva, józan állapotában mondott.