Would you support Kalouska’s new party?

https://i.redd.it/yordc5mki5td1.jpeg

Posted by Korekoo

35 Comments

  1. Significant-Item-223 on

    Podpořím ho už jenom z toho důvodu, že tu není žádná jiná volitelná strana.

  2. Nevím. Na jednu stranu je potřeba politická strana, která bude vzdorovat najezdům na státní rozpočet, na druhou stranu byl to právě Kalousek, kdo spolu se Schwarzenbergem založil v roce 2009 TOP09 odtržením od Lidovců a ta strana toho moc neukázala a pohybuje se na hranici volitelnosti, i když do vínku dostala část členů a voličů mateřských Lidovců…

    Jaká je pravděpodobnost, že nyní ti bude jiné?

    Tato země potřebuje stranu, která bude dostatečně vizionářská, že budr schopná transformovat současnou ekonomiku 19. století na znalostní ekonomiku 21. století. To pak přinese peníze do státního rozpočtu i bez zvyšování daňových a odvodových sazeb.

  3. NegroniFuturism on

    Ne. Jeho proškrtání se z krize nám, například ve srovnání s Polskem, naprosto podkoplo nohy a opravdu takový způsob vedení státu nechci. Ani nemluvě o těch jeho nekonečných a chybných přirovnáváních státního rozpočtu k rozpočtu obyčejné rodiny a jiných manipulativních nesmyslech.

  4. Záleží co by jeho strana prosazovala, nicméně když vezmu v potaz že potřebujeme další stranu vedenou někým zkušeným, a nebude to zkorumpovaná ODS, nebo strana oligarchy ANO, tak má můj hlas.

  5. Ano, nějakou pravicovou stranu by už to konečně chtělo. ODS a TOP09 můžou oficiálně přejít k levici, když to je to, co teď dělají.

  6. Ne. Je s ním sranda, ale nevěřím mu. A myslím, že Česko potřebuje novou stranu s jiným typem lídra.
    A je smutné, že jediná silná osobnost, která u nás asi zvládne založit novou stranu je chlap těsně před důchodem s řadou kauz v minulosti.

  7. LazenskejSvihak on

    Ne, protože jsem levičák. Každopádně mi ze všech pravicovejch politiků přijde nejzajímavější a nevadí mi.

    Ale problém je, že nalevo nemám koho volit. Pokud se Piráti nějak nedají dokupy, tak fakt nevim, komu můj hlas půjde. STAN úplně volit nechci a ani není nalevo. Achjo achjo.

  8. Ano, protože bude trhat pravičáky, zvlášť ty nejvíc debilní. Přeju mu volební výsledek přesně 4,98%, ať jich propadne co nejvíc. 🙂

  9. Kalousek mi přijde už dost starý na to, aby byl “v kontaktu” s problémy, se kterými se v životě potýkají lidé pod 40 let (kam se pořád ještě počítám). Tak k tomu mám trochu skepsi, i když jinak s ním v lecčems souhlasím.

  10. PetrcicSchilling on

    Asi ne, v politice je přes 30 let a já ty věci o kterých mluví nikde nevidím..

  11. VegetableProject7390 on

    Ne, ne a ještě jednou ne. Nechci do politiky návrat zombie. To už si může novou stranu založit Klaus se Zemanem.

  12. Podporoval jsem ho v Topce než se z toho stalo to, co je dnes. Kalousek by se měl už rozhodnout jestli je v důchodu nebo ne….

  13. Ne. Fiskální politika austerity/ úspornosti NEFUNGUJE. Nehledě na to kolikrát to bude ODS a TOPka opakovat a zkoušet. Ani kecy o socilismu to nezmění. Stačí se kouknout na “socialistické” Spojené státy, Čínu, Polsko…

    Jeho přístup ke krizi roku 2008+ byl prostě špatný. A své názory od té doby nezměnil.

    Prosím vás nechovejte se tady všichni jako děti. Náš politický systém je dostatečně pluralitní. Hlasy není třeba ještě víc štěpit. Pokud chcete určité směřování státu, jde určitě najít ve frakcích některých stran. Volte frakce kroužkováním. Ne nové strany, které ještě k tomu nepřinášení nic nového…

  14. Rozhodně ne. Kalousek má občas vtipné glosy, ale jinak se naprosto míjíme životním postojem.

    Myslím, že pro stabilizaci demokracie potřebujem něco úplně jiného, než další stranu elitářskýho konzervativního katolíka.

  15. Některé věci by měly zůstat v minulosti a bylo by lepší jít dál.

    No ale tady je Czechia. Specifický trh.

  16. Engineer-of-Gallura on

    Já se stále ne a ne rozhodnout jestli jsem pravicový volič levého středu, nebo levicový volič pravého středu.