Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu: “If Iqbal had been raised with Islamic sensitivity, he would never have met this murderer who was his privy to him, and he would be alive right now.”

https://i.redd.it/0mtlwr6jt5td1.png

Posted by -Demjin-

40 Comments

  1. _ePluribusUnum_1776 on

    Kendi evlatlık oğlunun karısına hallenen, Banu Kureyza’da kellesini kestirdiği adamların karılarını cariye olarak alan, evrenin yaratıcısının cinsel hayatı ile vahiyler indirip hakkında “sana kuzenlerini helal kıldık” dediği Kureyşli Muhammed’de keşke İslam hassasiyetiyle yetiştirilseymiş.

  2. Sofuoğlu’nun ilgili Instagram paylaşımı: https://www.instagram.com/p/DAvT4PVN1ww/?igsh=MTQ0Yjk4Ynl4NjEwaQ==

    Bu ve bunun gibi insanlar yüzünden içinde bulunduğumuz duruma rağmen bunların böyle saçma sapan nutuklarını dinliyoruz bir de. Böyle bir şeyi demek için ciddi derecede şerefsiz olmak gerek.

    Ayrıca bu tarz açıklamalar da çok net bir şekilde konuyu değiştirme çabası. Olay üzerinden şeriat tartışması yaptırmaya çalışıyorlar ki AKP’nin kendi vatandaşını bile koruyamama beceriksizliği konuşulmasın.

  3. DamnToTheCensorship on

    Yine şeriatçı itler başladı çemkirmeye. Akıllarınca Narin olayının rövanşını yapıyorlar.

    İslam çok iyi olduğu için mi sahih hadislerin yarısını reddediyorsunuz ayetleri eğip büküyorsunuz Beni Kureyza’dan ve evlatlığının karısı mevzusu açılınca suratınız ekşiyor?

  4. Böyle beş para etmez heriflere kim prof/doktor yapıyor amk. Kız vahşice öldürülmüş hala şeriat saçmalığı peşindeler. Kedimin sıçtığı bok daha değerli böyle heriflerden.

  5. Geldi gene sofuoğlu bu adamın adı hiç mi iyi yerde ve ya hayırlı bir sözde geçmez anasını satayım

  6. Motor_Fill_1969 on

    Boyle gerizekalılar dini yayıcaz djye insanları dinden soğuttujklarından haberleri varmı acaba?

  7. JealousAd5131 on

    evet, ikbal evinden hiç çıkmasaydı, okula gitmeseydi, sadece yanında bir erkek varken dışarı çıkma hakkı olsaydı, erkek zorladığı için evlenseydi bu olay yaşanmayacaktı.

  8. islam hassasiyetiyle yetistirilseydi simdi 60 yasinda otunun kili agarmis biriyle evli ve her gece tecavuze ugrayarak mutlu mesut yasiyor olurdu!

  9. Sad-Jellyfish-8261 on

    EĞER O KATİLİ AKIL HASTANESİNE BAĞLASALARDI O KIZLARLA HİÇ TANIŞMAYACAK VE ŞU AN HAYATTA OLACAKLARDI

  10. Kendisi üniversitelere fuhuş yuvası demişti

    Kendisi akademisiyen olarak kendine göre ne oluyor acaba

  11. Gullible-Voter on

    Hergün başka bir güzel örnekle Islam denen vahşi arap kültürünü bize tanıtan bunun gibi adamların değerini bilmemiz lazım.

  12. Bu herifin kim olduğunu bilen birisi dediği tek bir kelimeyi bile ciddiye almaz. Erliği sever misiniz sevmez misiniz bilmem ama gidin bu yavşaklarla ilgili yaptığı videouyu izleyin sevmesenizde, gerçekten ciddiye alınacak tipler değiller.

  13. Impressive-Ad-8614 on

    Halki nasil manipule ederiz nasil kiskirtiriz amk cocuklari makarna yemeyi tekele bagladiniz aptal millete simdi hamur gibi sekillendirin durun

  14. UnderstandingCool574 on

    Ne alaka şimdi ya. Okula giderken sapık buna takılmaya başlamamış mi? Kızın ne suçu var? Din ile ne alakası var? Bide kızın okulunu değiştirmiş ailesi onun yüzünden.

    Herkesin başına gelebilecek birşey. Tesettürlü olsaydı yine bunlar olabilirdi. Kız hiç tek dışarı çıkmıyordu diye okudum biryerde. Ama 1x çıktığında yakalanmış. Dinimizde hiçbir yerde tek dışarı çıkılmaz diye bı kural yok bildiğim kadarıyla. Yani bu olayı dine bağlaması çok saçma.

  15. RealisticMost on

    Çomarlar de zırlıyor, yok neymiş chp zihniyeti ülkeyi bu hale getirmiş. Reisleri elinden geleni yapıyormuş falan filan.

  16. İslam hassasiyeti ile yetiştirilmesi için cemaat yurtlarına yollanan erkek çocuklarının başına işler açanlara ne demeli? İnsan insandır, İslam koruyucu değildir, kaliteli eğitim koruyucudur.

  17. ebubekir inka hassasiyeti ile yetiştirlmiş olsaydı sik sik konuştuğu için tanrılara kurban edilmiş olurdu.

  18. Metakylaxoden on

    Ne profesörü ne doktoru, isminde de soyisminde de [motorcu milletvekili] hayır yok, İslam hassasiyetini senin bazı yerlerinee…

  19. Yerel secimleri kaybettiniz ve buna ragmen hala referandum, seriat, anayasa degisikligi gibi konulari mi konusuyorsunuz? Bu sizin iktidarinizin son donemi. İnsanlarin yasamsal ozgurlugune mudahale edecek bir seyi getiremeyeceksiniz. İslami bu kadar benimsiyorsaniz halkin hijyenini saglayin. Ozellikle cami ve okul tuvaletleri cok yetersiz durumda. Bazi kapilarin kilidinden tut sabuna kadar her sey eksik ve kalitesiz.

  20. Akepe dönemi prof. yapılanların çoğu incelenip ünvanları alınmalı chp başa geçince. Hademe olamayacak adamlara böyle şeker dağıtır gibi akademik ünvan dağtınca veya hatta direkt kayyum atayınca bu gibi salakları böyle oluyor işte.

  21. Metakylaxoden on

    Kafasına soktuğum, “Bu katil herif neden dışarıda ki” demiyor da “Bu gız nEdEn isLam aHLaGıYLa bÜyÜtÜLmEmİş” diyor, sevecek insanı da dınden nefret ettırıyorsunuz, sonra “Sen onlara bakma, onlara göre yaşama dinini” – gel de yaşama.

  22. h0tlinemiamichill on

    Annesi kapali bi hanim bu arada,ideoloji fanligi yapmak istemem ama tam tersi kendi benliginin daha farkinda olan bi ideolojide yetistirilse katil karsisindaki guclu durusundan,onun karasiz hali ile karsilasmadigi icin benimle birlikte olebilecek narin kiz imaji da olmayacakti,yani burdan da savunulabilir ama sacma tum bunlar,boyle insanlara prim vermemek daha dogru olur, insanlarin alkis duymak icin yapmayacağı sey kalmadi.

  23. Next-Dig-4895 on

    Samuray cinayetinde nişanlı türbanlı öldürülmüştü o cinayeti nasıl açıklıyor acaba

  24. end_my_suffering44 on

    Sayın “profesör”,

    Anneniz ile babanız şehvetli bir gece geçirmeseydi siz de şu an hayatta olmazdınız. Belki de tanışmazlardı sizin bakış açınız ile.

  25. olaya şöyle bakalım sayın “DR PROF”

    Allahın bu dünyada ve evrende mutlak güç olduğundan bahsediyorsunuz yani bu da demek oluyor ki bu olayların hepsini önceden biliyor ve bilmesine rağmen herhangi bir eylemde bulunmuyor.

    Yani allah eğer dünyaya karışabiliyorsa( karışamazsa eksikliği olduğu için mutlak tanrı olamaz)
    buna etki etmesi ya da engel olması gerekir.

    Gücü olmasına rağmen etki etmiyorsa bu sizin ona atfettiğiniz mutlak iyikik sahibi düşüncenizle çeliştiği anlamına gelir.

    Sadece kendi çıkarlarına göre ve olgulara göre hareket edip her olayı kendi dogmalarınızla yorumlamaktansa bi nebze olsun empati gücünüzü islama göre değilde ders çıkarma niyetine kullanın ve emin olun ki allaha bu kadar tapınmanız ona yaptığınız en büyük ihanet. Her olayda dini ve yaratıcı figürünü kullanmanız elinizde başka kullanılacak birşey olmadığınızı göstermekle birlikte yaratıcının bizatihi kendisine yapılan hakaret, sizi bu dünyada kendinizi kandırmak için yaptığınız olayları ona unutturmayacak.

    Prof vs gibi hak etmeyen kalıplara göre yaşayan değil, yaşantıyı anlamlandırmaya çalışan bir insan olarak gerçekten bu tür 30 ıq yorumları görmekten beynim acımaya başladı.