After the review: Therese moved to new secret address – responsible authority: “No idea”

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/efter-granskningen-therese-flyttad-till-ny-hemlig-adress-ansvarig-myndighet-ingen-aning

Posted by musususnapim

8 Comments

  1. > Förvaltaren, som arbetar för företaget Optio, vill inte uttala sig och hänvisar till sekretess. När Uppdrag granskning söker henne på nytt angående den nya flytten går hon inte att nå. Optios vd har tidigare svarat på mejl att de har som policy att inte tala med journalister.

    Privatisera allt; vad kan gå fel?

  2. rinkebysvenska on

    Optios affärsmodell är att ta uppdrag billigare än traditionella förvaltare (vanliga pensionärer) och sedan göra ett skitjobb.

    Sossarna i Västerås kommun verkar älska optio. Själv tycker jag att de är skräp.

    Vill man ha kvalité får man se till att ge sina förvaltare ett normalt arvode.

  3. Visste inte att det finns lagliga sätt att kidnappa människor i Sverige, men tydligen går allt när pengarna styr.

  4. MechaAristotle on

    Vi behöver journalister som punktmarkerar folket på Optio, vänta på dem utanför deras hem och fråga om fallet tills man får ett svar. Häng ut med namn och bild, enda sättet att få nån rörelse med hur arroganta de är.

  5. Man använder en människa som en kassako utan att ta hänsyn till vad varken familjen eller den person man är godman för vill. Ingen kan övertyga mig att någon jävla Linda som sitter bakom ett skrivbord vill Therese bättre än hennes föräldrar.

    Det kanske ser lagligt ut på papper för att berörda tjänstemän på myndigheterna har skitit i att sätta sig i fallet, men det där kan vl inte vara lagligt? Måste finnas någon jävla sätt att göra en polisanmälan och stänga ner deras jävla verksamhet. Det är helt bizarrt att man kan göra så i en rättsstat. Hade en vettig åklagare grävt i det bara några timmar jag är rätt säker att dom hade åkt dit för att vara ett bluff företag.

    Kolla bara deras hemsida: ett företag som påstår sig arbeta brett och djupt med 50 olika kommuner i hela Sverige, och ändå har en skitdålig hemasnickarad hemsida gjord i WordPress där man inte ens hade grundläggande kunskap att sätta eget ikon. Inget information om VD, Styrelse, ingenting. Bara flera stycken hemsnickrade blaskor som någon skrivit som verkar direkt svar på den här granskningen. Vilket jävla skämt av en hemsida.

    Sert ut som ett bluffföretag som skor sig på skattepengarna på dom svagas bekostnad. Någon borde kolla hur dom sköter ekonomi till sina huvudmän och vart pengarna tar vägen. Människorov är nog bara toppen på isberget.

  6. ProffesorSpitfire on

    Enligt Jens Nylanders kommundatabas fakturerade Optio 44 svenska kommuner sammanlagt knappt 15 mnkr 2022-2023.

    Antalet anställda har exploderat från fem stycken 2018 till 18 stycken idag. Förra året uppgick deras vinstmarginal till 31%. Personen som anges som vd på Allabolag är nyss fyllda 30.

    Ett i mängden av företag som insett att man kan tälja guld med smörkniv genom att göra affärer med offentlig sektor, eftersom beställaren sällan eller aldrig kollar att de faktiskt får vad de betalar för. Och dessutom på socialtjänstområdet, där sekretessen antagligen gör att man kan skydda verksamheten från insyn från både ”kunder”, anhöriga och beställare.