After being subject to a temporary 5% pay cut since 2011, the country’s ministers can look forward to a pay rise from 1 January 2025. This scheme was last extended until the end of 2024, but under the new legislative program for 2024/2025, the reduction will not be extended further.

Based on the salaries in 2024, this means that the Prime Minister’s annual salary will increase by at least DKK 87,512. Other ministers will also receive similar increases, as their basic pay will also increase by 5%.

What do you think about this development? Should the reduction have been extended, or is it fair that the ministers’ salaries increase now?

Sources:
What does a minister earn?

Legislative program for the parliamentary year 2023-2024

Legislative program for the parliamentary year 2024-2025

Ministrene får lønforhøjelse efter 13 år: Midlertidig lønnedsættelse fra 2011 slutter i 2025
byu/donFreddo inDenmark



Posted by donFreddo

17 Comments

  1. Square-and-fair on

    Ja, dét er rimeligt. Hvad de ellers har af tillæg, såsom ministerpension er ikke rimeligt.

  2. MarzipanLeft2803 on

    Alt andet lige, så er det jo en ret sølle løn. Man kan selvfølgelig argumentere for at man ikke skal gå ind i politik for pengene, men det er jo også de færreste der kan lide at gå ned i løn, for et job med dårligere vilkår.

    For min skyld kunne de uden problemer fordoble lønnen, det samme gælder for folketingspolitikere.

  3. Altså, nu kan det ikke rigtigt bringe mit tis i kog, at noget, der hedder en ‘midlertidig lønnedsættelse’ udløber.

    Når man ser på de fleste ministres arbejdstid, deres anciennitet, og hvilke stillinger de typisk kommer fra (når de altså ikke er MF’ere), så synes det som en ganske fornuftig løn. De fleste ville formegentlig få væsentligt mere for en tilsvarende rolle i det private. Og helt ærligt, så skal vores land altså helst ledes af folk, som er nogenlunde kompetente.

    Men jeg synes man burde reformere lønnen, så den blev mere tidssvarende. Det her med ‘ministerpension’ er altså ret arkaisk og svært at forstå for de fleste.

  4. Midlertidige tiltag skulle behandles efter “først-ind-først-ud”. Der må være penge til overs, så må vi fjerne de ældste midlertidige tiltag først.

  5. når man har så stor en løn i forvejen og ønsker samme % lønstigning som alle os andre offentlige lønslaver så øger man vel bare uligheden til pøblen. .

  6. Alle folketingspolitikere skal have total åben økonomi, deres udgifter til bolig, forplejning og transport dækkes under deres embede og i 5 år efter. I denne 5 års periode skal det være strafbart (4 års ubetinget minimumsstraf op til 16 år afhængigt af omfang og alvorlighed) for dem at engagere sig i erhvervsliv, bestyrelser eller andet betalt arbejde, “tænke”-tanke (lol), ingen handel med værdipapirer, derivater osv. De kan tage i sommerhus og drikke rødvin eller sådan noget. Få en kolonihave måske.

    Se landet forandre sig til det bedre.

    Det er DEM der stiller sig op og siger, at de vil arbejde for fællesskabets og samfundets bedste. Fint nok. Put your money where your mouth is.

  7. Tja de kan godt beholde deres hyre og så kan de ved samme lejlighed fjerne ministerpensionen. Det er kun fair 🤷‍♀️

  8. Overvej lige at Dan Jørgensen har gået til en løn på over en mil om året.. En million! For vitterligt ikke at lave en skid.

  9. liquid-handsoap on

    De fik også lønforhøjelse i 2021 eller lignende. Jeg husker det tydeligt for på mit komunale arbejde fik vi af vide at der ik var lønforhøjelse dét år pga corona. Fair nok tænkte jeg. Lige indtil en dag efter da jeg så nyheden om at de fik 5% i lønforhøjelse.

    Lige nu er mettes 87.000, 5% lønforhøjelse over 3 gange min nuværende månedsløn. Dejlig nyhed. Skønt

  10. Alternative_Pear_538 on

    Sindsyg stigning ovenpå alverdens spareøvelser. Hvad har de gjort for at fortjene mere i løn? Alting er ringere i Danmark end det har været i årtier. Om noget burde vi reducere deres løn.

  11. Det er vildt at de ikke følger lønkomissionens anbefalinger. De bad selv om undersøgelsen, men nægter at følge hvad eksperterne har konkluderet, udover lønstigningen.

    Lønnen er fin, men pensionen og alle frynsegoder/bidrag skal ændres til at ligne hvad en almindelig funktionær får. Samtidig skal deres arbejdsdage pr år og pensionsalder også følge hvad en funktionær typisk har af vilkår.

  12. En politikers løn skal være baseret på den gennemsnitlige løn i Danmark. Man skal ikke bliver politikere for at blive rig eller velstillet. Man skal være der fordi man har ambitioner og visioner for sit land.

    Der er sgu gået for meget franskbrød og boller i den derinde. Vi skal også have en grænse, du skal arbejde x år i et alm job før du overhovedet kan stille op, og derefter skal du ud i alm job med jævne mellemrum.

    Jeg tror da aldrig i Danmarks skrevne historie at politikerne har været mere ude at trit med den virkelighed alm mennesker lever i.

  13. Fair nok. Det er edermame et taknemmeligt job. Og alle kan jo i princippet søge det (stille op).