SVT – Ingrid from Hörby cheated by the Kombilotteriet

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ingrid-fran-horby-lurad-av-kombilotteriet

Posted by FlowersPaintings

4 Comments

  1. FlowersPaintings on

    [SVT – Ingrid från Hörby lurad av Kombilotteriet](https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ingrid-fran-horby-lurad-av-kombilotteriet)

    >**Telefonförsäljarens löften om innestående vinster fick Ingrid i Hörby att återuppta sin prenumeration på Kombilotteriet. Men några vinster fanns inte och Ingrid upptäckte att hon blivit manipulerad.**
    >
    >– Jag tycker att det är lurendrejeri, speciellt för oss pensionärer som inte alltid har så mycket pengar, säger Ingrid.
    >
    >Det började med en enkel lott. Så småningom hade hon vunnit ytterligare en. Någon storvinst blev det inte, men efter att ha fått några handdukar kände Ingrid att det räckte.
    >
    >En tid senare började telefonen ringa. **Efter att flera gånger ha tackat nej till att återuppta prenumerationen berättade telefonförsäljaren att hennes tidigare vinster skulle brinna inne.**
    >
    >– Då gick jag med för att jag ville ha ut vinsterna, säger Ingrid.
    >
    >Vinsterna fanns inte

    >**Kort efter att Ingrid gått med igen och betalat 174 kronor för en månadsbetalning får hon höra av kundservice att det inte finns några vinster.**
    >
    >– Det kom inga vinster som man hade uppgett till mig, då blev jag arg och irriterad. Det känns som att de har satt det i system. Till slut orkar man inte stå emot och går med, vilket jag egentligen inte ville, säger Ingrid.
    Stoppat all telemarketing
    >
    >Den nye vd:n för Jonas Nygren beklagar händelsen och berättar att Kombilotteriet kommer att jobba med en **utredning för att ta reda vad som gått fel.**
    >
    >– Det är viktigt att de som ringer i vårt namn gör det på ett sätt som är bra och korrekt och för vår del är det väldigt tydligt vad som ska sägas och inte sägas och det är inte i linje med det som hänt här, säger Jonas Nygren.

  2. GripAficionado on

    Fy fan för metoderna de använt för att lura äldre och satt allt i system. Rovdjur när det kommer till marknadsföring att gå efter de mest sårbara, ingen skam i kroppen.

  3. Mother-of-mothers on

    Finns det ett parti som vill förbjuda all telemarketing? För då går min röst till det.

  4. PalpitationSingle489 on

    Jag blev lurad av postkodmiljonären och grannen av Tele2 (samma telefonförsäljare som kombilotteriet)

    Säljaren som ringde mig angående postkodmiljonären sade att grannyran SKULLE komma till mitt område nästa gång och jag kunde få chansen att köpa 2 lotter men bara betala för 1 (jag hade 1 sedan tidigare)

    Men, det var rena lögner, grannyran kom aldrig hit, och dom drog pengar för 3 lotter följande betalning.
    Jag sade upp alla lotter månaden efter.

    Grannen blev lurad av Tele2’s försäljare att han skulle få mycket bättre, snabbare och BILLIGARE internet ifall han skaffade deras 4G paket med Wifi-router, detta kostade honom knappt en tusenlapp i anslutningsavgift+router och sedan drygt 500:- per månad med 24 månaders bindningstid.

    Till saken hör att han redan hade en 500mbit fiberanslutning sedan flera år som han betalade 349:- per månad för…
    Han fick en stroke ett par år innan denna säljare ringde vilket dom visste om då detta ALLTID var det första han nämnde när han pratade med någon på telefon.