These grow everywhere in the Stockholm area, are they edible?

https://www.reddit.com/gallery/1fs0jej

Posted by beebop013

14 Comments

  1. Ser ut som små plommon. Är det en plommonkärna i?

    Förresten så ska man ALDRIG lita på främlingar på nätet om något är ätbart eller inte.

  2. Det är slånbär. De smakar beskt om man äter dem direkt, men om man först fryser in dem så försvinner beskheten. Du kan göra saft med dem genom att koka upp vatten och hälla över dem. Du kan även stoppa dem i gin med socker så får du Sloe Gin.

  3. Slån. Totalt ätbara. Kan göra saft på dem också. En del brukar skörda dem efter frosten, typ mindre garvsyra i dem då eller nåt.

  4. Som andra sagt, slånbär. Inte giftiga men ät dem inte direkt från busken, vänta tills den första frosten och plocka dem sedan. Går att göra saft, sylt eller marmelad av dem. Det är också rätt populärt att använda dem som smaksättare till sprit eller glögg, även om det inte är något jag testat.

  5. Vad sjukt att jag hela livet har trott att slånbär är giftiga efter att ha gjort misstaget att smaka på dem. Vad smakar de när beskheten är borta?

  6. Är det slånbär blir man jävligt sträv i munnen om man äter direkt från busken. Inte jättegott.

  7. http://skogsskafferiet.se
    Där hittar du info om de flesta bär och växter som du kan äta och även om där e giftiga växter att förväxla med. Appen SEEK kan jag också rekommendera. Jämför alltid med de bilder som redan finns i appen.