Whenever I drive on the highway, I think what is the meaning of the numbers on these highway posts. The internet didn’t help much, so I’m asking here.

https://i.redd.it/08gevkgtqkrd1.jpeg

Posted by Resident-Disk-5599

10 Comments

  1. Es gan atradu lvceli mājaslapā 😛

    **Ceļu signālstabiņš** (piketa stabiņš) ir atsevišķs ceļa vertikālo apzīmējumu elements, kas iezīmē ceļa klātni un informē satiksmes dalībniekus. Signālstabiņi kalpo arī kā piketa stabiņi, ja uz tiem ir skaitlis. Tos uzstāda starp kilometru stabiem no 1 līdz 9, lai fiksētu 100 m attālumu viena kilometra robežās, un tie galvenokārt paredzēti ceļu uzturēšanas dienestiem – ceļu būvju, remontdarbu vietu apzīmēšanai.

  2. Sanry_the_brave on

    Te vari izlasīt: https://lvceli.lv/celu-vestures-lappuses/celu-stabu-transformacijas/

    Jo saita: Ceļu signālstabiņš (piketa stabiņš) ir atsevišķs ceļa vertikālo apzīmējumu elements, kas iezīmē ceļa klātni un informē satiksmes dalībniekus. Signālstabiņi kalpo arī kā piketa stabiņi, ja uz tiem ir skaitlis. Tos uzstāda starp kilometru stabiem no 1 līdz 9, lai fiksētu 100 m attālumu viena kilometra robežās, un tie galvenokārt paredzēti ceļu uzturēšanas dienestiem – ceļu būvju, remontdarbu vietu apzīmēšanai.

  3. Available-Safe5143 on

    Klāt tam, kas rakstīts LVceļi, šie stabiņi vakaros palīdz ieraudzīt gājējus un velosipēdus, kas pārvietojas pa ceļa malu.

    Kad stipri puteņo un nav tik viegli izprast, kur tieši ir ceļa braucāmā daļa, šie stabiņi palīdz labāk orientēties.