Local V board resigns in protest

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/lokal-v-styrelse-avgar-i-protest

Posted by jigglyroom

15 Comments

  1. >Den lokala styrelsen inom Vänsterpartiet i Angered avgår i protest, sedan dess ordförande Kristofer Lundberg stängts av.

    >Vänsterpartiet i Göteborg stängde tidigare i veckan tillfälligt av Kristofer Lundberg bland annat av på grund av att han förekommer i en brottsutredning samtidigt som Sajten Doku visat att han uttalat stöd för terrorklassade PLFP (Folkfronten för Palestinas befrielse).

    >I sociala medier skriver styrelsen i Angered att man har fullt förtroende för Kristofer Lundberg. Samtidigt riktas kritik mot partidistriktet som “pressats av partiledningen att pausa Kristofer Lundberg”.

    >”Vi känner mot den bakgrunden att vi inte har annat val än att lämna våra platser i styrelsen under denna tid och överlämnar förvaltningen av partiföreningen Angered till Distriktstyrelsen”, står det bland annat i sociala medier.

    >Lundberg skriver i ett sms till SVT Nyheter Väst att han hänvisar alla frågor till V:s ordförande i Göteborg.

  2. Så länge det finns politiker som får offentligt uttrycka stöd för Israel, som just nu begår ett industrialiserade massmord av civila mot en inmurad och belägrad befolkning vars befolkning var 50 % barn vid början av invasionen och med stort finansiell och militär stöd från världens enda supermakt, kommer jag inte särskilt bry mig om någon som uttrycker stöd för de få makter som är på något vis kapabla att bekämpa det pågående massmordet mot omöjliga odds. Du som läser den här får rösta ner mitt inlägg och skaka med ilska om du vill, jag är väl medveten om att man bara får uttrycka stöd för Israels folkmord här, men du får för en gångs skull åtminstone får utsättas för en motsatt syn.

  3. Lite intressant att ett parti som historiskt varit mycket sekulärt infilterats av religösa extremister.

  4. Naiv som jag är tänkte jag att det är bra att någon står upp emot att han inte uteslutits ur partiet. Sen läste jag artikeln…. Vafan. Idioter.

  5. Bra. Vi får hoppas att allt inflytande de mot förmodan haft i lokalpolitiken följde med ut genom dörren. Antidemokratiska partier och deras representanter har inget i det demokratiska samhället att göra. Om folk bara kunde låta bli att rösta in kommunister, nazister, islamister och liknande osunda ideologier i lokala val skulle deras lokalsamhällen må så mycket bättre.

  6. Misshandla journalister och stödja terrorgrupper. Ska detta parti bli ett alternativ för ny regering 2026?

    Glöm inte att detta parti var på Rysslands sida i Finska vinterkriget

  7. Ser vi en intern konflikt här må tror, mellan vad man är – och vad man måste se ut att vara? Lättare att driva ett parti från sidlinjen än att faktiskt vara med och ta ansvar, och jag tror att detta är ett tecken på precis det.

    Tycker mig ha sett detta ett tag, att ledningen verkar vilja “städa upp” partiet, göra det regeringsfähigt, göra det så pass rumsrent att det i händelse av en valvinst kan få sitta i regering och få ministerposter för första gången i partiets historia. Debatten om det omskrivna partiprogrammet tydde på exakt samma ambition: stryk och tona ner precis det som många egentligen står för – även om man därmed riskerar att vissa lämnar,

    “Flera V-medlemmar har kritiserat programmet för dess frånvaro av socialism och för att kritiken mot det kapitalistiska systemet försvunnit. – Om vi nu ska kalla oss socialister så måste vi attackera det faktiska kapitalet.”

    Och svaret där: Programkommissionens svar till sina kritiker är Vänsterpartiet måste ”sikta på en ny och större roll i svensk politik”. (..) V måste skaka av sig ”en del gamla stereotyper”. ([källa](https://proletaren.se/artikel/omfattande-kritik-mot-nytt-v-program-wokesprak-fran-innerstaden))

    Så ja, min spaning: kvasten sopar & städar – och vissa vill inte vara med, som vi ser i det här exemplet (tråden). Sunt iofs, men vart skall de “renläriga” landa då? Älskar politik – det är så spännande!

  8. Så styrelsen avgår när en terroristkramare blir avstängd?

    Terrorismen inom vänstern är något Säpo måste hålla koll på