Let’s talk about flat land, what else do you think?

How much of this information is actually correct or presented as such and declared as real facts?

https://www.reddit.com/gallery/1fmud9a

Posted by Icy_Drive_5340

9 Comments

  1. Се разбира дека Земјата е рамна, не знам зошто ова е вест.

  2. За поздравување е фактот дека ова некаде постои.
    Иако не верувам дека ќе иа некој ефект.

    Мајка ми се испружи и требаше да биде хоспитализирана поради ковид во 2022 (за кој не сакаше да се вакцинира и одбиваше да верува во него), па дури и откако едвај се спаси, продолжуваше да верува во нејзините заблуди.
    Глупавите луѓе се едноставно глупави.

    Fun fact, еден тип од Крива Паланка на фејсбук ме нарече „дегенерик“ бидејќи верувам во постоењето на Месечината. Според него, Месечината не постои. Ниту еден едуцирачки постер не спасува такви ликови.

  3. Puzzleheaded-Ebb-135 on

    Мислам дека секој човек што учел биологија во средно/основно и знае како функционира човечкиот организам, антитела, леукоцити, вируси, инфекции итн. ќе се согласи со првата слика.

    Само необразувани луѓе, од типот на Маја Нокти Евтино на Фб ќе се согласат дека Бил ГејЦ сака да ги чипира и дека ПЕТ-ГЕ ги убива врапчињата.

  4. dinnerdigzthejeager on

    Se dobro samo sto lugje sto ne veruvat u vakcinite nema ova da i go promeni mislenjeto bidejki tie imaat svoi “dokazi” .

  5. Нема вакцина што не сум ја зел мнооогу ми је доброоо браааат.

  6. Од аспект на вакцинација, бев една која “летав во облаци” пред да имам деца и бев со СТРОГА осуда кон луѓе кои беа против вакцинација, конкретно вакцинирање на своите деца.

    Но сега откако сум мајка и во круг на родители и деца, од мое искуство и прва рака можам да кажам дека вакцините кај одредени деца имаат последици. Се запознав со многу родители чии деца се жртви на последици од вакцините. Не ме сфаќајте погрешно, не пропагирам да не се вакцинира, но треба да постои право на избор. Апсолутно не се слагам со теории на заговор дека ќе не’ чипираат или не знам ти што, НО како секој лек, и вакцините може да имаат несакани ефекти. Жално е што ниту еден доктор никогаш нема да ги спомне овие последици. А кога ќе се направи штетата, родителите и дечињата се оставени сами на себе – тогаш докторите креваат раце. Ајде малце да имаме повеќе емпатија и помалце осуда и слепило! ПРО ИЗБОР! Кој смета дека е најдобро да се вакцинира – нека се вакцинира. Кој смета дека за себе/своите деца е најдобро да не ги вакцинира – нека не ги вакцинира.

    П.С. 2 годишното дете ми е целосно вакцинирано, а бебето со првите 2 вакц е само. Да не почнете одма со осуди и напади дека сум анти вакс.