I work on the side of school, 4 wisdom teeth are completely out and difficult to care for. Are inflammatory. This procedure costs between 75% and 100% of my monthly salary.

https://i.redd.it/609qzu1s14qd1.jpeg

Posted by Turbulent-House7584

18 Comments

  1. Kui on problemaatilised, tõmmatakse need tasuta välja hambaarsti saatekirja alusel, kui kohale ei ilmu tõmbamisele siis maksad omast taskust.

  2. Kui hammas on põletikune ja valus, siis variant ka hambakliiniku EMO kaudu kiiresti (ja tasuta) opile saada. Kuid erakorralises (nagu ikka) hindavad arstid ise vajaduse.

  3. Amatöörid. Mul läks nelja hamba välja kakkumine maksma üle tuhande euro…

    Aga lihtne vastus kuidas. Ma võin täiskasvanud olla, aga hammaste ja muude tervise murede korral, kui on rahalist abi vaja siis õnneks mul on vanemad, kes aitavad. Ega muudmoodi siin riigis kahjuks ei saakski…

  4. TheCatholicCovenant on

    150 euri pole teab mis suur raha enam. Liha hinda poes oled näinud v? See ajab ragima

  5. Chance-Stable4928 on

    Töökoht hüvitab aastas 300€, sättisin tõmbamised kahe kindlustusperioodi peale.

  6. Celestialchaotic on

    Hetkeplaan on selline, et tõmban ühe hamba aastas (üks tehtud, kolm veel), ja korra aastas ühel kuul 100-200 eurot kokku hoida pole üle mõistuse hull. Kui sissetulek oleks väiksem, teeksin vast eraldi kogumise, iga kuu paarkümmend kõrvale ja saabki ära teha.

  7. mina eemaldasin korraga kaks tarkusehammast, maksin umbes 400 eurot. muidugi eemaldas mitte tavaline hambaarst, vaid lõualuukirurg. ongi kallis lõbu, kuid oleneb ikkagi asukohast ja kes eemaldab, kindlasti saaks odavamalt.

  8. Mis see lihtsam eemaldus on võrreldes kirurgilisele? Mu teada on kõik hambad ju lõualuus kinni 😂.
    Igasugunune hamba eemaldamine on kirurgiline.

  9. Mina käisin Tallinnas Maxillas. Kaks ülemist hammast tõmmati lihtsalt välja ja läks alla 150 eur hamba kohta(äkki isegi 106 eur) – u 3a tagasi. Mõlemad alumised hambad opereeriti välja. Ãœhe maksin omast tasksust u 370 eur, kuid teise jaoks kirjutas hambaarst saatekirja ja haigekassa maksis ise(umbes 500 eur, operatsioon pluss röntgen – selle aasta aprillis).

  10. No persse, tarkusehambad tõmbas ühe korra elus välja (per hammas).
    Mis see on? 2-4 hammas? Mõnel äkki 5?

    Praeguste hindadega siis nad 1500. (Kuigi tegelikult see hüvitatakse pea täies mahus tervisekaasa poolt)

    Selle eest saad ca 800 liitrit kütust osta, kui autol kulub 8 litra sajale siis see on 10000km autoga sõita.

    Pigem tekib küsimus, et kuidas te muidu hakkama saate, kui sellist üsnagi marginaalselt kulu kanda ei saa? Vut vut töötukassasse ja tööle? Iga kuu kasvõi 10 eurot kõrvale panna ja…
    …saab muudki vajalikku enda heaks tulevikus ära teha…