ERR in Kyiv: The European Union will give Ukraine a loan of 35 billion euros

https://www.err.ee/1609466650/err-kiievis-euroopa-liit-annab-ukrainale-35-miljardit-eurot-laenu

Posted by EstonianLib

2 Comments

  1. Tegemist on osaga G7 riikide plaanist anda Ukrainale 50 miljardi euro väärtuses laenu, kusjuures ei Ukraina ega EL/teised G7 liikmed pea maksma sentigi laenust tagasi – seda tehakse lääneriikides külmutatud Vene varade pealt teenitud tulu arvelt.

    See otsus näitab, kuivõrd oluline on EL-i panus Ukraina vabadusvõitlusse. Samuti tuleb rõhutada, et finantsabi Ukraina riigi toimimise tagamiseks on sama oluline kui sõjaline abi – Ukraina saab jätkata võitlus alles siis, kui on tagatud riigirahanduse ning majanduse toimimine.

    EL oli juba enne tänast uudist suurim finantsabi osutaja Ukrainale: [https://www.ifw-kiel.de/topics/war-against-ukraine/ukraine-support-tracker/](https://www.ifw-kiel.de/topics/war-against-ukraine/ukraine-support-tracker/)

    Tegutsedes koos, suudavad Euroopa riigid aidata Ukrainat palju rohkem kui nad oleks seda üksi suutnud teha. EL on vabaduse ja demokraatia tagatis kogu Euroopas ning ka Eesti püsimajäämise tagatis.

  2. Downtown-Fun-6237 on

    “Toetame ukrainat” samal ajal eestis tõstame makse ja teeme eesti rahva veelgi vaesemaks. Varsti politsei ja arstid võtavad endale side hustled ning avavad only fanse, et üüri maksta. Avalikus sektoris äge töötada. Lihtsalt lubad suvalisi numbreid välja aga ise ei tööta päevagi selle nimel. Kell 4 tööpäev läbi ja raha tiksub alati arvele. Erasektor muudkui teeb ületunde ja ragistab ajusid, kust raha teenida kuna muidu tänaval.