9 Comments

  1. barbaren_i_pyjamas on

    “Samtidigt konstaterar Lagrådet att ett risktagande som avvägs mot den utredning som finns måste anses ligga inom regeringens handlings- och bedömningsutrymme. Risken i sig leder därför inte till någon erinran från Lagrådets sida.”

    Så de säger i princip “Vi vet inte – kör på”.

  2. Efter att ha handlat sprit i eu så tror jag fan att jag behåller systemet, för det enda som blir billigare är lockvaror resten kommer bli dyrare.

    Så sämre utbud till sämre pris

  3. Samma sång och dans som alltid. Frågan har varit uppe i åtminstone 20 år och svaret är som vanligt att gårdsförsäljning är ett avsteg från det EU-undantag som tillåter Systembolaget och därmed riskerar fälla hela undantaget. Vilket såklart är vad stora delar av gårdsförsäljningslobbyn och deras vänner inom politiken räknar med.

    Man kan tycka vad man vill om det (själv tycker jag att det låter som ett rätt kasst byte för Sverige överlag), men kontentan har väl varit densamma sedan åtminstone tidigt 2000-tal.

  4. Den blåbruna högerns våta dröm är att regeringen inför gårdsförsäljning och sen blir Sverige stämda i EU-domstolen vilket resulterar i att Sverige förlorar och alkoholmonopolet måste upphöra. Fritt fram för alla att kränga vin, öl och sprit och samtidigt kan de skylla på EU och frånsäga allt ansvar när nykterhetsrörelsen klagar en bonus är att de sen kan skuldbelägga den enskilde individen som dricker för mycket.

    Vi vet alla att det är precis det här regeringen vill så varför låtsas om något annat.

  5. Också EU: alla andra länder har gårdsförsäljning. Men klassens sheriff vill inte att den egna klassen har det.