Government investigators: Abolish cows’ grazing rights

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/alGLOL/regeringens-utredare-slopa-kornas-betesratt

Posted by ArugulaMuch

29 Comments

  1. Vi kan inte tänka på god djurhållning om den inte är konkurrenskraftig, det skulle ju innebära förluster för storägarna. Bara avskaffa all reglering, marknaden sköter ju det fint på egen hand, eller hur? /s

    Borgare gonna borga. 

  2. Detta är under all kritik, personligen betalar jag gärna mer för mejeriprodukterna och nötkött om djuren får gå på grönbete, det är dessutom väldigt bra för skogar och ängar att ha djuren betandes där.

    Någon som vet vart man kan läsa utredningen?

  3. Jag betalar gärna för kvalitet problemet med svenskt kött är att kvaliteten kan vara väldigt olika i samma förpackning skulle gärna se gradering av svenskt kött.

  4. Höj priset på mjölkprodukter istället! Den lilla tid korna får vara utomhus och beta under deras korta miserabla liv får inte tas bort! Man blir förbannad att djurens rättigheter aldrig blir bättre i ett utvecklat land!

  5. Ja men gud vilken bra idé! Vi går bakåt i utvecklingen! Bra djurvälfärd och att vara ett progressivt och välmående föregångsland det struntar vi i nu när högern får styra. Fyfan vilken dystopisk plats Sverige hade varit om högern fått som de velat under hela 1900-talet, tänk er det? Det ska vi ha nu istället 🙃 Regeringen är fan helt jävla puckad 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

  6. animalliberation777 on

    “Världens bästa djurskydd” jo tjena. Låt oss ta bort kravet för utevistelse för enda djuret i industrin som inte lever hela sitt liv instängda i en fabrik. Otroligt

  7. Det här är nog näst efter att ta bort reduktionsplikten det sämsta beslut denna regering tagit. Att mjölkprodukter säljer mindre beror på minskad efterfrågan till stor del. Den kommer knappast öka om djuren som producerar den får det sämre. Riktigt, riktigt dåligt.

    Varför är alltid de svenska landsbygdsministrarna, oavsett politisk färg, så jävla kassa? Extremt sällan jag säger det, men här skulle fan jag göra ett bättre jobb.

  8. Komiskt med tanke på hur varenda person som någonsin försvarat köttindustrin pratar om hur korna betar på marker där vi inte kan odla annat (försvinnande liten del av deras kost egentligen) och hur betandet bidrar till öppna landskap och bred fauna. När det väl kommer till kritan så var allt det där ren och skär propaganda och en klen ursäkt.

  9. GiraffeOnABicycle on

    Dumheter både moraliskt och praktiskt. Ingen kommer köpa mer mjölk för att priset på en liter minskar med någon krona. Och förmodligen lär priset inte ens sjunka.

  10. Jag som gillar att titta på korna när jag är ute och cyklar på landsbygden. Fy fan

  11. “Betesrätten innebär att alla nötdjur över sex månader, förutom tjurar, måste få möjlighet att komma ut på bete under sommaren.”

    Förutom tjurar, dvs hälften?

  12. Hot_Perspective1 on

    Jävla ålarens allt handlar väl för fan inte om pengar heller. Att djuren mår bra under mänsklig omsorg måste vara prio ett. Alltid.

  13. Plantera inte skog på åkrarna. Om ett halvår kommer regeringen ångrat sig ändå.

  14. Men dra åt helvete. Fy fan vad arg jag blir på sånt här. Man låtsas att man är nationalister och att man vill bevara Sverige som det är och minska invandring och samtidigt pissar man på allt vi står för.

  15. Då tycker jag vi ska ha en märkning som säger att det är fribetande boskap eller inte och gräsuppfött eller inte.

  16. Har man varit på koutsläpp på vårkanten är det inte svårt att se hur extremt fientligt mot djurvälfärd detta förslag är.

    Tycker vi kan låsa in Elisabeth Nilsson och Peter Kullgren utan möjlighet att få gå ut.

  17. Har sällan varit så irriterad.

    “Beteskravet ­infördes 1988. Då stod de flesta svenska mjölkkor uppbundna i ladugårdarna. I dag ser situationen annorlunda ut.”
    Åfan. KAN DET HA ATT GÖRA MED LAGSTIFTNING!?

    “I ett lösdriftssystem ges djuren mycket goda möjligheter till naturligt beteende – och då inte bara på sommaren”
    Bra! Men hur är detta ett argument för att TA BORT MÖJLIGHETEN TILL ETT ÄNNU MER NATURLIGT BETEENDE.

    “Sverige är det enda landet i världen med en beteslag.”
    BRA!

    “För att stärka konkurrenskraften föreslår utredningen därför att mjölkproducenter med kor i lösdrift själva ska få bestämma när och om deras djur ska vistas på bete.”
    Finns det INGENTING annat att göra för att höja konkurrenskraften än att göra så att djuren får det lika dåligt som övriga världen? INGENTING?

    “Med en sådan utveckling följer även fler ungdjur som kommer beta värdefull naturbetesmark där mjölkkor sällan hålls. Det skulle bidra till den biologiska mångfalden.”

    Kan man kanske uppmuntra till mer bete på värdefull naturbetesmark på annat sätt än att hoppas på böndernas goda vilja!? Kanske genom att LAGSTIFTA OM BETE UTOMHUS!?

    Och sluta försöka få poäng på att hänvisa till “biologiska mångfalden”. Man kan faktiskt ha BÅDE bra djurhållning OCH bidra till biologisk mångfald.

  18. Vidriga jävla högerpolitiker. Hur FAN kan man rösta fram sånna här jävla moralbefriade människor. Just det, några slantar mindre i skatt..