SVT’s valiant attempt to be impartial

https://i.redd.it/06nel5brvtkd1.png

Posted by Micr0z

23 Comments

  1. Eftersom ett förstört hus i Israel förstås har högre nyhetsvärde än ett förstört hus i en krigszon. Men visst, Samir Abu Eid låter synnerligen sionistiskt.

  2. Det är sjukt hur nästan alla västerlänningar som intresserar sig för denna konflikt ställer sig 100 % på en av sidorna.

  3. Det är ju lixom inget ”krig” om man inte då och då kan visa upp några skador på ILs sida….

    Något rasat hus här och där samt lite vidarebefordrande av IDF propaganda, så kan SVT sova gött sen! 😌

  4. Hur är hela södra Libanon “obeboeligt” och är han medveten om att hundratusentals evakuerats från norra Isrsel till följd av Hezbollahs raketattacker?

  5. “Hej SVT kan ni vara snälla att rapportera om saker JAG tycker är viktiga och rapportera på ett sätt som JAG tycker känns rätt?”

  6. Exciting_Swordfish16 on

    Det här är så jävla typiskt. Folk är så nergrävda i sina skyttegravar att dom inte har några andra perspektiv än sina egna.

  7. Kan vi sluta prata om skiten och låta dom kriga. Jag bryr mig inte ett skvatt om någon av sidorna längre.

  8. Jag tycker media rapporterar minsta grej därifrån oavsett vilken sida som gör nåt. Det finns dessutom andra områden i Afrika där det är krig och där de dött 100 000tals senaste 10 åren. Det hör man väldigt sällan rapportering från.

    Inte heller några demonstranter alls på gatorna för andra krig.

    Så jämförelsevis rapporteras och engageras det oerhört mkt om detta krig.

    Man ser inte så mkt demonstrationer mot Hamas till stöd för Israel heller i Sverige. Tur är ju det, för annars skulle det nog va slagsmål, upplopp och nästan krig varje dag på gatorna.

    Det borde väl också kanske smitta av sig på SVT?

    Va iof nån ganska stor demonstration mot SVT i somras, men jag tror inte det rapporterades något om öht i SVT. Kanske klokt att inte skita där man äter så att säga.

    Med tanke på att den enda undersökning som har gjorts om SVT- anställdas partisympatier så skulle jag bli förvånad om rapporteringen inte riskerar att snedvridas åt ena eller andra hållet emellanåt. Men vet inte hur mkt det påverkar i slutändan.

    Det här kriget kanske är värre?

  9. Tänk om man kunde sluta rapportera om denna konflikt helt så skulle det troligen lösa sig själv.

  10. DetBrinnandeHuvudet on

    Ronny är en kille som verkligen hatar att hålla flera saker i huvudet samtidigt.

  11. Jag uppskattar Samir, tycker han alltid har rapporterat väl. Dock bara sett honom i ganska aktiva situationer, så det har mest rört sig om sakrapportering, men han har skött det snyggt

  12. – SVT rapporterar om skadade/döda i Israel: Varför är ni så partiska! Ni framställer Palestina som något negativt!

    – SVT rapporterar om skadade/döda i Palestina: Varför är ni så partiska! Ni framställer Israel som något negativt!

    Hela tiden ser vi detta i sociala medier. Det spelar ingen roll vad som seriös media rapporterar om, det är fel ändå. Suck…

  13. Jag rekommenderar att se John Olivers Last Week Tonight senaste avsnitt om konflikten. Finns att se på Youtube.

  14. Har ni sovit under en sten? SVT har verkligen visat en massa bilder och filmklipp från det som en gång var Gaza.

    Sluta tramsa er för fan.

  15. Ja just. Media försöker verkligen dölja det här med israeliska bombningar. Man har knappt hört något om det där alls.

  16. horsestaplebatteries on

    Samir gör ett grymt jobb! Fy fan att behöva rapportera om bajsmackan som är Israel-Palestinakonflikten på ett opartiskt och objektivt sätt.

  17. PM-Me-Kiriko-R34 on

    Jag tycker SVT faktiskt gör ett helt okej jobb att vara opartiska. De är självklart inte perfekta, för ingen är opartisk, vi är alla människor. Hur vi uppfattar deras rapportering är också ett resultat av att vi inte är opartiska.

  18. walkingbartie on

    Blev inte SVT föremål för granskning av partiskhet här i våra för att de ansetts ha en alltför pro-Israelisk rapportering…?

  19. Titty Schultz berättade om detta i sitt sommarprat, man kan ju ana vilken sida som skriver sådana hotfulla meddelanden…

  20. GreasyExamination on

    OP jag rekommenderar dig att lyssna på Cecilia Uddén sommar från tidigare i år. För övrigt ska nyheter inte vara neutrala, Teo menar förhoppningsvis objektiv. Men han missar att han själv är partisk redan