The Swedish Confederation of Business and Industry disapproves of a shorter working week – except for its own employees

https://omni.se/svenskt-naringsliv-dissar-kortare-arbetsvecka-utom-for-egna-anstallda/a/dRJOlA

Posted by konstfack

5 Comments

  1. Hmm, eftersom SN då hävdar att kortare arbetsvecka skulle skada Sverige, men samtidigt tänker köra kortare vecka själv betyder det alltså att de inte tycker de själva tillför någonting?

  2. Står inget om hur många timmar de jobbar totalt under ett år, eller om deras ursprungliga lön är baserat på detta tapp i timmar under sommaren. Dvs om deltid är inbakad i lönen från början.

    Objektiv faktabaserad journalism är död, allt för klicksen.

  3. Det bästa för Sveriges ekonomi vore om Svenskt Näringslivs anställda gick ned på 0 timmars arbetstid, med bibehållen lön.

    Helvete vad idéerna som styr den organisationen är förlegade. Bryr sig ens MUF om vad de skriver 2024?

  4. De är emot lagstiftning, inte den svenska modellen med frivilliga överenskommelser.

  5. Over-Temperature-602 on

    Åh jag är så trött på den här typen av journalistik. Jag vill absolut att vi ska införa en arbetstidsförkortning men det är så tröttsamt när man ska gå ut och försöka framställa det som någon slags dubbelmoral att en kontorsnisse inte sitter och sitter av tiden samtidigt som de ifrågasätter att vi ska kapa vårdkapaciteten med 20%.

    Om alla sjuksköterskor ska jobba 35h kommer det påverka vår vårdkapacitet och vi måste utbilda nya sjuksköterskor för att täcka upp för detta.

    Att fokusera på att det sitter kontorsnissar på SN med flexibel arbetstid är så jävla slött och irrelevant i sammanhanget. 

    Jag är själv kontorsnisse och det står i mitt kontrakt att jag ska jobba 40h/v men inte en jäkel håller ju koll. Kommer och går som jag vill och gör det jag ska. Min arbetsgivare har inget intresse av att jag sitter och tittar in i en vägg medan jag sitter av tiden för att komma upp i 40h.