Since we started today’s discussions with something on the topic of education, here is the newest issue that is grinding the teaching community in Romania, dividing teachers into two camps:

1) The camp that waits with interest for its activity to be evaluated by the students, in order to receive constructive feedback and make a teaching act much more effective and adapted to the requirements of the class of students. They accuse those who do not campaign for the idea of ​​fearing feedback and feeling like a fly in the hat.

2) The arguments of the opposing camp are that students lack the objectivity necessary to evaluate teachers, are not specialized, and lack critical thinking. At the same time, this group believes that teachers will be advantaged "popular"who treat class hours in a lax way, being an oasis of relaxation for students, while teachers who are a little more demanding, but who want to do their duty as a teacher, will be disfavored by students.

There is also the question of whether the results of these evaluations have the potential to affect salary or merit grades.

The above was summarized by me, following extensive discussions that took place on several teacher groups on social media.

What does the Reddit bubble think about this move by the Ministry of Education?

https://adevarul.ro/stiri-interne/educatie/e-oficial-din-toamna-elevii-isi-vor-putea-nota-2382798.html

Posted by Traditional_Slide_56

14 Comments

  1. Centru_stanga_ro on

    Numai un profesor prost o sa spuna ca nu vrea feedback ca se razbuna elevii pe el. Si da, un profesor care doar arunca note mici si umileste elevii in loc sa ii ajute sa invete, merita feedback negativ. Ala nu e exigent, e doar o scuza sa nu te chinui cu elevii care inteleg mai greu.

  2. De parca ar conta. In facultatea pe care am facut-o eu era de ani buni chestia asta, stiu sigur ca un profesor primeste an de an feedback negativ, si totusi nu se schimba nimic. Sunt sigur ca e o masura asa, de ochii lumii.

  3. Si probabil o sa se tina cont de ele asa cum se tine si in facultatea unde am fost. Dai feedback, nu vezi nicio schimbare. Simt ca e acolo doar ca sa fie.

  4. orice schimbare care zguduie îmbâcseala asta de învățământ e binevenita

    o sa fie perfect de prima data – nu

    dar în timp are șansa sa evolueze în ceva bun și util

    orice e mai bine decât sa stai zeci de ani în același mehlem

  5. Ce garantie ai ca elevul isi evalueaza profesorul corect ? Poate sa ii dea aviz negativ ca da prea multe teme.

  6. >Care sunt întrebările puse elevilor din formularul de feedback (se notează între 1 și 5)

    1. Profesorul explică clar materia

    2. Profesorul îmi explică modul în care să învăţ mai eficient

    3. Sarcinile de lucru la clasă sunt interesante

    4. Profesorul încurajează participarea tuturor elevilor în cadrul orelor

    5. Profesorul încurajează cooperarea între elevi

    6. Mă simt motivat să particip la această disciplină

    7. Profesorul foloseşte tehnologia digitală

    8. Profesorul explică modul în care este evaluat şi criteriile de evaluare

    9. Profesorul încurajează competitivitatea între elevi

    10. Elevii sunt încurajaţi să-şi exprime ideile şi opiniile

    11. Atmosfera este plăcută în cadrul orelor

    12. Mă simt în siguranţă şi confortabil la această oră

    13. Profesorul ia în considerare şi respectă statutul elevului

    14. Ritmul de parcurgere a materiei este potrivit pentru mine

    15. Profesorul este interesat de starea mea de bine

    16. Fac efort mare acasă pentru rezultate bune la această disciplină

  7. Elevii nu au făcut un curs avizat de către ministrul educației pentru a deveni evaluatori de profesori.
    Drept urmare trebuie întâi absolvit acest curs organizat de către profesori neacreditati.
    Abia după absolvirea cursurilor și trecerea examenului final vor putea elevii să evalueze profesorul.

    Idee pentru profesorii care nu vor să fie evacuați/s

  8. Electronic-Bag-7900 on

    Daca ma gandesc la profii din liceu, probabil cei mai de gasca, mai relaxati si pe care i-as fi notat atunci cu punctaj maxim sunt si profesorii de la care n-am ramas cu mai nimic. Orele lor au fost pur si simplu pierdere de vreme. Cei carora le-as fi dat nota mica sunt aceia care au tras de noi ani de zile ca de sclavi pe plantatie, dar pana la urma au avut un impact mare atat asupra rezultatelor noastre mai departe la Bacalaureat si facultate, dar si asupra disciplinei si a modului cum generatia mea gandeste. De aceea in viziunea mea notarea profesorilor e o masura destul de proasta si inutila, care va incuraja lipsa disciplinei, pierderea timpului si probabil va duce la rezultate nesatisfacatoare mai departe.

  9. ElPresidenteKlaus on

    Toate studiile de pana acum ne arata ca aceste evaluari nu sunt valide si nu fac altceva decat sa submineze procesul educational. Sunt de fapt nimic altceva decat inca un simptom al unui sistem de educatie falit.

    Aceste evaluari coreleaza cu totul in afara de performanta profesorului: cu sexul lui, atractivitatea fizica, asteptarile elevilor samd.

    On this hill i will die.

  10. Ca orice procedură nouă, nu e perfectă, dar e un început. Sigur vor fi avantaje și dezavantaje, ceea ce va determina să îmbunătățești procedura în timp. Dar să nu ai nicio modalitate a celui învățat să își arate părerea despre cel care învață, mi se pare că permite învățătorului să facă o mulțime de abuzuri. Totul depinde de cum este implementată procedura și ce plus valoare aduce ea ambelor tabere. Din experiență voi face afirmația că feedbackul constructiv este cel mai prețios pentru cel ce primește feedbackul. Laudele sunt o frecție la un picior de lemn pe termen lung. Ajută și laudele, dar nu să îmbunătățești ceva.

  11. Acum 15-20 de ani exista treaba asta pe un site, nu mai stiu daca se numea “clopotel” sau ceva de genu …

    Cautai profesorii pe site si le dadeai note si comentarii.