Lowest population growth in the 2000s – News (Ekot)

https://sverigesradio.se/artikel/lagsta-befolkningsokning-pa-2000-talet

Posted by Key_Design_6102

9 Comments

  1. Key_Design_6102 on

    >Under årets första halvår ökade befolkningen med 1 600 personer.

    >Det är den längsta folkökningen som uppmätts under ett halvår på 2000-talet. Det uppger statistikmyndigheten SCB.

    >Barnafödandet i Sverige har fortsatt nedåt och under årets sex första månader föddes 50 500 barn vilket var det lägsta antalet födda första halvåret på 21 år.

  2. Garlicmoonshine on

    Kommer troligen inte va en populär åsikt. Men folk är isolerade idag, går inte ut och träffar nya människor som förr.

    Om vi skulle stänga av internet och sluta sälja preventivmedel. Så kan jag nästan garantera folk skulle skaffa barn igen.

    Folk har skaffat barn i alla tider oavsett trångboddhet, fattigdom osv. Folk är inte så kalkylerade. Det är därför så många är överbelånade, överviktiga, lever ohälsosamt för dom har en lust att göra dom sakerna.

  3. Jag är inte alls förvånad. Många skyller nog gärna på att vi har blivit mer isolerade men jag tror helt ärligt största problemet är att väldigt många inte har ett liv där de vill skaffa barn. Att få tag i bostad som nystartad familj är hopplöst i många städer i Sverige, med hög arbetslöshet är det många som t.o.m. är oroliga att hålla tak över huvudet för sig själv, ännu mer att ge sig in på att börja göra det för andra också. Jag tror även det finns en stor kategori av par som har möjlighet att skaffa barn men avvaktar till senare ålder än tidigare generationer för att kunna spara ihop för att kunna ge barnen den barndom de själva fick med villa, egna rum och resor på sommaren.