9 Comments

  1. GripAficionado on

    > Förra året avslöjade tidskriften Expo att fonden bland annat finansierat högerextrema publikationer.

    Så där var det att de finansierat “Det Goda Samhället”? Trodde de hade skickat pengar till nazister eller något när jag läste det. Enligt referensen så refererar expo själva till det som “ytterhöger”. Känns ju inte så seriöst när det är den första referensen och de inte säger samma sak.

  2. Balkongsittaren on

    Hahah, finansiera? Journalister klarar det helt själv genom att skriva skiten de gör. Sen att använda Expo som källa för att skrika rasism är som att använda NMR som källa för att påvisa att invandrare är onda.

  3. Mycket allvarligt. Börjar likna USA med miljardärer som finansierar pajkastning mot de som riskerar att granska deras smutsiga affärer.

  4. Azazel_Smotrich on

    Vänta tills ni får höra vilket hat familjerna Bonnier och Schibsted finansierar

  5. Traditional_Fee_1965 on

    Kollar man på deras granskningar så ser man helt klart var deras fokus finns. Jag motsätter mig nödvändigtvis inte innehållet, Batra är en skurk och det är säkert dessa typer med. Men vi har ju även gott om vänster “klägg” något som lyser med sin frånvaro på sidan.

  6. När folk undrar hur vi fått hundratals fler miljardärer på bara 20 år så är det inte via tech som Daniel Ek och Markus Pärsson. Det är fondförvaltning, fastigheter och företag inom vård, skola och omsorg som utgör nästan alla sådana resor. Bara så att folk vet vilka det är som tjänar på att vi har låga skatter om man lever på kapital men höga om man lever på inkomst.

  7. Allan_Viltihimmelen on

    Hoppas detta inte har något med Helena att göra då hon är fortfarande en nostalgisk ikon för mig.

    Men nej tack, detta är väldigt fult inriktat lobbyism. Förstår dock varför denna typen av lobbyism existerar vilket har mycket att göra i att journalister svarar inte på kritik längre. En journalist publicerar en artikel och stänger av kommentarsfältet efter 5 minuter. Alternativt lägger upp på sin sociala media och vägrar svara folk som ibland på riktigt kommer med goda mothugg.

    Men nej, blockfunktionen existerar.

    Då förstår jag att vissa vill lyfta upp sina röster riktat mot journalister framförallt krönikörer som älskar att driva ett politiskt narrativ från fyllan sedan stänga av all kommunikation efter publicering. Men är det inte bara lättare att samla era “journalisthatare” till er webbsida där ni skriver ert skit så får journalisterna som ignorera världen samla på sig ryktet att dessa inte kan ta kritik. Svårare än så är det inte.

    Hoppas främst att detta är en förmögenhet kastat i sjön, det finns billigare vägar att bilda en sekt av liktänkande.