Today is the 23rd anniversary of the founding of the AK Party.

https://i.redd.it/evidzbajukid1.jpeg

Posted by Termylinia

23 Comments

  1. DamnToTheCensorship on

    O zaman gidip bayrakları yarıya indireyim. Bunlar gittikten sonra Cumhuriyet’in fiili 80. yılını kutlamak dileğiyle…

    Edit: İyi ki altı gün erken doğmamışım, o zaman AKP doğum günüme bile çökmüş olacaktı.

  2. EulalieVaurien on

    şş erdoğan ak parti ile var olmadı unutmayın; refah partisi, milli görüş, yenilikçiler, ibb başkanlığı, gençlik kolları.

  3. GunMuratIlban on

    Türkiye’nin problemli; ama eğlenceli ve potansiyelli bir Akdeniz ülkesinden otokratik bir Orta Doğu İslam devletine yolculuğu 23 yıl önce başladı.

    Türkiye bu süreçte tam anlamıyla bir kültür değişikliği yaşadı. 90’larda yaşamış biri olarak söylüyorum, Türkiye hakikaten farklı bir ülkeydi 90’lar ve 2000’lerin ortalarına kadar.

    Ya 90’lardaki gibi koalisyon dönemi devam etmiş olsun, o meşhur AKP “istikrarı” gelmemiş olsun, bugün en kötü Yunanistan ayarında bir ülke olurduk. Hani ekonomisi yine leş, devleti karışık; ama en azından yaşamak için çok daha cazip ve özgürlükçü bir ülke.

    Avrupa’daki tüm Akdeniz bölgelerinde bulundum. Yunanistan, Güney İtalya ve Fransa, Katalan bölgesi. İstisnasız hepsi fakirler ama dünyada bu kadar neşeli bir kültür yok.

    Atatürk Türkiyesinin de özellikle batısı ve güneyi tamamen bu Akdeniz kültürüne adapte olmuştu. 90’lar Türkiyesi kadar sağlam eğlenebilen az ülke gördüm. Biz bunu bırakıp gittik o değdiği yeri ateşe çeviren Orta Doğu İslam kültürünü benimsedik. Bunun da geri dönüşü yok artık.

  4. Bayrakların yarıya indirilmesi gereken gün bugün

    Lanetin başlangıcı ve yozlaşmış hırsız bir oluşumun ülkeyi 23 senedir esir alışı

  5. Bu adamı hapisten çıkaran çıkartsa bile siyaset yasağını kaldıran herkesin teker teker amına koyayım

  6. Çok anlamlı bir karikatür. Ülkemizin kurucu lideri Atatürk’ün çerçeveli resminin ve dolayısıyla hatırasının önüne makam koltuğunu yerleştirerek dikkat çekmeye çalışan bir siyasetçi görüyorum burada. Büyük Atatürk’ün ismi, kendi portresinin ve simasının üzerinde, tepede okunurken; malum şahsın ismi podyumun altında, ayak basılan zeminin de aşağısında yer almakta. Şahsın oturuş poziyonu zaten verilmek istenen mesajı ortaya koymuş.