New death after work at Northvolt in Skellefteå

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/polisen-inget-konkret-samband-mellan-dodsfall-och-northvolt

Posted by According_Glass_1030

16 Comments

  1. Particular-Spirit207 on

    Toyota har skyddat sina arbetare genom att stoppa arbetet för dom.

    IF Metalls skyddsombud vägrar stoppa arbetet. Hur många ska behöva dö innan han lägger skyddsstopp?

  2. Putrid_Rations on

    Tänka sig att man var nära på att söka jobb där… Känns som att man duckat undan för faran rejält.. usch!

  3. demon_of_laplace on

    Det är det här vad du får när en organisation ruttnar av “funktionell idioti”.

    För att göra karriär i hierarkin måste man blunda för sanningen. Vilket resulterar i mer “funktionell idioti” i toppen. “Nä det finns inga problem, vi gör allt för säkerheten” säger chefen efter hen flera gångar om förlorat anställda. Lägger massor med energi på väl vald nonsensbyråkrati istället som syftar på att hålla chefernas och bolagets ryggar fria. Folk dåliga på “funktionell idioti” gör inte karriär eller slutar i avsky. Självklart gör “funktionell idioti” att cheferna inte ens ser personaltappet. “Vi har inget problem”.

    Denna spiral är jättesvår att bryta. Hoppas Northvolt lyckas. Hade varit mycket bättre för ägarna om bolaget aldrig hamnat i den destruktiva spiralen av “funktionell idioti”. Men nu är de där. Såna här problem rinner också främst nedåt. Låt avskedsyxan vina i den högsta ledningen. Det är deras ansvar att se sånt i tid och avbryta spiralen innan den börjar ta människoliv om och om igen.

  4. Är stort fan av omställningen till BEV, men hade nog dragit mig för att söka mig till detta bolag tills dess att det finns mer info om orsaken till dödsfallen, alternativt att bolaget själva går ut/in med insatser i syfte att förhindra att fler olyckor/dödsfall inträffar.

    Att inte skyddsombud informeras samt tidigare fall där otillåten personal använts i bygget får en dock att undra om bolaget vore intresserad av det senare…

  5. AlexanderRaudsepp on

    > Polisen skriver att samtliga utredningar som rör dödsfallen är rubricerade utan misstanke om brott. Gällande den utredning som rör vållande till sjukdom, har ingen förundersökning inletts.

    Undrar hur mycket Polisen har tjänat i mutor på det här.

  6. RiiluTheLizardKing on

    Säkert någon giftgas från kemikalier som får folk att bli sjuka och dö på northvolt

  7. harai_tsurikomi_ashi on

    En seriemördare jobbar där som förgiftar folk och skulden hamnar på företaget.

    // Inte seriös

  8. Mission-Broccoli-249 on

    Är ju hel otroligt att man fortfarande håller öppet?? 4 dödsfall och ett sjukdomsfall utan klar orsak hade varit skäl nog att stänga ner verksamheten tills utredning är färdig om man inte bryr sig mer om pengar än om människoliv. Att sen sitta i media och säga att folk kan känna sig trygga är ju bara bullshit och borde klassas som vållande när näste man dör.

  9. Storytellerrrr on

    Fast nu får det väl för fan räcka? Hur många har dött och/eller skadats? VARFÖR har det inte stoppats tidigare?

    Såhär många enskilda tillbud på en enda arbetsplats har jag inte hört om tidigare. Vart är HSOn? Jag hade skyddsstoppat så fort jag såg ett mönster – och det mönstret har vi alla sett under lång tid….