Mete Gazoz won gold in the previous tournament, now he was eliminated in the quarter finals, ooo bravo Mete Gazoz, what a bravo, the man has clearly regressed, Busenaz is the same, South Korea has won 10 gold medals, we haven’t won them yet, but it’s always a joke, is there anyone on TRT criticizing, no, is there a negative comment on Twitter, no, look at the state of sports in this country, we are now behind even Uganda, because of the nepotism, bravo AKP, bravo to the ministry, the century of Turkey has started incredibly.
https://i.redd.it/0n08zpd89ugd1.jpeg
Posted by Hefty-Dragonfruit-29
48 Comments
Çünkü çalışan adam desteklenir. Burun kıvrılmaz. O insanlar olimpiyatlarda yer almak için kim bilir ne kadar çok çalışmışlardır. Emeğe saygı.
Başımızda ki gobbels bütün spor sayfalarını yandaşlarına sattığı için her türlü yalan haberi millete işte futbolda, voleybolda uçuyoruz kaçıyoruz. Ortada sıfır başarı. 20 yıldır dünya kupasına katılamıyoruz. Bu sene de avrupa şampiyonasın da bir Gürcistan, Avusturya ve Hollanda maçlarında dişe diş oynadık. Portekiz maçında defans ağır sıçtı. 40 yaşında ki Ronaldo araya kaçmış bizim defans çizgisi orta sahada uzaktan top atıyor. 10 kişi kalmış Çekya’ya defans yaparak zar zor son dakika da yendik.
https://i.redd.it/noki9l0c4vgd1.gif
Olimpiyatlara katılmak için bile onca elemeden geçiyorlar. Olimpiyatlara katılıp bir “olympian” olmak bile sporcuların çok küçük bir kesiminin yaşadığı bir başarı. Giden bir çok sporcumuz çok genç ve gelişmeye açık. Birçok dalda tarihimizde ilk defa katıldık. Canını dişine takıp çalışan, buralara gelen insanlara “futbol kültürüyle” saldırmak olmaz. Sporcuları değil başarılı olduğumuz branşlarda başarıyı yitiren politikaları uygulayan yöneticilere sövebiliriz ama mesela. Eskiden halter ve güreşten kesin madalya gelir denirdi, şuan kayboluyoruz oralarda. Yeni sporcu niye yetiştirilemiyor, mentörlük sistemi niye işlemiyor, bunları sorabiliriz.
Olimpiyatlara katılmak başlı başına başarı zaten, Daha önce Olimpiyat şampiyonu, Avrupa şampiyonu , Dünya şampiyonlu olan Mete Gazoz çeyrek finalde elendi diye bu onun gerilediğinin göstermez .
Ayrıca tabii ki en azında çalıştıkları için destek vereceğiz. Olimpiyatlar hala devam ediyorken ne eleştirisi ? Oyunlar bittikten sonra değerlendirilmeler ,eleştiriler yapılır.
sen güreşçiyi banka elemanı olarak atarsan nasıl madalya gelecek?
https://preview.redd.it/spt6qe29avgd1.jpeg?width=480&format=pjpg&auto=webp&s=46b551b58a895d837431c1054fcfd9af16c86470
Hocam voleybol gibi alanlarda eleştirmemiz gerek ç0nkü geçen sene dünya şampiyonu olmuş takım İtalya karşısında dağıldı ama yüzücümüz olan genç arkadaş mesela sadece 16 yaşında ve ilk defa finale çıkmışız bu çok büyük bir başarıdır ya da 12 sene sonra uzun atlama finaline kalmış arkadaş gibi. Ülkede her şey boktanlaşırken bu sporcu arkadaşların tamamıyla kendi imkan ve yetenekleri dahilinde yarıştığının bilincinde olmak gerek. Çoğu insan da bunu bildiği için övüyor.
Böyle ota boka eleştiri yapmayı sevmem ama önümüzdeki ülkelere bi bakın amk. Kuzey kore bile bizden fazla madalya almış
Sistemi eleştirmek doğru ama olimpiyata gitme hakkını kazanıp, orada yarışan sporcuyu derece alamadı diye eleştirmek embesillikten başka bir şey değil. Gtnü yayıp Tv başında orda ter döken sporcuyu eleştirmek kimsenin haddine değil bir kere.
O katılımcılar yaptıkları sporların dünyada ki en iyileri zaten madalya alsa da almasa da. Bazı sporlarda özellikle üst tura çıkıp çıkamamak bir kaç milim, bir kaç saniye, bir anlık bir reflekse, bazen şansa bakıyor.
Niye daha fazla sporcu gönderemiyoruz buna bakalım, kaç tane çocuğun karşısına hayatı boyunca olimpik bir sporu öğrenme fırsatı geliyor buna bakalım. Kaç tane olimpik sporcu yurtdışındaki rakiplerinin sahip olduğu imkana sahip olabiliyor buna bakalım.
Olimpiyata katılan elit sporcularımızı, özellikle Türkiye’nin daha önce tarihte katılmadığı sporlarda temsil eden sporcularımıza tabiki de minnettar olup teşekkür edeceğiz.
Güney Kore orta öğretim müfredatında okçuluk eğitimi ve kulüpleri var. Amerika’da spor bursu yüksek öğretimin anahtarı.
Biz beden eğitimi dersinde takla atmayı öğreniyoruz.
Takla.
Tek gümüş de yusuf dikeç aq
Ila sikayet etmek istiyorum desene
Problem sporcularda degil. Problem ulkede yeterince sporcu yetistirememiz.
Olay sporcuda değil ki manyak mısın doğru düzgün yatırım yok ülkede
Bizim madalya alan sporcu sayımızın daha az olması madalya alan sporcularımızın gururumuz olduğu gerçeğini değiştirmez. Ülkede kaç erkek güreş, futbol ve basketbol dışında spor yapabiliyor? Kaç kız Voleybol dışında spor yapıyor? Milli sporcu olursan bir miktar kaymak yiyorsun ama Altyapı oluşturacak bir yatırımımı olmadı spora
Bizim madalya alan sporcu sayımızın daha az olması madalya alan sporcularımızın gururumuz olduğu gerçeğini değiştirmez. Ülkede kaç erkek güreş, futbol ve basketbol dışında spor yapabiliyor? Kaç kız Voleybol dışında spor yapıyor? Milli sporcu olursan bir miktar kaymak yiyorsun ama Altyapı oluşturacak bir yatırımımı olmadı spora
Ülkenin şu anında bu derecelere gelmeleri bile büyük bir başarı. Yarımız dediğin güney korede çocukların yeteneklerinin üzerine gidiliyor, burada bu çocuk Spor yaparsa gelecekte iş bulamaz diyorlar. Ben de güzel sanatlar lisesine girecektim . . . İngilizce öğretmenliği . . .
3-4 sporcumuz madalya almayı garantiledi bunların 1-2 altın madalya dahi gelebilir. Bunun yanı sıra kuzey, ersu, yusuf gibi önemli değerlerimiz var. Duyduğun övgüler bunlardır muhtemelen. 10 civarı madalyada bitireceğiz ve bu kötü rakam olmasa da daha da geliştirilmeli.
Burada sporculari elestirmek yanlis cunku maclari isterseniz ellerinden geleni yapiyorlar. Kimse umursuzluktan kaybetmiyor. Ayrica cogumuzun elestiricek kadar bilgisi de yok. Ama elestirebilecegimiz bir sey var, o da turkiye olimpiyat komitesinin yetenek avinda ve oyuncu yetistirmede yetersiz kalmasi. Lobicilik gibi mansetler atilmasina izin verilmesi (voleybol ozelinde). Ulkenin genclerinin spora veya farkli sporlara yonlendirilmemesi ve cogu semtte adam akilli spor kuluplerinin bulunmamasi. Okullarimizda sporun on planda olmamasi
Post güncelliğini yitirdi bile 50. Liğe gerilemişiz
Kulüp sporu değil bu. Olimpiyatçılar “ya bu adamdan performans alamadık satıp seneye başkasıyla gidelim” diyebileceğin insanlar değil. Bu ülkenin zaten elinden geleninin en iyisi. Yarışan adamı eleştirmektense etkinlik bittikten sonra idarecileri, hocaları, altyapıyı, vs eleştirmek daha mantıklı. Olimpiyatta başarısız oldu diye sporcuyu eleştirmek çatışmada vuruldu diye askerini eleştirmek kadar saçma olur.
Yaw oynuyolar iste daha ne uff
devletin spor politikasını istediğin kadar eleştir de koltukta yattığın yerden milli sporcuları eleştirmek hani biraz şey
İnstagram’ı kapatan, hamas propagandasının devlet politikası olduğu bir ülkede “olimpiyat vizyonu” mu bekliyorsunuz?
Sporcular ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak devlet, özellikle kadın vücudunu gösteren sporları köstekleyecek bir kafada artık.
Dikkat edin, TRT olimpiyat yayınında özellikle şortlu kadın içeren sporları yayınlamıyor bile!
Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinden geriye sadece asosyal bir parti devleti kaldı.
1 tane altın madalya bile çok bu millete!
Mete gazoza şanssızlık oldu güney kore okçulukta çok iyi. Tokyoda da mete gazoz hariç her altını güney kore almıştı. Belki gümüş alabilirdi güney kore ile finale kadar karşılaşmasa.
kazananı niye eleştiriyon
Sporcuların bir kabahati yok, çoğu zaten bireysel çabalarıyla ve ailelerinin desteğiyle bir yere gelmiş insanlar. Bizim bir sporcu yetiştirme ekolümiz ve kültürümüz yok. Asıl eleştirilmesi gereken mesele 80 milyonluk nüfustan sporcu yetiştiremeyen eğitim sistemi, tesis ve burs imkanları yaratarak sporu teşvik etmeyen hükümet, gençlerin iyi beslenmesine, spora para ve vakit ayırmasına olanak sağlamayan ekonomik durum, kadın sporcuların çıkmasına engel olan kültürel bariyerler ve buna benzer şartlar. Orda kendi çabasıyla tüm bu imkansızlıklara rağmen bir sporda kendini geliştirip ülkeyi temsil etmeye çalışan çocuklar eleştiriyi son hak edenler.
Sporcuyu neden eleştiriyorsun ki? Sporcuyu eleştirmek kadar saçma bir şey olamaz cidden. Gören de onlar bilerek kaybetti sanacak. Eleştirilecekler bakanlar, federasyon başkanları ve cumhurbaşkanı. 85 milyonda ancak bu kadar geliltirebildiklerinden dolayı onlara kızacaksın. Olimpiyata giden sporcularımız emin ol ellerinden gelen her şeyi yapıp oraya gittiler.
Ülkemizde “okçuluğu napcan sınavına çalış” mantığı bitmediği sürece bu tablolar değişmeyecektir. Belki üniversitelere sporcu kontenjanları açılmalı. Nasıl matematik ve fen olimpiyatlarında uluslararası madalya alanlar sınavsız üniye giriyor, ulusal madalyada puan takviyesi yapılıyorsa spor dallarında da aynı şey yapılabilir bence.
İnsanların devletin oluşturmuş olduğu sistemden çıkabilmesi için devletin sistemi değiştirmesi lazım ve bu bence çok basit bir yöntem olabilir. Tek gecede kanunlaştırılabilecek basit bir yöntem. Ne paraya ihtiyacın var ne başka bir şeye.
Madalya aldıkları niye o kadar önemli? Amerika ve Çin en çok almaya çalıştığı için önemsiyor. Çin’in böyle soft power olayları olmayınca zaten başka bir şeyi yok dünya gündeminde iyi yönden görülmesi için.
Peki ya Türkiye? 5 altın alsak ne olacak? 10 aldık diyelim ne değişecek? Altın kazanırsa bence sporcunun kendi başarısı ve özellikle onu ilgilendirir ki her şeyi geçtim olimpiyatlara katılmaya hak kazanmak da herkesin harcı değil.
Yani eleştir eleştirmesine de neyi eleştireceksin? Dopingli Çinli sporcuya nasıl yenildiğini mi?
Yani simdi olimpiyatlara katilan bir sporcuyu asla elestirmem, olimpiyatlara sporcu olarak secilmek bile cok buyuk bir gurur kaynagidir. Ondan, anlayabiliyorum bu tepkiyi. Fakat, ulkede futbol, ve belki basketbol disinda baska spor dallarina o kadar az yatirim var ki, cikardigimiz sporcu bile ufacik bir havuzdan yetisiyor. Eminim, inanilmaz yetenekli genclerimiz vardir, ve uzerlerine gidilse, ilerde bir suru altin madalya bile kazanabiliriz. Ama yok iste, dar vizyonluyuz maalesef.
Hamaset.
Hayatın başkalarını eleştirmek üzerine mi kurulu? Spor bu kazanmak da var kaybetmek de. Bir kere bunu öğren. Spor kültürü olmayan bir ülkede, kendi azimleriyle ve ailelerinin desteği ile bir yerlere gelmiş insanlardan bahsediyoruz. Olimpiyat kotası almak bile başlı başına bir başarıdır. Ayrıca bu insanlar gençlere örnek oluyorlar. Övülsünler, ünlü olsunlar, reklamlarda yer alsınlar ki genç nesil onlardan ilham alsın. Aileler çocuklarına destek olmaya başlasın. Hatice Akbaş bronz madalyayı garantilediği maçı sonrası babalar kız çocuklarına destek olmalı dedi. Çünkü kendi babası ona destek olmuş bugünlere getirmiş. Bu mesajları alan bir iki kişi bile olsa çok değerli.
Bu işler sistem işidir. Biz hayatın hiç bir alanında sistemli, planlı bir iş yapamayan bir milletiz. O zaman başarı da bireysel yeteneklere, ve onların yarışmadaki performanslarına/şanslarına kalıyor. Sonuçta birini suçlayacaksak, bu sporcular olamaz. Suçlayacaksan hangisini suçlayacaksın zaten? Eğer bir sınıfta 1-2 kişi kalıyorsa, bu öğrenciler çalışmamıştır diyebilirsin ama tüm sınıf kalıyorsa artık sorun okulda ya da öğretmendedir.
Açık söylemek gerekirse, çoğu federasyon yarrak gibi. İşini yapmaktan çok bakan taşşağı yalamaya odaklı adamlar tarafından yönetiliyorlar. Kaliteli antrenörler, kaliteli sporcular küstürülüyor, uzaklaştırılıyor. Bugün olimpiyatlarda olan sporcularımızda bir sıkıntı var demiyorum, çocuklar elinden geleni yapıyor, ama onları bir üst kademeye taşıyacak altyapıya baltayla dalınmış vaziyette, sıkıntının büyük bir kısmı da oradan kaynaklanıyor.
turk halki genel olarak ufak bir kabile gibi davraniyor cogu zaman. kendi durumunu etrafindaki milletler ile karsilastirarak objektif bir bicimde degerlendirip, “eksiklerimiz neler?”, “neler duzeltirsek insan gibi yasayip gideriz bu topraklarda?” gibi akilci tartismalar yapip, hep birlikte ileri gitmeye yonelik adimlar atmiyor toplum duzeyinde. dolayisiyla da kabile gibi yonetiliyor.
bu da aynen oyle. en buyuk bizim kabilenin sporculari, baska buyuk yok. aynen kardesim. bos islere devam.
Neyini eleştirmek istiyorsun? Sporcular elinden geleni yapıyor. Ondan şüphem yok.
Dostlar ben hiç bir sporcumuzu aşağılamadım onların emeklerine saygım var benim bahsetmek istediğim şey olimpiyatları şu an itibariyle kötü geçirmemize rağmen hiçbir haber kanalının kötü gidiyoruz dememesiydi yanlış anlanıldıysam özür dilerim
Ülkemiz sporcusuna destek vermemeye devam etsin 🙂
Takımlara seçilenleri yanlış bilmiyorsam o sporun federasyonu belirliyor. Federasyonların durumu ortadayken oraya gönderilen pek çok sporcunun birilerinin bir şeyi olması yüksek bir ihtimal. Bu sebeple yere göğe sığdırılamıyorlar. Yusuf Dikeç in geçen yıl tabancam elimden alındı sözünü hatorlayın derim. Ya da kendilerinden olmadığı için asla sevemedikleri voleybol kadın milli takımını düşünün. Geçtiğimiz yıllarda doping yüzünden madalyası elinden alınan atleti hatırlayalım mı? Cumhurbaşkanımızı aradım şükür namazı kıldım. Spor buralarda spor olmaktan çoktan çıktı.
Kusura bakmayin ama bireysel sponsorluk ya da spor yardımı yapmıyorsanız, evet, eleştirme hakkınız yok. Yurtdışından üzülerek izliyorum, ama farkında değil misiniz insanlar ekonomik durum yüzünden tavuk göğsü ve yumurta gibi en temel sporcu besinlerini bile alacak durumda değiller? Beslenmeyi geçtim, Almanya Fransa İtalya gibi ülkelerde her mahallede 1-2 tane halka açık ve bedava ya da cüzi miktarda hizmet veren olimpik havuz ve 400m pist varken, bu tarz tesisler Türkiye’de ancak belli bir gelir grubunun ulaşabildiği yerler. Ha, Amerika’da da öyle, ama Amerika’da en azından orta sınıf erişebiliyor, Türkiye’de ancak üst sınıf. Haydi bütün bunların hepsini geçtim, Amerikalı ve Avrupalı akranları havuzdan hokey dersine, hokeyden gym’e koşarken türk gençliği salak gibi lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanıyor 10-18 yaş arası. Bütün bunlara rağmen gençlerimiz gelmiş olimpiyatlara kalifiye olmuşlar hatta 3. 5. olup ilk 10a girmişler, oturup elestiriyorsunuz. Ülke gerceklerinden bu kadar mı uzaksiniz? Mars’ta mi yasiyorsunuz?
*Typo’lar ve autocorrect’ler çin edit ettim
2 tane altın gelecek kadın box, iyi izle
Sporcularımızı eleştirmenin anlamı yok da o yüzden. Orada gördüğün sporcular Türkiye’nin sahip olduğu en iyi sporcular, eğer kötülerse bu sporcu yetiştirme konusunda başarısızlığımızdandır.
Sanayide çalışarak judo yapmaya çalışan çocuk, devletin burs gibi çeşitli teşfiklerine sahip çocuklarla mücadele ediyor. Mete Gazoz konusuna gelince o mücadele bir erken finaldi kazananı madalyayı alır gözüyle bakılıyordu ki rakibinin madalya aldığı haberi düştü. Futbol dışında hangi spor dalına doğru düzgün para gidiyor. Daha birkaç hafta önce 2m voleybolcular daracık koltuklarda seyahat ederek ülkeyi temsil etmeye gittiler. Rıza Kayaalp gibi sporcular dünyanın madalyasını kazandılar kaç kişinin haberi oldu. Bu şartlarda verilen mücadelenin takdir edilmesini absürt bulmuyorum. Aksine hepsi yüksek potansiyele sahip genç sporcularımıza destek olunması gerekiyor
ülkece her alanda rezil durumdayız sadece olimpiyatlarda değil bok içinde yüzüyoruz.
Boks, futbol gibi sporların en üst noktası olimpiyatlar değildir, buradaki alanlardaki sporcular amatördür. Atletizm, yüzme, halter, güreş gibi sportlarda ise en üst nokta olimpiyatlardır. Bir sporcunun olimpiyatlara katılabilmesi çok büyük bir başarıdır zira kadınlar 100m için konuşacak olursak olimpiyatlara 50-60 civarı sporcu çağırılır. Senin bu müsabakalarda her tur atlaman büyük başarıdır zira sen zaten 8 milyar içindeki en iyi 50 kişi arasındasındır. Kürsüye çıkmak prestijlidir ancak kürsüye çıkamadı diye kötülemek de yersizdir.
50 inci sıraya düştü
tüm dünyaın katıldığı olimpiyatlarda her ülkeden en iyi sporcular yarışıyor mesela sırıkla atlamada ersu şaşma 5. olmuştu sanırım 1. olan ise dünya rekoru kırmıştı. olimpiyatlarda yer alıp ülkeyi temsil etmek bile ordaki sporcular için çok önemli hiç bir sporcumuzunda oraya kaybetmek için gittiğni düşünmüyorum.
ayrıca ülkemizde spor çok geri planda her anlamda ayrıcada çok pahalı. sanki profesyonel olarak yaptığınız işte alanınızın en iyisiymiş önde gelen isimlerindenmişçesine konuşmaya gerek yok.
ayrıca burdaki kimse (o sporu profesyonel olarak icra etmiyorsa) sporcuları eleştiricek bilgi birikiminede sahip değil.
mete geriledi demişsin çocuğun turnuva boyunca attığı her ok neredeyse 10u buldu son atışında 1 tane kaçırdı diye ne yapalım yerden yere mi vurcaz
Bizim okulda beden eğitimi dersini lisede neredeyse hiç almadık. Ki iyi bir lisede okuyorduk. Amerika’da beden derslerinde çeşitli sporlara yer verilir ve öğrencilere opsiyonlar sunulur.
Bizim okulda genelde ya basketbol ya da voleybol olurdu. İlkokulda yüzme dersleri de vardı fakat bunlar kaldırıldı. ABD’deki okulların bazılarında olimpik sahalar olur, bunun dışında bir çok farklı tesis mevcuttur.
Ortaokuldan liseye kadar gerek okul takımında gerek özel klüplerde basketbol oynadım. Özellikle ilk başlarda çoğu şeyi kendimiz karşılıyorduk. Ancak belirli bir seviyeye geldikten sonra okul bizi desteklemeye başladı.
Ağırlık kaldırmaya biz hiç yer vermiyoruz ve aslında asıl problem bu benim kanımca. Ağırlık kaldırarak vücudunuzun her kasını geliștirebilirsiniz. Kendi sporunuza spesifik egzersizlere de yönelebilirsiniz. Hepsini geçtim kemik kalınlığınızı bile artırır. Benim Amerika’da üniversiteden olan arkadaşlarımın çoğunun ağırlıklarla geçmişi vardı ve özellikle sporcu olanlarda etkisi açıkça belliydi.
Önemli olan yetenekli çocukları önceden belirleyip onlara fırsatlar sunmak ve sporlara yöneltmek. Herkesin fiziksel aktivite yapması zaten gerekli. Bizim okullarda koşu, atlama, yüzme yarışmaları yapılsa da bunların sonuçları çok ciddiye alınmıyordu. Amatör ya da profesyonel atlet olan kişiler ancak okul dışında fırsat arıyorlardı.
Amerika’da amerikan liselilerin futbolu, beyzbol, basketbol yakından izlenir. Sadece çocukların anne babaları, akranları değil sporla alakalı insanlar da takip eder. Maçlar televizyon üzerinden yayınlanır ve izlenir. Spor artık bir kültür haline gelmiş. Bu dallarda sporcu yetiştirmekte üzerlerine yok.