What is this?

https://www.reddit.com/gallery/1ekll89

Posted by GU06831

9 Comments

  1. Om du tar pÃ¥ dig den och skriker “It has begun!” sÃ¥ blir du inbjuden till nästa Mortal Kombat turnering.

  2. En dagbricka från Försvaret. Symbolen längst ned är en gammal granat (bomb med stubin) och är idag en symbol för grenadjärer (infanteri).

  3. GlitteringWind154 on

    Det är en militär halsplÃ¥t. Symbolen nedtill är livgrenadjärernas “granat”. M.K. Kan exempelvis vara Marks kompani eller liknande. Brickan är för enkel för att ha tillhört dagofficeren, men regementsvakt el likn kan ha haft den.

    Var kommer den ifrån?

  4. PromiseRelative1627 on

    Skulle gissa på att det är något din farfar, pappa eller något har gjort som uppgift under träslöjden. Med tanke på att den är sne.

  5. Dagbricka, eller mer korrekt en *gorget*, men dagbricka för en dagskorpral. Helt enkelt den som hjälper dagsofficeren och står till dennes förfogande under just den dagen.

    Kompaniet står först M. K. och därefter Regementet, men exakt vartifrån just detta exempel kormmer är jag för dålig Svensk MöP för att veta.

    Gorget som stycket är är sista kvarlevan av en riddares rustning, och är från början den delen av rustningen som skyddar halsen under senmedeltiden. Dessa blev så småningom mindre och mindre och fick en mer symbolisk betydelse. Mest välkända internationellt är tyska fältgendarmer som bar gorget under kriget. De har setts mycket i filmer med den.