If this is some new invention, it feels so disgusting to reuse straws

https://i.redd.it/z6nib9tey8gd1.jpeg

Posted by Danki26

43 Comments

  1. >känns rätt så äckligt att återanvända sugrör

    Till skillnad från allt annat som stoppas i munnen och återanvänds, till exempel bestick och glas, som i restaurangmiljö ofta används under många års tid?

    Nu vet jag inte hur sugrören ifråga behandlats, men jag skulle inte tro att de har särskilt lång hållbarhet om de frekvent körs i industriell diskmaskin, där temperaturen bör nå upp till 80-90°C, vilket tar kål på alla i sammanhanget relevanta bakterier.

  2. Kommer till campingen direkt och plockar på mig en näve.

    Papperssugrör är så jävla sämst att man lika gärna kan skippa sugrör.

  3. bjartrfjolnir on

    Spontant så känns det som att det skulle vara svårt att säkerställa att alla sugrör verkligen genomdiskas ordentligt när de placeras på detta sätt.

  4. Tur tandläkaren slänger sina verktyg efter varje patient då? /s

    Finns 100 saker som tvättas mellan varje gång folk stoppar de i munnen. Hur är detta en skillnad från en gaffel?

  5. bushmillsNbitches on

    känns inte helt kosher och om de placeras sådär i diskmaskinen kan de omöjligt bli rena. metallvarianter som kanske har något vettigt ställ kan jag se fungera.

  6. Hade varit bättre att servera dryck utan sugrör och att gästerna fick möjlighet att köpa ett separat som de får ta med hem och diska själva

  7. Jag fattar inte att folk går till detta istället för att överväga om sugrör kanske går att skippa? Ja, inom vården kan de verkligen behövas. För min del får de gärna vara plast i dessa sällsynta fall.

  8. Engångs hade ju varit smart men jag är skeptisk mot att använda naturliga material mer än en gång

  9. Själv har jag bunkrat 1000 old school plastsugrör

    Känns som jag begär eko-terrorbrott vid varje användning. Dessutom slänger jag dessa i plastpåse från ICA.

    WORTH IT

  10. Köpte 4ST 100-pack med sugrör (plast såklart) från Dollarstore igår. Inatt tänker jag smyga ut på sjön och kasta alla sugrör som en riktig tjuv. Har jag tur kanske jag hittar några vilda havssköldpaddor jag kan stoppa upp sugrören i näsan på. Bara för att jag är en riktig bov och rebell. Jag är trött på äckliga papperssugrör från Max och Donken som smälter ihop och förstör min lyxshake som kostat mig 4 månadslöner.

    Jag är en rebell. Jag är Che Guevara.

  11. GiraffeOnABicycle on

    ~~Ställ en tom tallriks-back ovanpå bestick-backen under så flyger inte grejerna ut. Men de kommer inte bli rena av att ligga vågrätt så, då kommer inte vattnet spola igenom rören. Det finns annars särskilda backar för champagne eller vinglas~~ [~~som ser ut såhär~~](https://www.gastrobutiken.se/Produkter/Maskiner/DISKMASKINER/Diskbackar/Diskkorg-med-fackindelad-ram?id=B-336) ~~som borde finnas i disken om ni serverar vin eller champagne, du skulle isf kunna lägga sugrören upprätt i en sån (Sätt en bestickback under om de åker igenom). Annars är det minst dåliga alternativet att lägga dem i blött och sen spola dem med varmvatten från kranen innan du lägger dem i maskinen. – f.d. diskare~~

    *edit* Jag såg på bilden nu att ni har bestickhållare. Ställ sugrören i en sån så hamnar sugrören upprätt. Ställ sen bestickbehållaren med sugrör i en back. Problem löst 🙂

  12. Jag kommer ihåg att i Hjalmar Söderbergs bok Doktor Glas, så drack huvudkaraktären chablis genom ett vasstrå på Grand hotel. Boken skrevs för över 100 år sen, så det är inget nytt påfund.

    Däremot är det jäkligt snuskigt att diska dem i diskmaskinen. De bryts ned vid varje diskning.

  13. OSHA-Slingshot on

    [https://www.martinservera.se/produkter/354019/sugroer-vass-5-8x140mm-500st](https://www.martinservera.se/produkter/354019/sugroer-vass-5-8x140mm-500st)

    Nog för att en leverantör hävdar att de är återanvändningsbara. Det betyder inte att de är testade i alla miljöer de kan utsättas för, framförallt inte i restaurangmiljö.

    Bara för att något är “OK” så betyder inte det att det är fördelaktigt för varken krogen eller gästerna.

    Förbannat äckligt av din chef.

  14. Alltså det känns lite som att man skulle vilja svara med kräksemojin. Men det är ju lite underförstått att det verkligen inte blir rent på insidan för att man spolar lite på utsidan.

  15. magicmike659 on

    Stålsugrör är min favorit men är rädd varje gång att jag ska snubbla när jag sippar på drinken medans jag går.

  16. Spoksparkare on

    Skulle aldrig använda ett sugrör som är återanvändbart. Tänkt vad mycket skit i röret som inte bli tvättat

  17. Dom där stackarna lär ju flyga runt och hamna under plastbacken och ner i vattnet under på en sån där restaurangdiskmaskin 🤷‍♂️

  18. “Fått in”, mannen jag tror din chef gått och klippt dom själv, vem skulle sälja redan mögliga sugrör

  19. ArmadilloChemical421 on

    Kebab tallrik

    Låter det rätt? Inte?

    Det gör inte vass strån heller.

  20. frokenkantarell on

    Som en person med matallergi så kan jag säga att det är skitsamma om det är baciller kvar eller ej så länge materialet sugit upp någe matrester. Ska be macke ringa åklagaren från ambulansen om jag råkar käka där.

  21. Öh, tål de ens diskmaskin?
    Sen så som andra sa, poröst material…
    Tror man bör lägga en fråga till kommunens livsmedelskontroll…

  22. Lycka till o få dem rena.

    Säker det ej är återvinningsbara o ej återanvändningsbara?

    Även om gjort i stål så är det ett helsike att rengöra en massa då det ej går enbart med diskmaskin utan måste utföras av en person för att vara säker de är rena.

    Vet kunderna om att de återanvänds?
    Många lär nog ej använda dem då

  23. Jag vet att det finns sugrör av bambu som går att återanvända. Men de ser mer robusta ut än de på bilden, och man förväntas ju diska dem noggrant invändigt med en borste, (lik en piprensare). Tror inte de skulle tåla att ligga i blöt en längre tid.

    Era sugrör ser ju riktigt äckliga ut, och även om de inte gjorde det så kan de inte diskas i maskin på det där sättet.

    Snälla, köp bara in papperssugrör istället. Betydligt mer hygieniskt, och förutsatt att det inte är den billigaste varianten brukar de fungera rätt så bra.