is this one serious?? computer crime that I posted screenshots of his words? really, someone give me legal advice, I guess it’s an empty threat, but in a banana country everything is possible..

https://i.redd.it/oi0224zf2pcd1.jpeg

Posted by lexie_al

12 Comments

  1. Брат ако не си го објавил со име и презиме нишо не ти може

  2. Еве тмн ова да им покажеш ако ти тропне полиција. Дека му е криво шо не пробал со малолетничке ка возрасен пошо мислел е незаконски. Ама сеа има залет чуекот барем за до 14 године, пошо тоа било легално.. он инаку ваљда и даље би терал да не постоеја закони.

    https://preview.redd.it/4w9u7oug6pcd1.jpeg?width=1080&format=pjpg&auto=webp&s=e2fbc76ab5147c02553914b2c456f310a027b48d

  3. Колку што видов ти не му објави никакви лични податоци, само неговите коментари од јавен карактер, така да не може ништо, само ќе си мрчи.

    МВР не интервенира за кој кога ќе му прдне.

    Пази се, можеби вујко му работи во Reddit и ќе те банира![gif](emote|free_emotes_pack|joy)![gif](emote|free_emotes_pack|joy)

  4. Law_Order_Crimes on

    Педофилот ли пријави во полиција? Ме интересира само по кој основ ли може тој да ве пријави иако нема никаков основ за тоа, а најмалку се сомневам и дека нема никаква евиденција. Како правен асистент би ве советувал да си зборнете со адвокат, соберете докази и вие да го пријавите педофилот во полиција за заканата и за девојчињата. Истотака ја видов и сликата во коментарите, можам да кажам како за почеток е добар доказ на ситуацијата која што ја имате. Ако имате некое дополнително прашање слободно да контактирате адвокати на коишто можете да им се доверите бидејќи јас не сум до толку запознаен со вашата ситуација, ова беше чисто како совет за на мирен начин да се реши овој проблем.

  5. Интересен дел од пораката е оној кај што се правда и гледа да негира дека е криминалец, а не дека е педофил.

  6. Почна да ми недостига кој и да беше типо шо постира какви ги преферира

  7. Electronic_You8746 on

    Типов треба цел пост да напише и да се извини за сѐ што зборел и да даде update дека почнал да оди на психолог, а не да се заканува со пријави…

  8. crossfire_hurricanes on

    за компјутерски криминал :V пак се покажува со познавањето на право

  9. Abe ivie aman nit prv bil nit posleden ke bidi,vakvi selani ima kolku sto ti dusa saka,samo za karanje barat nesto…