Russian MFA, attack on the leadership of the Republic of Moldova because it did not celebrate 80 years since the “liberation” from the Second World War

https://www.hotnews.ro/stiri-international-27065512-mae-rus-atac-dezlantuit-conducerea-republicii-moldova-promoveaza-neonazismul-romanizarea-artificiala-tarii.htm

Posted by verylateish

10 Comments

  1. Câteva extrase din articol:

    > „Actuala conducere moldovenească, punând în aplicare cu ascultare scopul ‘Occidentului colectiv’ de a crea o **istorie alternativă** și de a justifica criminalii **naziști**, nu participă la evenimentele comemorative cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la eliberarea Moldovei. De ce? Pentru că din punctul de vedere al evenimentelor din secolul al XX-lea, ei promovează **ideologia neonazistă**”, a declarat Zaharova în timpul briefingului său zilnic cu presa.

    > …

    > „Nimic nu poate justifica neparticiparea regimului Maiei Sandu la aceste evenimente”, a acuzat Zaharova cu privire la aniversarea „eliberării”, potrivit unei transcrieri a comentariilor sale publicate pe site-ul ministerului rus de externe.

    > „Nu există nicio explicație pentru aceasta, cu excepția uneia. Atunci **naziștii** au pierdut, iar acum vor să se răzbune pe teritoriul Moldovei. Nu vor reuși”, a mai spus Zaharova în timpul briefingului său.

    > „**În loc să se încline în fața strămoșilor lor** și să aducă un omagiu celor care au făcut posibil viitorul țării lor, ei merg atât de departe încât își bat joc de veterani, activiști și voluntari. Regimul Maiei Sandu își bate joc de ei”, a continuat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

    > „Din fericire, actualii conducători ai republicii sunt în minoritate. Poporul moldovenesc își amintește și onorează cu sfințenie isprava eroilor antifasciști care și-au dat viața de dragul generațiilor viitoare. Toate acestea sunt o garanție că încercările de **”răzbunare brună’** în Moldova – indiferent în ce formă sunt ‘ambalate’ – sunt condamnate. Poporul moldovenesc își cunoaște **istoria reală** și își onorează adevărații eroi”, a mai spus ea.

    > „Repet încă o dată: există o **limbă moldovenească**”, și-a încheiat ea comentariile pe acest subiect în condițiile în care Curtea Constituţională de la Chişinău a decis luna trecută că sintagma „limba română” rămâne în toată legislaţia Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie.

    Trecând peste inepțiile cu naziști, atât de dragi stăpânului acestei bețive, cum își permite o pițipoancă drogată ca asta, care nici măcar nu vorbește limba, să spună dacă ceva există sau nu?! 🤪

  2. Băbăeț, da’ cum adica nici macar o mica parada acolo-șa sa dea bine n-aț putut si voi, ei va trimit in Siberia gratis si va fura ca in codru si asa le aratati voi recunostinta? Eee, da’ cum se poate asa ceva?

  3. gutalinovy-antoshka on

    Băgăia-și în pizda mamei lor pe “eliberatorii” pulii mele. Ăștia ne-au “eliberat” de ne-au dus buneii în Siberia, futul-an gâtul mamei lor de vată rașistă împuțită

  4. Politicienii rusi sunt iste ipocriti aroganti si nesimtiti. Ei fiecare ocupatie au numit-o ”eliberare”. Au ajuns sa aiba vreo 17 milioane kilometri patrati doar prin ”eliberari” peste ”eliberari”. /s

    Ca nu i-a chemat nimeni niciodata, ca au uitat sa mai plece, ca au masacrat si deportat milioane de oameni, apoi au colonizat si rusificat teritoriile, astea pentru ei sunt detalii nesemnificative.

    Cum sa ai tupeul sa-i ceri unei populatii ocupate in mod repetat de statul rus, populatie care nici macar nu este slava, sa sarbatoreasca ocupatia si crimele care au urmat!?? Nu au pic de rusine sau decenta.

  5. mighty_dreamer on

    Au ambiții de a instaura aici un guvern marioneta de asta și tot tulbura apele Kremlinul. Cu țara noastră se comporta ca fiind o colonie de fapt și nu prea putem sa le reproșăm ca veșnic am fost neutri, stataliști și prieteni și cu estul și cu vestul…