Piedone City Hall, February 2024: 1 million lei without an auction, divided into 12 contracts, in 3 days, to a single company whose shareholders are the godparents of Gheorghe Flutur (PNL)

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-27059879-primaria-lui-piedone-1-milion-lei-fara-licitatie-sparti-12-contracte-totul-trei-zile.htm

Posted by romanian_pesant

7 Comments

  1. romanian_pesant on

    >Plafonul pentru ca să poți face achiziție directă (fără licitație) pentru bunuri, este, conform legii, de 270.000 de lei.

    >”Legea nr 98/2016 privind achizițiile publice prevede la Art. 11 alin (2) spune că Autoritatea contractantă nu are dreptul de a diviza contractul de achiziţie publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică şi nici de a utiliza metode de calcul care să conducă la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achiziţie publică, cu scopul de a evita aplicarea procedurilor de atribuire reglementate de prezenta lege”, spune Valeria Tudora, expert în achiziții publice, contactat de HotNews.ro.

  2. GheorgheGheorghiuBej on

    Exact astea sunt stirile care trebuie sa ruleze pe ecranele tv-urilor sau scrise peste tot si share-uite pe interneti.

    NU cele despre Cartitoiu. Este absolut evident ca Carstoiu este lansat ca iepuras care topaie de colo-colo, ca sa acopere mediatic si sa-l apere pe adevaratul lor candidat: Pierdone.

    Cine voteaza cu PUSLamalele isi merita soarta.

  3. Noi vedem știrile astea ca pe o problemă. Alții le văd ca pe o reclamă a faptului “ca se poate lucra cu asta si poate e loc și pentru noi la masă”.