Hello! We have problems with our dishwasher at home as things, mainly glass products, do not get clean. The glass in the picture is straight out of the dishwasher but still has a lot of dirt that dries in. I have emptied the filter, checked the flush arms, tested both tablet and powder for the machine, but there is almost always a glass or a bowl with dirt like the one in the picture. What is it and what does it cause? My partner thinks we should buy a new dishwasher, but I want to know if this is even due to the machine or something else?

https://www.reddit.com/gallery/1c66bx5

Posted by Fabianarabian

16 Comments

  1. KiraWantsQuietLife on

    Ser ut som att det är diskmaskinspulverrester. Testa att fylla den lite mindre om ni inte gjort det redan. Annars med alla andra tester ni gjort så hade jag nog köpt en ny diskmaskin.

  2. Innehåller tabletterna ni använder diskmaskinssalt? Om nej så kanske ni måste fylla på. Förmodligen innehåller de salt ska väl sägas.

    Annan möjlighet är att ni packar maskinen för full och kör på ett för ekonomiskt/energisnålt program.

    Eller så är maskinen, som din sambo säger, helt enkelt dålig. Hur gammal är den? Man brukar få byta vitvaror ca var tionde år.

  3. doctormirabilis on

    testa kör en sån där rengöringstablett i maskinen, tom. på hög temp.

  4. Jag fick samma typ av resultat när jag diskade för stora tallrikar som blockerade en av de rotarande armarna i maskinen. Dubbelkolla så det ni stoppar i diskmaskinen inte blockerar något.

  5. LeftKaleidoscope on

    Det där brukar vara tecknet på att det är dags för en maskinrengöring.
    Finish med blå vätska är den minst parfymerade/irriterande för luftvägarna jag hittat, men det finns massor med olika produkter på vilken ica eller coop som helst.

  6. Det kan vara gammal skit som fastnat i spolarmarna. Prova att ta loss dom och göra rent.

  7. HotSoftLightRight on

    Värms vattnet upp? Om du öppnar luckan efter ett färdigt program – Ã¥ngar det ur maskinen?
    Om elementet som oftast sitter ihop med cirkulationspumpen inte fungerar så löses inte tabletten upp ordentligt samt att svåra matrester förblir kvar.

  8. Fyll på diskmaskinssalt och spolglans.

    De där fläckarna brukar vara en indikation på att saltet eller spolglansen är slut i diskmaskinen.

  9. KaptenRovsenap on

    1, du kör maskinen för full

    2, vattnet är inte tillräckligt varmt

    3, maskinen bör göras ren, kör rengöringstabletter på hög temperatur när maskinen är tom

  10. taken_name_of_use on

    Kan vara potatismos. Jag har märkt att om jag inte sköljer tallrikar och bestick i diskhon efter potatismos innan jag diskar dem blir det så.

  11. Säkerställ att snurrgrejen i diskmaskinen kan snurra. Min sambo ställer alltid en stekspade rakt upp i bestickhållaren, vilket gör att snurran inte kan snurra. Då blir det som på bilden.

    Kolla också filtret i botten av maskinen. Rengör det, och se till att det sitter tight. Om det inte suttit rätt så kan smuts ha åkt ut i snurran, och då behöver snurran göras rent.

  12. IhatePerfumes on

    Har du testat handdiska? Det blir mycket renare. Men dagens bortskämda människor har uppfostrats med att maskiner gör allting bättre så de har inte ens tänkt tanken att en hand kan göra disken renare.

  13. rippinDaShitInTheLo on

    Vi brukar, när vi har över, stoppa en halv citron i diskmaskinen (oftast redan urpressad), trä på den på en av korgpinnarna. Vet inte varför, men frugan har koll.

  14. Affectionate_Fun_106 on

    Vilken maskintablett använder ni? Om inte ni kör yes platinum köp den.