There is a shortage of 100,000 seasonal workers. “A waiter should have at least €1,200, and a cook €2,000”

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nedostaje-100000-sezonskih-radnika-konobar-treba-imati-barem-1200-a-kuhar-2000/2556999.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d

Posted by disiradosti172

20 Comments

  1. disiradosti172 on

    *”Činjenica je da mi moramo nešto napraviti na razini države, vidjet ćemo što će se dogoditi kad dođe nova vlast. Treba se pronaći prostora za znatnije povećanje plaće jer rješenje za hrvatski turizam koji teži kvaliteti zasigurno nisu strani radnici iz trećih zemalja.”*

    *Na pitanje koliku plaću poslodavci trebaju ponuditi kako bi zadržali domaće radnike, Andrić je odgovorio: “Ako uzmemo primjer konobara, on mora u ovom trenutku imati minimalno 1200 eura, specijalizirani kuhari oko 2000 eura, ako ne i više kako bi ostali raditi u nekim boljim hotelima.”*

  2. mikaelblomkvist35 on

    Članke ovog tipa bi trebalo zabraniti zakonom. Gadljiva hrpa laži i gluposti

  3. Delator_bez_pokrica on

    Mislim da znacajni pad kvalitete nece utjecati na volumen, turizam je postao religija.

  4. Decent_Progress_1556 on

    Ljudi, radio sam kao konobar na “sezonama”. To je toliki obujam posla, i tako raštrkane smjene, da je i 1200€, stvarno malo. Otiđite sami, pa se uvjerite.

  5. lunaxdiviner on

    1200€? za sezonu? bez bolovanja, slobodnog dana, često i bez prijave? na +40 i 10 radnih sati dnevno, dok živiš u nečijoj garaži bez klime? po mogućnosti da ti i gazda krade napojnice? sounds like a good deal!

  6. Skooma_Broker_DM_me on

    Radije cu kurc*om po koprivi mlatiti nego raditi za 1200 eura sezonu hahahha

  7. Strong_Passage233 on

    Ne kuzim kako ove index dnovinare nije sram potpisat se na clancima koje pisu?

  8. votaeksualfak on

    Šta se uglavnom nudi: nekakva prosjecna plaćica, niš posebno, koju moš zaradit maltene bilo kad i gdje.. za ekstremno intenzivan posao u špici sezone.

    Hrvatski poslodavci, ste glupi?

  9. Poslodavac u turizmu kada treba naplatiti uslugu: mi smo deluxe, mi smo premija, Hrvatska je uz bok EU turističkim velesilama.
    Poslodavac u turizmu kada treba platiti radnika: pa gledaje, morate razumjeti da je ovo Balkan. Ne možemo si priuštiti takve plaće.