7 Comments

  1. SwimmingHelicopter15 on

    Am citit în alt articol detaliile. Omu chiar a refuzat ajutorul. S-a tratat singur acasă, a ajuns la urgențe dupaia a semnat externarea pe propria răspundere ca să se întoarcă după câteva ore. Medici nu știau inițial de rujeolă deoarece și copilul la fel nu a fost adus la spital ci doar tratat acasă.

    Apoi frate când refuzi și medicina ce vrei.

    Ba și încontinuu pe Facebook care 2-3 postări pe grupurile de mămicii ” să îmi vaccinez copilul sau nu? Ca am auzit lucruri rele”

    Nu vrei să protejezi turma ar trebui să ieși din turma. Stau cu copilul de frică mereu până ajunge la vârsta vaccinări.

  2. IcySalamander69 on

    Sa-mi bag pla ne-am intors in Evul Mediu. E explozie de boli de cand s-au strans toate mamikile si tatikii retarzi si toti imigrantii purtatori de boli din lumea a 3-a. Darwin awards.

  3. AfterBill8630 on

    Dacă copilul moare de rujeolă pentru ca nu e vaccinat închisoare 30 de ani pentru părinți. Se rezolvă ușor boala asta. Rămâne numai Andi Moisescu cu puțulina uscată.

  4. Bairrfhionn69 on

    Spune nu vaccinurilor, spune da morții în chinurile iadului…yeah… that’s fuckin’ smart. Olivia Steer are orgasme multiple acum…

  5. De ce rahatul vietii nu se face si acum obligatorie vaccinarea? De ce nu se ofera gratis vaccin anti rujeola?

  6. wannabephd_Tudor on

    Mda, atâta rău făcut de un om pentru bani. Și mai nașpa e că omul n-o duce rău acu’ prin America. Să-mi bag pula că nu-mi vine să cred dă au trecut atâția ani de la prostia lui Andrew Wakefield și încă n-a murit ideea asta de căcat legată de vaccinare. Ok, i s-a retras titlul de doctor în UK dar merita ani buni de pușcărie pentru falsificarea cercetărilor respective. “Autistic enterocolitis” smr =))))

    PS: știu că nu e singurul vinovat, dar overall cred că a avut cel mai mare impact individual asupra mișcării antivaxx la nivel global.

    Nu zic că oamenii care pun botul la fazele astea nu-s proști că evident sunt, dar aici și autoritățile au o parte din vină. Încrederea populației în autorități a scăzut evident (chiar ar trebui să caut să văd dacă e ceva studiu legat de asta) și asta are un impact overall asupra încrederii oamenilor în informațiile “oficiale”. Se uită în jur și văd atâta corupție în jur și asumă că în rândul “autorităților” (medicii în acest caz) sunt în principal oameni incompetenți și corupți, deci se întorc către alte metode de informare.

    Apoi dau de internet, de televizor, de vreo cunoștință conspirationistă (că nu ducem lipsă în România, din experiență proprie) care aruncă tot felul de informații primite din alte surse, un fel de telefonul fără fir. Adăugăm lipsa educației (că nu sunt capabili să cerceteze subiectul în literatura de specialitate deci se oprește la știri, bloguri și postări pe social media) și a gândirii critice (că nu-și realizează bias-ul și limitele mentale) ca să ajungem la rezultatul actual. Mișto 🙁

    Ceva oleacă mai vechi ([2018](https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-22589375-date-oficiale-insp-vaccinul-ror-are-cea-mai-mare-rat-refuz-dintre-vaccinurile-din-romnia-chiar-dac-epidemia-rujeol-cut-59-mor-majoritatea-bebelu-nevaccina.htm):

    “Refuzul general (față de toate vaccinurile) a înregistrat o valoare mai mare în mediul urban. Cele mai mari valori ale refuzului, în cazul eșantionului de copii studiat, au fost raportate în județele Hunedoara (41,5%), Caras-Severin (33,3%), Covasna (33,3%), Sibiu (29,2%) și Bihor (24,5%).

    Refuzul în cazul vaccinului ROR (RRO) a avut cea mai mare pondere în cadrul refuzului general, înregistrând o valoare mai mare în mediul urban. Cel mai mare procent de copii cu refuz la vaccinarea cu ROR din eșantionul studiat a fost înregistrat în județul Dolj (30,4%) urmat de județul Giurgiu (30%) si de județul Constanța (23,1%).”

    Mișto cum oamenii din mediul rural înțeleg importanța vaccinării și n-au arfe de pseudointelectuali care știu mai bine ca medicii:))

    UNICEF – 2023
    https://data.unicef.org/wp-content/uploads/cp/immunisation/rou.pdf