PKK supporters in Japan and some Japanese groups supporting them initiated a lawsuit against conservative journalist Ishii.



Posted by el_turco

1 Comment

  1. Yazinin tumu:

    >Japonya’daki PKK destekçileri ve onları kollayan bazı Japon gruplar, muhafazakar gazeteci Ishii’ye dava süreci başlattı.

    >Dava açılmasına kadar gelişen sürecin özeti şu şekilde:

    >1. Gazeteci Ishii Japonya’ya sahte bir şekilde iltica edip burada göze batan işler yapan çoğunluğu Kürt olan insanları mercek altına almaya başladı. Bay Ishii Kürt düşmanlığı yüzünden bunu yapmıyor, aksine bazı Türklerin sahip olduğu yıkım şirketlerini de gündeme getirdi.

    >”İnşaat Yıkım (kaitai) ve kebab/döner” Türkiye’den Japonya’ya gelenlerin ve üniversite tahsili olmayanların ekseriyetle tercih ettiği meslekler.

    >2. İnşaat Yıkım sektöründeki usülsüzlükleri düzenli ve daimi bir şekilde gündeme taşıyan gazeteci Ishii, aynı zamanda illegal modifiyeli araçları ve PKK kara propagandalarını da Japon kamuoyuna göstermeye gayret etti.

    >3. Japon kamuoyunun bu konularda bilinçlenmesi üzerine sahte sığınmacılara karşı sesler yükseldi ve Ishii hedef tahtasına oturtulanlardan biri oldu, nefret söylemi ve ırkçılık yapması ile itham edildi. Bu ithamlar da sahte sığınmacıların dernekleri ve onları destekleyen Japon örgütler aracılığıyla yapıldı.

    >4. Bu iddiaların neticesinde bir dava süreci başlatıldı, Ishii için sözde sığınmacılara ve milliyetlerine itibar suikasti düzenleyip ırkçılık yaptığı gerekçesiyle dava açıldı.

    >Oysa ki Ishii milliyet gözetmeyip illegal iş yapan herkesin ülkeden gönderilmesi gerektiğini defaatle dile getirdi, paylaştıklarının çoğunluğunu sahte sığınma başvuruları olan Türkiye’den gelen Kürtler olduğu için ırkçılık yapmasıyla itham edildi. Doğrusu ise, gazeteci Ishii dünyada revaçta olan mülteci akınlarının ülkelere ne denli zarar verdiğinin farkında olan biri ve bunun Japonya için yaşanmamasını istiyor.

    >”Bütün Kürtler (veya başka bir milliyet) ülkeden gitmeli” gibi bir söylemi yok, aksine ”İllegal işler yapan yabancıların gönderilmesi ve terör örgütü olarak tanınmış organziasyonların propagandaları Japonya’da yapılmaması gerekiyor, yapanların da aynı şekilde gönderilmesi gerek” minvalinde açıklamalarıyla gündemde. Yani arzuladığı ve gündeme getirdiği meseleler gayet makul.

    >5. Bay Ishii bu dava sürecinde Japon kamuoyunda yankı uyandırmasını ve kendi gibi düşünen Japonlardan yardım istiyor. Bu sürecin sonunda haklı çıkmayı, diplomatik bir sürtüşme çıkması durumunda olayların iki devletin mühim problemi olabileceği ve sonucunda illegal iş yapanların ve sahte sığınmacıların gönderilmesini umuyor.