I hope that maternity leave, vacation and a spa once every 3 years will be added to this….. The foreman of the robots will gradually increase their maintenance costs. (Link in comments)

https://i.redd.it/xc8wboy00iuc1.jpeg

Posted by big-chungus-amongus

7 Comments

  1. Já to říkám furt, že ty německé odbory jsou úplně jinde oproti tomu, co máme tady.

  2. Tohle je podle mě extrémně zajímavé téma, údajně je to kvůli tomu, že malé obchody s lidským personálem jsou znevýhodněny tím, že mohou pracovat jen 6 dní v týdnu, zatímco tyhle robotizované prodejny celý týden. Z tohoto úhlu je to podle mě naprosto pochopitelné.

    ALE zajímalo by mě, jak by se toto rozhodnutí stavilo k automatům. Kdybych někde začal provozovat automaty na zeleninu, ovoce, nějaké další suroviny atd., tak kdy by se z toho stala automatizovaná prodejna? Musel bych je na neděli vypnout? :DD

  3. Tvl, Německo není sekulární stát, nebo co je to za posrané argumenty v tom článku? Chraň bůh aby i tady někoho reálně napadlo zavírat o svátcích i samoobslužný coopy.

  4. PriestOfOmnissiah on

    Tak doufám že odboráři nechávají v neděli odpočítávat své počítače, automatické převodovky a rozhodně nevyužívají v neděli ChatGPT

  5. 🙂 jak bude “umělé” IQ postupně růst, bude nevyhnutelně třeba takové pracovní síle uznávat všechny náležitosti jako té organické. Výplaty, dovolenou, atd. Ostatně, cokoliv si bude schopné o svoje práva říct, tomu je budeme muset uznat jinak ohrozíme práva svoje a budoucí soužití proteinového a elektronického vědomí.