“In good times, the governments of socialists and populists throw fistfuls in all directions and don’t care who pays for it. In bad times, ODS is here”

https://i.redd.it/ei8hlpr7fguc1.png

Posted by Thick-Nose5961

9 Comments

  1. Vláda která například dává příspěvek na bydlení i lidem s vyšším příjmem ( a těch nesmyslných dalších výdajů by se našlo desítky ) tak tohle vůbec nemůže tvrdit. Fiala je sedmilhář

  2. zviratkamamrad on

    Kurva, teď si připadam jak socka. 😅
    Jak jako 27litru minimalka, to je skoro plat poloviny profesi tady na hané. (ok hodně skoro)

  3. Ale jako má pravdu. Babiš rozdal důchodcům pětilitr aby měli co posílat podvodníkům a za co kupovat CD Duo Yamaha a teď se lidi diví že je kasa vpíči.

  4. ConnectionDouble8438 on

    Samozřejmě, že pro spoustu firem (včetně Agrofertu) je výhodnější, když mzdy dorovnává stát prostřednictvím sociálních dávek. Pro mě to ale rozhodně výhodnější není. Proto se zvýšením minimální mzdy naprosto souhlasím.

    Další aspekty jsou, že náš stát je placen prakticky výhradně ze zdanění práce a následně spotřeby. A že když jsou někde nízké mzdy, tak se tam samozřejmě finančně nevyplatí robotizovat. Propouštění se také bát nemusíme. Aktuálně tu dlouhodobě žije jeden milion cizinců (dle ČSÚ) – části z nich ta pracovní povolení prostě můžeme neprodloužit. Z hlediska konkurenceschopnosti bych pak upozornil, že německá minimálka je 12 euro za hodinu.

  5. Full_Situation4743 on

    Neřekl bych, že to platí jenom pro ODS, je to tak vždycky a všude. Je prosperita, tak zvolíme ty, co nejvíc naslibují pár volebních období to šlape, pak se to položí. Zvolíme něco jako pravici. reálné, potřebné kroky jsou nerealizovatelné, není na ně čas, politická vůle a lidi, zvyklí, že mají nárok na všechno by to nikdy nedovolili, takže se to nějak plácá. Zázraky se nedějí a příští volební období zase zvolíme slibotechny, protože šetřit se mělo na všech okolo, ne na mě, že jo.

  6. czechfutureprez on

    Mě baví jak tady absolutní experti na politiku, s nulovou představou jak funguje, kritizují profesora politologie jak má vést vládu.

    Já vám to tady krásně napíšu. Ve vládě je 5 stran. Z toho KDU a Piráti jsou v zásadě sociální strany, které promuji levicovou politiku, ovšem Piráti se umí umírnit (ve sněmovně).

    Fiala musí vytvářet kompromisy mezi všemi těmito stranami a hardcore vedením ODS, které se někdy chová celkem nepřizpůsobivě (Vondra a Eurokomisař například). Z insider infa více méně víme, že je to sakra úkol držet tu vládu pohromadě.

    KDU se Fiala zbavit nemůže a Piráti jsou více méně užiteční in the long run.

    Takže ano, hardcore pravice dělající škrty nemůže existovat. Podívejte se na tiché víno. Stanjura i Fiala to chtěli pryč, ale KDU si to prosadilo. Protože politika je umění kompromisu, a kompromis končí blbě, když máte Lidovce ve vládě.

    Všechny ty komentáře, které tady obviňují ODS jsou komické a nechápou politickou realitu. ODS není vláda, vláda je 5 stran, které se musí držet pohromadě.

    A pokud někdo viděl debatu o manželství pro všechny, tak ví, jak těžké musí být diskutovat s KDU.

    Kdyby to Fiala nedělal a vláda padla, tak Babiš se může ocitnout na většině bez problemu a máme tady Orbán scénář. To Fiala sakra ví, proto tak dobře koalice drží, I přes evidentní ideologické problémy.

    A na úplný konec. Rád bych vás všechny viděl premiérovat v této době. Kdyby vláda dělala tyto škrty, tak nám tady Babiš se Středulou už dělají lidové milice.
    To je prostě fakt. Škrty nejsou ani náhodou populární program.