Klaus Iohannis: “Romania condemns in the strongest terms Iran’s attack against Israel” – Stirileprotv.ro

https://stirileprotv.ro/stiri/politic/klaus-iohannis-zromania-condamna-in-cei-mai-fermi-termeni-atacul-iranului-impotriva-israelului.html

Posted by Impossible-Ad-3586

3 Comments

  1. Impossible-Ad-3586 on

    „România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X.

    Și premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe platforma X: „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac și susținem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetățenilor sǎi”.

    Iranul a lansat sâmbătă-noapte un atac masiv asupra Israelului, cu sute de drone și rachete. Imediat, spațiul aerian a fost închis în regiune și zeci de avioane israeliene au fost ridicate de la sol. În întreaga țară au răsunat sirenele, anunțând pericolul.

    Mare parte din drone și rachete au fost oprite de sistemul de apărare, dar unele au ajuns și la sol și au avut loc explozii violente. Sunt, deja, civili răniți.

    Președintele Joe Biden a asigurat Israelul de sprijinul său, iar forțele americane din Orientul Mijlociu au doborât o parte dintre proiectilele, care au fost lansate de Iran. “Statele Unite să stea deoparte”, a avertizat vehement Teheranul.

    În acest context, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, 14 aprilie, la cererea Israelului, care, de altfel, promite că va răspunde ferm la atacul Iranului.

    Sirelene au răsunat sâmbătă-noapte în mai toate orașele din Israel. Iar cerul s-a luminat de la exploziile dronelor și rachetelor doborâte de sistemele israeliene de apărare aeriană.

  2. unnamedtrack1 on

    Vroia și el sa facă o excursie pe acolo și acum nu mai poate.
    Manca-mi-ar pula de ficus !